Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1802045

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker du tar upp en väldigt bra poäng där....tycker också att det är helt sjukt att Cmore fördelar pengarna så ofördelaktigt och det hade varit för Allsvenskans del bättre om Viasat hade fortsatt köra.
Cmore känns mer och mer som ett monopolföretag och att dessutom deras "hockeyexperter" sitter och har avgörande roller i avstängningsbeslut i enbart deras tyckande är helt horribelt.
Idén med situationsrummet är i grund och botten bra, bra det att det sköts fel av de personer som sitter där och lägg då till att SHL har en helt inkompetent domarkår (bara det att en så dålig domare som Mikael Nord har blivit utsedd som bästa domaren för nån säsong sedan talar för sig) så blir många beslut helt uppåt väggarna.
Som du säger borde hellre pengarna läggas på att få en bra domarkår, gärna genom att hyra en domare från NHL för att utbilda våra och att få ej Cmore styrda domare till situationsrummet.
Sen vill jag ha en sak till Elitserien som jag tycker är ett bra påhitt i NHL och det är Coach Challange som är mkt bra och fungerar bra där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Fattar inte hur HA kan krama ur så lite pengar för sin "produkt" när SHL kan sälja sin för de gigantiska pengarna. SHL har verkligen lyckats få till ett kanonavtal. Vad HA har för säljare vete fan, men de kanske kan gå en kurs hos kollegorna på SHL.

Man kan tycka vad man vill om "fördelningen" som inte är en fördelning utan två separata avtal, men SHL kan knappast ha gjort det bättre. En del verkar tycka att SHL helt enkelt ska ge bort en del av sina pengar till HA eftersom HA verkar ha usla förhandlare samtidigt som SHL-klubbarnas ekonomi går på knäna på många håll. Sedan sitter representanter för klubbar i HA och pekar på SHL som en stor skurk när de har gjort ett kanonjobb. De borde peka på sina egna förhandlare eller möjligtvis tv-kanalerna som inte vill betala mer.

Sedan är ju frågan om det är rätt att det är ligorna som förhandlar om avtalen, eller om det borde vara förbundet som gör det istället. Jag vete fan, men jag tror knappast att förbundet hade lyckats krama ut så mycket ur cmore som SHL har gjort. Det hade nog slutat med att HA hade fått lite mer, men SHL hade fått betydligt mycket mindre. Om det ändå är bättre för "svensk hockey" låter jag vara osagt men jag tvivlar.

Jag tror att det är väldigt viktigt för "svensk hockey" att ha en stark liga, och det får man tyvärr inte utan mycket pengar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med dig om coach challenge. I NHL kan de välja att utnyttja den förlora sin timeout. När man ser SHL-matcherna tycker man tyvärr att challenge skulle behöva utnyttjas mer ofta än en gång per match, speciellt för vissa zebror och när det gäller herr höjdhoppare skulle challenge behöva utvidgas till att omfatta samtliga utvisningar han blåser i vissa matcher.

Jag har ju tidigare skrivit om att herr höjdhoppare t o m hade mage att till DIFiplinnämnden anmäla en färgad sjukgymnast i Karlskrona som höjdhopparen påstod efter match ha presterat "läppfladdrande aktiviteter" i riktning där höjdhopparen stod. Och DIFiplinnämnden dömde ut avstängning av sjukgymnasten ett antal matcher samt böter motsvarande 1/3 månadslön för denne!

Jag tycker det luktar illa och misstänker herr höjdhoppare för smygrasistisk anmälan och skulle gärna se en motanmälan mot nämnde höjdhoppare för saken. Men Peter hejsahejsan Andersson rör inte ett finger utan förklarar höjdhopparen för vår mest erfarne och kompetente zebra. Usch!
Kommentera