Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1740939

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sören Persson och höjdhopparen är dagens domarduo.
Det känns som att man från ligan bestämt på förhand vilka lag som ska mötas i finalen.

Vi får hoppas på ytterligare ett nytt "miracle on ice" om vi ska kunna lösa denna uppgift.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden spelad, 0-0, vilket oberoende allt annat förstås är en framgång för Luleå.

Men spelmässigt överraskande eller kanske imponerande beroende av vilken färg man har på supportertröjan.

Den fysiska match som tar musten av Lustan har vi inte sett och det verkar bero på att Lustan helt enkelt är för snabba för oss. Plus att Mikkelson tog en dum utvisning genom att frossa el Lusta mot halsen och då fick 2+10, vilket innebar att Oscarsson fick gå in med Schira. Och Oscarsson är inget annat än en fribiljett för Lustan rakt in i vår zon där Oscarsson står, för han just STÅR och tacklar inte fast anfallande forwards.

Vilket innebär att Lustan kommit in ofta i vår zon, pga Oscarsson och pga att Lustan är snabb och det har inneburit fler och bättre chanser för Lustan. Men tack och lov har vi Lassi i mål.

Luleås spel har snarare varit att - utan att hinna med tacklingarna - hinna med Lustan på skridskorna och det allra mesta av spelet har handlat om just det; snabbt spel från laget med pucken och snabbt markerande försvarsspel av det andra laget.

Två starka lag med imponerande hockey där framför allt bra försvarsspel med checking ute över isen hindrar det mesta.

Vilka orkar längst?

Får Luleå tag på Lustan för tacklingar och fysiskt spel?

Vilket lag får första målet?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Jag håller med du. Höjdhopparens "insatser" i slutspelet mellan Lustan och Luleå när den vedervärdige Ulf Dahlén coachade Lustan var kanske det uslaste man varit med om i zebraväg; medan skandalen mot Obsut som något av det vidrigaste man sett. Eller när det "var OK" för fredrik svinet pettersson att crosschecka Omark i ansiktet och så vidare. För att inte tala om när höjdhopparen och FriSören tillsammans fegade ur och lät Aphardys Djurgårdare fokusera på att hjärnskada Luleåspelare då Aphardy förstått att annars var de chanslösa.

Att släppa fram höjdhopparen i synnerhet att döma ett slutspel mellan Lustan och Luleå igen är ingenting annat än en skandal och ett hån och en respektlöshet mot Luleå Hockey av hejsanhejsan och förbundet.

Höjdhopparen har dessutom i många matcher beslutat sig för att visa ut Melart 1-2-3 ggr per match utan anledning, på samma sätt som han brukar välja en spelare per lag han förföljer med utvisningar.

Lustan har ju dessutom ett rykte av mygel. Tidigare körde de ofta med att det av Lustan betalda matchsekretariatet lurade Sjöberg att fuska mot Obsut och avgöra match genom att hitta på egna regler, samma matchsekretariat som senare lät tiden gå snabbare/långsammare efter vad Lustan behövde med förklaringen "klockanglapparfestårru". Och i år hittade man på en ny variant genom att avstå från att sätta fast målburarna, ett påhitt som gav dem PP, mål och vinst mot Djurgårn.

Så vad kan man vänta sig av mygel-Lustan idag?

Faktum är att när det gäller LAGET Lustan har jag inget personligt mot dem. Och inte mot Roger heller. Men sekretariatet och övriga "administrativa" kan man vänta sig vad som hänt av.

Nåja. Nu gäller i första hand vilken matchbild vi får.

Blir det fysik, vinner Luleå.

Men lyckas Lustan få upp farten så pass att vi inte hinner med vinner Lustan.

Vilket lag får matchen dit man vill?

NU KÖR VI!
Kommentera