Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1758453

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hedman får nog game för den tacklingen!

Nej, bara två. Jag tycker nog att det är matchstraff på den. Vad säger du, Sven?

Nej, nu ändrade de sig igen och gav femman.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Zappaholic och Råkkarn}: Jag håller med er. Killen är tacklingsbar men Hedman vill så mycket att han levererar tacklingen som träffar huvud på en spelare som inte är beredd.

Luleå började spela Berlinhockey efter kvitteringen och SaiPa tog chansen och satte 1-2.

I det läget var det inte speciellt studiemedelsnivå av Hedman att ta ett matchstraff som sätter Luleå i box resten av matchen under förutsättning att finnarna inte målar.

Luleå tar chansen, tar ut vakt för att spela 5 mot 5 och då sätter SaiPa 1-3 i tom kasse!

Men. Därefter gör Jaros matchens snyggaste mål. Går igenom finska laget själv och klappar in 2-3 i krysset.

Finns faktiskt tid kvar och Luleå testar utan vakt igen, varpå SaiPa åter målar i tom kasse.

2-4 och ridå.

Luleå var mer på tårna än i Berlin - vinner skotten med hela 36-17 - iaf fram till det att vi kvitterat, men då tyckte vi tydligen att det var dags för Berlinhockey igen. Och sedan tar Hedman en respektlös utvisning (som vi hoppas leder till avstängning) varpå matchen är förlorad för gott.

Två matcher, noll poäng.

Som sagt. Det finns risk att Luleå nu missar slutspelet i CHL och blir utslagna redan i gruppspelet genom att bli #3 av 3 lag i gruppen.

Läget i detta nu

1. SaiPa +4 6p
2. Berlin -1 3p
3. Luleå -3 0p

4 sept SaiPa-Luleå
8 sept Luleå-Berlin
10 sept SaiPa-Berlin

SaiPa borta blir med all säkerhet en betydligt svårare match än idag och förlorar vi den kan det vara kört. Även om vi sedan skulle krossa Berlin hemma i Delfinen, kan Berlin då ta pinne borta i sista matchen mot SaiPa som är helt betydelselös för deras del.

Skulle vi faktiskt slå SaiPa och sedan också slå Berlin borde vi bli tvåa - även om det faktiskt då finns risk att alla tre lagen slutar på sex poäng, om Berlin vinner sista mot SaiPa mot alla odds. Då är vi väl vidare, men det räknar jag inte osett med, eftersom CHL haft sådana knepiga bestämmelser som generellt missgynnat oss. T ex när vi blev klart bästa lag i hela CHLs gruppspelet, men vann inte ens gruppen och rankades som 12e lag efter gruppspelet, eftersom ett finskt lag gjort ett mål i sista minuten i en kvartsfinal i Finland året innan!?

Så vi har det i egen hand...kanske.

Jahaja. Det känns som ett förlorat CHL-år för Luleå i år - undra på det efter att redan ha torskat 2 av 2 spelade matcher, halva gruppspelet för vår del.

Å andra sidan. Första året vi var med i Europamästerskapet - då European Trophy - låg vi så illa till att endast teoretiska möjligheter återstod. Då började vi plötsligt vinna varenda match, samtidigt som andra matcher slutade helt överraskande med förluster för bra lag mot sämre lag och allt gick vår väg med följd att vi sparkade Djurgårn ur slutspelet och själva gick nästan hela vägen, förlorade bara efter förlängning i semi mot blivande Europavinnarna från Finland - tror det var Tappara den gången.

Nu hoppas vi på Tim Kennedy men han ansluter först två dagar efter vår returmatch mot SaiPa borta i Villmanstrand...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Blindside i huvudet, en Hedman special.
Mycket välförtjänt 5:a.
Kommentera