Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #179761

Sv: Godnatt !
Lulekickan: Visst ligger det mycket i det du säger, men sedan finns det ju något som heter pengar. Resorna blir ju inte direkt billigare om J18-lagen skall spela i en rikstäckande serie hela säsongen, frågan är om klubbarna är beredda på att lägga ner pengar på detta?

Se bara på Färjestad, de har ju t o m lagt ner J20 (tror de har kvar J18) och skickar istället iväg juniorerna till Skåre. Sedan är svenska tränare för dåliga på att låta egna talanger får chansen rent generellt, det poppar upp nån spelare då och då i klubbarna, men gör de inte bra ifrån sig en match så lär de inte kunna räkna med att spela nästa match. Det håller inte att göra så hela tiden, spelarna måste få förtroende, då blir det knappast bättre.

Sedan är det ju givetvis mycket annat som spelar in. Andra idrotter som blir populära, fotbollen har väl nästan gått om hockeyn skulle jag våga påstå och det gör ju samtidigt att de yngre spelarna väljer fotbollen istället för hockeyn. Där ser man ofta unga spelare som får chansen också, det är givetvis något som spelar in.
Kommentera