Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1802620

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hoppet står till dig old mate:)
Kommer du i håg matchen mot Malmö som vart tok försenad samt visst kom den i gång runt 21 på kvällen
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BusarnasBuse: Javisst! Det var kvartsfinal våren 2000. Vi kan väl säga att det var typ 20 mars, bl a eftersom det var exakt då.

Luleå hade inför den matchen vunnit >20 hemmamatcher i rad eller något sådant och sågs som oslagbara. Fyra dagar tidigare hade vi spöat Malmö hemma med 7-2 varefter jonte förklarade att vi pissade på dem med följd att överstegrisen Mats Lusth gick i taket: Sa han det? Sa han verkligen det?

Vi hade också vunnit en sudd i malmö i match två där jonas rönnqvist - som var underbart härlig som spelare på den tiden - satte avgörande målet på ett slagskott och i samma ögonblick vevade en malmöback klubban som en yxa för ett slag på Rönkens hand vilket ledde till en fraktur i ett handben.

När sedan malmö pga flygkrångel fick gå ned i Dalarna och kuska upp i bussen ansåg alla att matchen var körd. Eller om ett nytt flyg tog dem upp, men i så fall var det några spelare som vägrade flyga eftersom flyget som landade i Dalarna var efter en rätt skakande upplevelse och många av spelarna var rejält darriga. Det diskuterades under kvällen om inte Luleå skulle acceptera force majeur och att skjuta på matchen till nästa dag, men jag har för mig att Luleå krävde att matchen spelades eller liknande. Alla räknade förstås med att Luleå skulle vinna med tvåsiffrigt. Troligen Luleås spelare också, för vi föll med 2-3 - första hemmaförlusten på ett halvår nästan.

Men nästa match spöade vi Malmö borta med 0-1 genom mål av Burra några minuter in i sudd och då gick vi vidare till semi mot blivande vinnarna Djurgårn som också lyckades vinna i Delfinen, helt sjukt.

Vad det något mer?

:-)
Kommentera