Luleå HF

115858 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1815314

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Den inställningen måste man alltid ha, när det gäller eget lag eftersom man varit med om förluster tidigare.

Jag räknar av tradition alltid fram att Luleå kommer att torska. Att jinXa oss vore mig främmande. Det ska möjligen vara i enstaka match t ex mot Apan, eller sjunde kvarten mot gårdarna för en massa år sedan.

Men nu är ju Pölsan inte mitt lag så inget håller mig i från att söka bedöma saken objektivt. Pungen hade säkert varit beredda att krossa Pölsan i kvarten och gjorde säkert vad de kunde för att åstadkomma detta. Men ni tillät dem inte. Lika lite som ni kommer att tillåta vare sig Apan eller Frölunda vilket lag ni nu får möta.

Jag tror att petter misstolkar "tuta-och-kör"-hockey från båda lagen som "hög nivå" när det igen-kligen handlar om att Frölunda inte har det samspelade lag som behövs för att sätta samordnad press på Apans svaga backar medan Apan å sin sida inte har det samordnade spel utan puck som kan demaskera Frölundahockeyn som inte är så varierande stark som tidigare.

Pölsan kommer inte att tillåta någondera lagen spela på ett sätt som lurar petter tro det handlar om hög nivå.

Tror faktiskt att Pungen - med det spel de inte kom någon vart med, mot Pölsan - skulle haft goda chanser sparka såväl Apa som frölunda ur slutspelet.

Tror jag ska se kvällens match, bl a för att se om jag ändrar uppfattning, om lagen är starkare än jag tror, men också för nöjet att se på hockey där Apan deltar men vi slipper se fläskberget.

Vad gör fläskberget i kväll?

Han åkte ju visserligen på 34 500 kronor i böter men har fortfarande 300 000 kronor i månadslön och till det kommer minst 50% extre genom sociala avgifter och pensionsavsättningar.

Så, hur arbetar fläskberget för sin lön ikväll?

Står han i båset som kompletterande ledare för att stödja och elda på gubbarna med kaptensegenskaper?

Nej.

Står han mitt i Apklacken och deltar i hejjandet på Aplaget?

Nej.

Sitter han alltså på vanliga läktaren som publik?

Nej.

Fläskberget vägrade åka med till Göteborg. Han kanske fått Ritola-smitta med öronsusningar? Eller så skulle han köra en Nygga, dra i sig några bärs och skämma ut sig i Apschtaans lokala korvkioskköer.

Jag är säker på att Malmös lagkapten skulle göra allt för att stödja det lag han är kapten för; Malmö just nu, ett annat lag tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hahaha, öronsusningar, jag döööör :)

Sådär agerar alltså en apkapten med värddegrund...


Skrattretande
Kommentera