Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1780016

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hedman kan ju alltid välja att själv sluta tackla folk huvudet.

En annan sak man kan göra i ishockey är att gå tillbaka till mjuka överkroppsskydd för utespelarna.

Minska antalet utespelare i lagen under match till 15 och ännu bättre, börja spela 4 mot 4.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Förslaget att byta ut de stenhårda axelskydden har jag själv nämnt tidigare som en alldeles utmärkt åtgärd. Det ökar något risken för axelskador, men samtidigt innebär det att folk blir försiktigare med att använda axlarna och risken för huvud- och hjärnskador skulle minska rejält.

Bra förslag. Men har inget att göra med den situation som diskuteras.

Det har inte förslaget att "Hedman kan ju alltid välja att själv sluta tackla folk huvudet." heller. Det är ungefär lika meningsfyllt som att lösa problemet, med att en forward ofta missar mål med skotten, genom att föreslå att han aldrig skjuter.

Att lägga ned hockeyn totalt minskar också problemet med missade skott och misslyckade tacklingar.

Men nu gällde saken huruvida Hedman utförde en tackling som är så regelvidrig att den ska straffas genom avstängning. Skäl efter skäl har tillbakavisats.

Att han "kommer in som tredje spelare" är ett helt värdelöst påstående som fullständigt saknar relevans. Almqvist är inte speciellt uppvaktad av Falken; han har all tid i världen att förstå och inse att han kommer att bli tacklad och han gör allt för att minimera effekten.

Blindside yrades det om också. Helt j-a skitsnack. Han kommer rakt framifrån och Almqvist har järnkoll på allt.

Ej puckförande spelare? Sjukt kasst påstående. Regelboken definierar en puckförande spelare som puckförande och tacklingsbar ända till dess en annan spelare har kontroll över pucken. Almqvist passade i väg pucken för att förbereda sig på tacklingen - men har var 100% tacklingsbar när han tacklades.

En uppåtgående rörelse? Ja men va fan. Alla reser sig upp hela tiden i hockey i alla möjliga situationer. Andemeningen bakom detta är att "hoppa in en tackling" för att träffa högt och det definieras med att skridskorna lämnar kontakt med isen. Det sker inte.

Den "huvudsakliga kraften träffar huvudet"? Bevisa det genom att visa film från en vinkel där det kan iakttas. Jag har inte alls sett det från de vinklar som visats. Det jag sett är att Almqvists huvud kastats bakåt, och spontant tänkte jag att "oj vilken kanonsmäll rakt i ansiktet på Almqvist. Och så långt tror jag att de flesta andra också tänkt, och därmed nöjt sig.

Men jag har tänkt längre. Jag frågar mig följande:

• Hur kommer det sig - om Almqvists huvudrörelse beror på att han träffas av Hedmans axel - att han därefter är helt j-a oskadad i ansiktet. Inte ett sår?

Är det rimligt, troligt eller ens tänkbart? Nej, för helvete!

• Hur kommer det sig - om Almqvists huvudrörelse beror på att han träffas av Hedmans axel - att han därefter inte har några som helst problem att hålla balansen på isen, trots att det inte är något sarg bakom ryggen som håller honom uppe utan helt öppen och fri is?

Är det rimligt, troligt eller ens tänkbart? Nej, för helvete!

• Hur kommer det sig - om Almqvists huvudrörelse beror på att han träffas av Hedmans axel - att han därefter inte har några som helst problem utan omedelbart spelar vidare på isen och fortsätter därefter utan att ha fått en hjärnskakning?

Är det rimligt, troligt eller ens tänkbart? Nej, för helvete!

Vad var det mer han dömdes för?

I N G E N T I N G !

Det hela är ett justitiemord.

Och det är hela saken.

Det är ett förbannat bottenbetyg för delar av Cmore, för Lärlingen, för referensgruppen, för DIFiplinnämnden för att inte tala om alla "tyckare på nätet" där de måttliga och sansade menar att "det var ändå en tackling mot huvudet" men om de läser min sammanställning ovan och funderar på saken finns det inte annat än att tänka om, faktiskt.

De mindre måttliga skiter i fakta och tar bara chansen att ljuga sig blågröna för att få hata och håna. Jag talar naturligtvis om idioten från Göteborg, hatbrottslingen och det sinnessvaga äckel som förorenat hockeynätet i åratal. Han brukar gny och kvida och påstå att jag hotar honom till döden. Det är bara skitsnack, i vanlig ordning, från den med en ano-oral fistel försedde galningen. Däremot kan jag lugnt påstå att efter så mycket hat och hån som han spridit skulle det inte förvåna mig om någon blir så förbannad att han letar upp kräket och slår honom sönder och samman. Och det står jag för.

