Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1820538

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hög tid att hylla Apan!

Enligt den näst viktigaste apregeln SKA Apan slåss om SM-gludet varje år och så blev det sannerligen i år också.

Visserligen blev man tvungen att bryta mot den viktigaste Apregeln - minst hälften av spelarna ska komma från vårt junislag - och mot slutet av säsongen spelade man med ett lag som dominerades av köpespelare, men Apan lyckades ju ändå slåss om SM-gludet.

Ja igen-kligen vann väl Apan gludet? Moraliskt. Eftersom zebrorna inte dömde straff när JG tappade spaden i en förlängning.

Jovisst. Säsongens överlägsne vinnare och moraliska mästare är Apan.

Genom att komma på plats 6 i SHL för att omedelbart sparkas ut i kvartsfinalen.

Kan Apan fortsätta denna fantastiska utveckling, bygga på trenden och imponera på hockey-Sverige kommande säsong? Genom att Näsan köper och köper och fyller laget med köpespelare. Varpå Apan tar en stark 13e plats och kan vinka jöjö till slutspelet.

Nu har ju Ap-Näsan sett till att säkra den fina utvecklingen framöver genom att behålla alla "lyckade" tränare.

Och blir moraliska vinnare som vanligt, eftersom bara zebrorna är orsak till att de inte får lyfta den pokal som i Apschtaan är känd som Le Mans?

Jag beklagar ju att man lagt ned kvalserien till Elitserien SHL, men man får erkänna att upp-och-ned-flyttarna varit lite "lustiga". Som när Riktiga AIK avlöste Djurgården. Chans/risk för envig röglarna-Malmö. Och som senaste Slaget om Siljan mellan Trottoarkanten och Luggen.

Kan man längta efter den vår då Apan åker på Burkölen i kval?

Medan vi väntar påminner vi om bilden i Norran innan senaste säsongen, då Ap-Pravda och Apan i maskopi visade upp köpespelarna Möller och high-sticking Lindström i full färd med att illustrera "När vi gräver Glud i Apa-Schtaan".

De är sannerligen påhittiga, de små aporna. Vi andra kan tro att Gludet blev till sand, men det är bara eftersom vi inte begriper den vinnande hockeyfilosofin bakom att taktiskt ta plats 6 och kvartsfinal som ett första steg för att strax - som vanligt - ta sig ned till den naturliga apmiljön Allsvenskan för att slicka apsår ett par decennier. Och sedan slår de till! Dysenteriernas dysenteri!
Kommentera