Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1819683

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Cehlin hamnar i samma kategori värvningar som Petter Emanuelsson, en halvchansning på en spelare som har skadeproblem.
Problemet med att värva spelare som normalt är skadade 20% av säsongen är ju att man aldrig kan spela med sitt på pappret bästa lag.

Kyrö låter inte så hett, men så länge han håller på med enbart talangutveckling och inte blandas in i någon taktik på a-lagsnivå så går det säkert bra. Annars kan det nog sluta med nya "möten" på H-läktaren.

Om Emil Larsson är här för att ersätta Rydahl eller Lagace så ser jag inget större problem med den värvningen.

Det stora problemet är att vi fortfarande sitter fast med en massa spelare som inte kan lira den moderna hockeyn, som är snabb och rak.
För en spelare som Harju är det verkligen "adapt or die", dock finns det inget som tyder på att han försöker utveckla sin skridskoåkning så att han kan anpassa sig till framtidens hockey.

Det som blir spännande att se vilka backar Luleå värvar, där kommer vi få en avgörande hint om hur kommande säsong blir, lyckas vi hitta backar som kan vända spelet direkt utan att stå i burskydd och såsa det är den stora frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Det är klart Cehlin kan vara en chansning, men ska väl vara 100% nu som jag förstått det, men samtidigt är det alltid knepigt det där med huvudskador. Är dock Cehlin frisk är han utan tvekan ett starkt förvärv, som jag även tycker att Petter Emanuelsson var....han var förvisso borta ett tag, men vet inte om den skadefrånvaron hade nått med hans tidigare skadeproblem att göra??

Emil ser jag också som ett spännande förvärv och kommer väl förmodligen att ersätta Lagacé, men står inte Rydahl på kontrakt hos oss ett år till??

Sen det där med moderna tuta och kör hockeyn har jag så där blandade känslor med....jag personligen själv är för en stark defensiv så får man offensiven på köpet då motståndarna har stångat sig blodiga mot ett solitt försvar och har ingen ork att försvara.....HV71 själva har ju påstått att deras framgångar iår är pga av att de stärkt upp försvaret och utgått från det.
Håller med att Harju är en långsam spelartyp, men jag har å andra sidan starkt hävdat att hans kvalitéer har använts fel de två senaste säsongerna då han verkar fått agerat playmaker och en slags pointman i PP på blålinjen eller i hörnen.....där har ju Luleå ingen användning av hans tunga och välriktade skott.
Men nu lär det väl bli Olausson som håller i en PP-lina samt den tilltänkta centern den andra PP-linan så nu finns det väl förhoppningar att Harju används till det han är tänkt till...att skjuta.
Kommentera