Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1756265

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu över till dagens glädjande nyhet!

Kal-El Mouillerat och Tim Kennedy!

I dagens LHF Live presenterade Robban och Osten Luleås sista rekryteringar till årets trupp. En kanadensare och en amerikan som båda är centrar:-) Som jag förstår det tuffa och arbetsvilliga poängproducenter som hamnat något under NHL-radarn tills vidare.

Det här är spännande men förstås till viss del osäkert. Luleå har ju vid sidan om svenskar haft synnerligen lång och god kunskap om värvningar från Finland och Tjeckoslovakien men senaste åren börjat hämta backar från KHL medan man haft mindre erfarenhet och kunskap om att identifiera och hämta från AHL - låt vara att Tim körde senast i KHL. Läjkrarna och några andra lag har under längre tid än vi arbetat på den nordamerikanska marknaden och ofta lyckats utmärkt - för Länkarnas del med ett Glud som resultat.

Nu hoppas och tror vi att dessa två kommer att gå in och bli de förstärkningar vi hoppas på, även om man vet att det ibland slår fel och spelaren inte anpassar sig utan glider bara omkring för lönen.

Härligt arbete och fin insats av vår duktige Ost - SHLs mest erfarne och dessutom en klok person som arbetar i det tysta och kommer med besked när besked finns att ge:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så över till dagens Kalkon! Leif Korkskallen Boork.

Som ni kanske kommer ihåg har jag tidigare lyft fram att Boorkens 1800-talsstil inte duger. Att komma med helt galna regler och helt stenålders inställning fungerar inte. Typexempel när Boorken lurade Pölsan att anställa två trupper som fick spela varannan match, och liknande galenskaper.

Nu har han tyvärr blivit förbundskapten för damerna. Ett uppdrag som han skämde ut sig i direkt genom att ta ut i princip två spelare från varje Riksserielag, plus några fler från några sämre lag. Samtidigt som han sket fullständigt i att i Riksserien finns några lagar som är överlägset bäst och detta inte enbart pga bra utländska damer.

Sedan följde han upp med att fimpa en av de svenska stjärnorna för all framtid eftersom hon inte kunde delta i ett läger tidigare i vår.

Och nu går han från genomusel till sämre. För nu meddelar han att den spelare som utsågs till bästa svenska dam under säsongen - Luleå Hockeys stjärna Emma Eliasson inte kommer tillbaka i landslaget så länge Boork är boss.

Anledningen?

De har haft ett enskilt samtal och i diskussionen som genomfördes ansåg Boork att Emma "gick över en tröskel" och därmed är det kört.

Harrejavvlar! Är detta 1800-talet? Jag tycker att det är hög tid att förbundets boss, som Helge Berglund för nästan femtio år sedan, förklarar att Boork är en betald dräng och sparkar honom för inkompetens.

Boorks agerande är så galet att man undrar om han inte i själva verket är ute efter att bli sparkad för att leva gott på ett avgångsvederlag?
Kommentera