Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1775490

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Jag skulle iså fall gladligen dela på uppgiften
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har jag loggat in för att följa matchen mellan NJ Devils och Buffalo.

Känns fint att se NHL på natten. Tyst och lugnt, inget annat som distraherar, bara hockey och eftersom det är NHL vanligen chans att se fina prestationer från de flesta spelare. Samtidigt kan man småfundera på annat, t ex pågående projekt i ett avgörande läge, som inte är omedelbart bedömbart utan kräver att man tar en "tänkare". Ungefär som Sherlock Holmes brukade uttrycka saken: a three pipes problem, när han planerade sitta på en kudde i fönsterbrädan och se ned över 221B, Bakers Street hela natten, medan han rökte och tänkte.

Det blir förstås spännande att se hur Robin Lehner lyckas, sedan han stått över igår och Anders Nilsson gått in och räddat 41 av 42 skott innan han åkte på en straff i femte luckan på övertid.

Tidigare, efter fyra första med mediokra resultat följt av att Anders Nilsson gick in och högpresterade tre matcher, hade Lehner ett tufft läge men tog spaden och lirade överjävligt fint. Men nu måste han göra det igen.

Dock tuff start. Efter 4.01 släpper han in 1-0, på ett skott rakt framifrån från blå. Möjligen var han lite skymd av två spelare från båda lag, men hann ändå få upp plocken på sin vänstra sida dit pucken gick, passerade handsken och målade.

Visserligen bara en balja, men så tidigt och försvårande Lehners möjlighet att upprepa de 96-97% räddningar han oftast levererat när han förra gången kom in efter Anders starka insatser.

Min uppfattning är att Robin Lehner är en jäkligt stark vakt och med all sannolikhet är denna den säsong då han kommer att hålla spade de allra flesta matcherna samt leverera ett starkt resultat - och därmed erövra ett flerårigt välavlönat kontrakt med Buffalo.

Men nog är det spännande att veta att Anders är med i ekvationen och hoppet är att han som tvåa får ett hyggligt antal matcher då och dä samt fortsätter imponera. Lyckas han med det kan fönstret vara öppet för att mer intressant kontrakt - troligtvis med annan klubb eftersom Buffalo säkrar sin spade med Lehner för år framöver - med upplägget att ta spaden de flesta matcherna och leverera stabilt rakt igenom - för att spela sig till ett mer välavlönat och långsiktigt kontrakt. Just nu har han runt miljonen US dollar, vilket är mer än jag tjänar (eftersom jag valt att arbeta i Sverige), men lyckas Anders kommer han att dra in bortåtåt 2-3 ggr mer än så. Eller mer...

Eftersom jag hoppas allt gott för Anders kunde man tro att jag hoppas att Robin silar hejvilt i afton och att Anders får ta över spade redan under matchen.

Det gör jag inte.

I hockey hoppas jag se underbart spel av vakter och gärna nollor på båda håll. Och eftersom NHL som regel har bättre vakter än vi (även om Lassi är ett undantag och bättre än många i NHL) ser jag fram mot en höljdarnatt.

Lustig situation just nu. Småfight mellan en devil och en buffel framför Robin, som bidrar genom att upprepat står och slashar deviln på benet bakifrån, Till slut väljer deviln att "ramla" och buffelbacken utvisas, men det borde varit Robin som åkt.
Kommentera