Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1816979

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Det är ju bara hoppas Luleå tittar på dessa matcher och inser att man måste lägga om sitt tänk. Hockeyn idag måste vara snabb och gå nord-syd. Inget av dagens lag håller på med massa meningslösa burskydd och sånt skit.
Tyvärr har vi knappt en enda spelare som passar in på den beskrivningen av hockey. Så det känns dessvärre som att vi är flera år bort från att nå framgångar igen.
Ostens felanalys av finalförlusten blev kostsam.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Jag vet inte...kanske är det som du säger men det är fortfarande så att defensivt starka lag som i anfall går rakt på mål utan krusiduller i sarger och så är ruggigt effektiva OM de lagen också har de vassa avslutare som behövs. Jag är personligen själv inte så förtjust i den där tuta och kör total anfallshockeyn med pyttesmå spelförande backar som offensivt fungerar men när det väl blir tryck i egen zon av lag som har fysiskt starka spelare som dessutom är bra på rören så har de lagen heller ingen chans.
SKAIK har ju visat sig väldigt sårbara i egen zon av lag som sätter press på deras backar.
Förra säsongen tyckte jag att Luleå hade en utmärkt kombination av fysiskt starka spelare samt vassa avslutare och spelare som kunde hålla puck, det enda som var synd var ju att Sweatt skadade sig och kom aldrig ikapp till rätt nivå, men tyvärr kunde inte Fagervall få ihop gruppen rätt med den potential som fanns, istället blev det en stark defensiv med lite dump and chase i anfallszon vilket ändå fungerade helt ok med tanke på de stridsvagnar till forwards vi hade, men den spelskickliga biten uteblev. Med rätt coach är jag helt övertygad vi hade tagit SM-Guld ifjol.
Kommentera