Luleå HF

115874 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1813637

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läjkers-Malmö 1-3
HV-Warulfven 4-0
Frölunda-Apan 1-3
Pungen-Pölsan 1-3

Att vända ett underläge med 1-3 kan gå, men chansen är liten. Att vinna tre matcher i rad mot ett lag man nyss förlorat 3/4 matcher mot? satsestetiskt borde det vara 1/4 x 1/4 x 1/4 = 1/256 dvs den chansen finns inte, fast bara lite;-)

Men hockey är hockey.

Igen-kligen handlar det mer om det verkligen finns en kapacitet att vända hos laget. När det gäller Frölunda ser de så uppgivna ut att det känns utsiktslöst. Pungen är ett starkt lag och skulle kunna plocka ut flera av de andra i slutspelet - men sammantaget har Pölsan varit starkare och - som Tangnes påpekade - att torska första matchen med 0-6 skakade man lätt av sig - men att torska senaste med 0-1 efter 96 minuters spel då man ändå givit allt man hade ända in i kaklet? Nej, Pölsan är helt enkelt för bra och Pungen har nu ett så skamfilat självförtroende att de längtar efter sommarlovet och befrielsen.

Det enda lag som har en viss och kanske rimlig chans att vända på detta är nog Läjkers. Nog finns den kapacitet som behövs hos Läjkers och Sam Hallam har under åren imponerat genom att läsa av och neutralisera motståndarna elegant. Läjkers har under våren också visat att när de väl börjar vinna kan de vinna hur länge som helst.

Nog är det lite konstigt, eftersom Malmö vunnit tre matcher - OCH vann även den fjärde, men en förvirrad och harig zebra stal vinsten av Malmö och gav den till Läjkers - men jag räknar inte bort Läjkrarna. Får de igång maskinen kan det räcka för att ta Malmö och ta alla andra lag också. Skulle de vinna ikväll och vinna övertygande tror jag att deras möjligheter raskt blir mycket stora.

Så nu tror jag att vi - låt såga till 75% - väntar på följande semifinaler:

Huvva-Malmö
Pölsan-Apan

och då - till 25% - får följande i stället

Läjkers-Apan
Huvva-Pölsan

medan övriga möjligheter är synnerligen osannolika.

Av de fem nämnda lagen tror jag faktiskt Apan har minst chans på Le Mans, som det heter i Apschtaan. Att de nu vinner mot Frölunda känns mer som beroende på Frölundas svaghet än Apans styrka. Tror inte Apan överlever en semifinal mot Läjkers och inte heller mot den Pölsa jag såg igår.

Överraskande vaktliga i slutspelet.
• Sist ligger Joel Lassinantti med 69,23% räddningar.
• Först ligger David Rautio Berguv med 96,72% räddningar!
Kommentera