Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1803017

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Basse: Absolut har du rätt i det du säger att det inte är lätt att vara domare idag och "blåögdhet" kommer alltid att finnas hur bra domare man än har....MEN, håller inte med dig att vi har bättre domare idag än för 20 år sedan, jag tycker precis tvärtom.
Förr fanns det domare man tyckte var helt Ok, men idag finns inte det förtroendet hos en enda domare i Elitserien. Tror det va i mitten av 2000-talet Elitserien hade en typ av utbytessystem av domare från andra ligor i Europa och minns att jag tyckte att de domarna i det stora hela dömde bättre.
De var givetvis mer petiga på vissa saker men de hade mer känsla för spelet och hängde med bättre i situationerna.
Patrik Sjöberg måste vara en av de sämsta domare jag någonsin sett tillsammans med en finsk domare som hette Mäkinen (om jag minns rätt) som ofta dömde Sverige matcher från mitten av 80 till början av 90-talet och han dömde alltid mot Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Det här är ju helt jäkla sinnessjukt! Skallkrossar-kroatens tackling är 1000 ggr fulare än den som både Schira och Hedman blev avstängd för. Jag kan fan inte förstå hur de kan vara så inkonsekventa i sina bedömningar. Hedman blir alltså avstängd för en 100 procent schysst tackling som tar lite lätt på hakan och skeås nya "guldhjälte" tar alltså sats och hoppar in en huvudtackling med armen utsträckt för extra impact. En betydligt fulare variant än den som Schira blev avstängd för. Tilläggas ska att jag tyckte avstängningen på Schira var korrekt ENBART för att han hoppade.
Dags att rensa ut bland alla jäkla åsnor som håller på död på sporten med sina tärningskastande bedömningar som ingen förstår. CMore hade utan tvekan fördömt den där tacklingen om de hade kört med studion på tisdagar...antar det är därför han kom undan utan straff. Våran liga börjar mer och mer likna en kalle anka-cup.

I övrigt så älskar jag CHL-domarna för jag orkar knappt med de svenska domarna som i mitt tycke bara blir pinsammare och pinsammare. De utländska domarna må hålla en annan nivå men de är otroligt mycket konsekventare i sina bedömningar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag förstår vad du menar. Problemet är att domarna inte kan döma efter känsla idag. Gör de det så blir de direkt sågade när fem repriser och tolv gif på twitter visar hur fel de dömt. I och med dagens möjligheter till bevisföring blir allt mer svart eller vitt och domarna tvingas att döma mer strikt efter regelboken och inte "på känsla".

Detta är givetvis inget som kommer att minska med tiden. Jag har svårt att se att cmore ska förhindras att visa repriser och idag analyseras alla delar av spelet på på en helt annan nivå. Jag är rädd för att i framtiden är inte domarna på isen utan besluten fattas bakom ett antal skärmar. Vissa situationer är ju redan där.
Kommentera