"Varför skulle domare, disciplinnämnd och förbund vara ute efter just Luleå" frågar sig många. Sanningen är att de INTE är ute efter Luleå. Men de behandlar inte Luleå eller andra med den respekt och med de hänsyn som visas vissa andra klubbar som har betydligt mer inflytande. T ex genom att media blir galna och startar drev mot samma domare, disciplinnämnd och förbund, om DEN och DEN klubben missgynnas. Men om Luleå ryter till skiter de i det. Och det är hela saken.

Nej. Det handlar inte om att "om Hedman slutar är problemet ur världen". Det handlar om exakt vad som skett i en situation där Hedman straffas hårt - samtidigt som det finns talrika exempel på extremt mycket värre saker som bara applåderats och frikänts.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Imponerande att se hur Almqvists huvud kastas bakåt när han och Hedman kolliderar.

Anta att huvudet kastas bakåt på det viset, sedan han blivit träffad av Hedmans järnhårda axelskydd.

Många anser det förenligt med att han i övrigt knappast berörs av smällen, inte ens tappar balansen fast han inte har någon sarg eller så bakom sig som håller honom uppe, att han bara tar ett kliv åt sidan och skrinnar iväg från situationen.

Jag är..."imponerad" av sådana slutsatser. En inte alltför komplicerad situation, men där många inte ens behöver titta igenom den utan redan direkt "vet" vad som hänt.

Eftersom det var Anton Hedman om var inblandad.

Att fundera på den alternativa förklaringen: att det är Almqvist själv som inser att liten som han är kommer han att åka rakt in i Hedmans axel och skickligt väljer att SJÄLV kasta huvudet bakåt för att undvika en stjärnsmäll, det behöver inte de, som redan innan det händer vet vad som hänt.

Åsikter som säger mer om de som tycker, än om vad som verkligen hände.

Det gäller lärling, det gäller referensgrupp, det gäller DN och hade någon av dessa bedömt objektivt skulle de insett att scenariot inte stämde och kontakt Almqvist för att fråga om han träffades i huvudet eller inte.

Det gäller också tyckare här på snacket.

Men inte hatbrottslingarna, de båda maligna trollen i Aboken. De två behöver inte ens se situationen för att VETA att det är en tackling i huvudet, att det är blindside, att det är tredje gubbe, att det är mot icke spelförande spelare och så vidare. Och efter att ha förklarat detta som "sanning" sätter de igång med vad de igen-kligen är ute efter: "Juniorsläckar-Hedman...bannlysa juniorsläckar-Hedman...serieförbrytarn juniorsläckar-Hedman...blindside rätt i skallen...random gnetfinne...Jaja... blire å överklaga måntro...mycket ful och lömsk och är snarlik Johan Forsbergs....Skallkrossar-Forsberg ...en enda stor våldsbejakande extremism... juniorsläckar-Hedman just delat ut sin hundrade huvudtackling...fnitterattacker ...hela den onda karriären... Hundra matchstraff ungefär....juniorsläckar-Hedman gör inget fel... Förutom att som tredjegubbe smälla en försvarslös kille rätt i skallen, med armbågen uppe...mycket respektlöst smäller på folk i huvudet stup i kvarten...skallkrossar-Foppa...”låt han dö låt han dö”...Taliban-Janne...försöker avskilja Bellemarklund huvud...Näe nu blire å överklaga och anmäla...Inte Hedmans första karriär han släckt...I en ding-ding värld är juniorsläckar-Hedman en renhårig spelare...Juniorsläckar-Hedman kommer in som tredjegubbe, och den tar rätt i skallen. Usch!...de kommer även att försvara Engsunds framtida knätacklingar eftersom de gillar sånt där uppe. ...de lider av fobi av att ge egna spelare chansen förstås...".

Här handlar det inte om en seriös analys av vad som hänt och inte hänt, en vilja att diskutera saken, att lyfta argument för eller emot för att påverka andra och själv bli påverkad av fakta. Det som vi vanliga människor avser med kommunikation.

Nej, här handlar det om att håna och hata. Samma uppträdande som när den vidrigaste av de två hatbrottslingarna under brinnande hockeyslutspel fyller boken med hockydiskussioner av typen "tio miljoner spermier i analen...skallkrossning..mumsbiten... hjärndöd...bitring...".

Man undrar ju om det där - att ha sådana "supportrar" - bara är otur för Apan? Kunde det hänt vilken klubb som helst?

Nej, tyvärr tror jag inte det. Apan har ju avslöjats som lögnspridare upprepade gånger och dessutom att ha lierats sig med en brännvinsjournalist som spridit lögner på ett mycket mer elakartat sätt, i skydd av sitt arbete. En klubb som beter sig på det viset ger legitimitet till dessa hatbrottslingar. Lasermannen skulle med all säkerhet inte startat sin verksamhet om inte den galne greven och fjärtbert stått på scenen och lyft på ölbackar medan de skrålade och skrockade.

Det som de båda hatbrottslingarna förorenar nätet med faller tyvärr tillbaka på Apan som förening.
Kommentera