Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1820733

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Blister, jag brukar normalt logga ur när Luleås sista match för säsongen är över. Vilket alltså slutat med en förlust varje gång utom 1996, så man blir van att bära förluster med sig hela sommaren.

Sedan är jag avloggad till nedsläpp första seriematchen på hösten. Nu blir det lite svårt, som forumledare och moderator i denna Luleåbok där jag får ta det ansvar som hört till.

Men väsentligen släpper jag närbevakningen med avsikt att frigöra tid för att beta av allt jag skjutit på i den verksamhet som ger mig betalt. Jag tänker att spelare går och kommer och det ger sig utan mig. Speciellt tidigare med få ändringar från säsong till säsong har det ju varit så; även om ruljansen blivit betydligt snabbare numera, när ibland mer än halva laget byts ut.

Nåja. På senare år har jag ofta småskrivit då och då stället för att ta "hockeyledigt ett halvår" men just i år har jag rätt rejält ansvar som igen-kligen tar mig från hockeyn.

Jag får se men min prognos är mindre skrivande av mig närmaste halvåret alltså. Vilket innebär att jag inte kommer att ha så omfattande åsikter av silly season-karaktär. Med allt rabalder om luleås ledning räknar jag med att det blir svårt att få till det för närmaste säsong till mer än en mellansäsong och jag kan vänta längre än så. Som du vet är denna tråd döpt till syftet att vi ska nå fram till SM-gludet och våren 2013 hade vi ett fantastiskt fint lag, men väl i final åkte vi med 0-4 mot Apan som tog sitt första Glud på 35 år; första matchen var Apan mycket bättre än vi, men vi åkte i sudd på en fruktansvärd domarmiss; andra och tredje matchen var vi det bättre laget, men förlorade; och fjärde matchen gav vi snabbt upp. Jag tycker att Apan vann i princip varje man-mot-man och vann hela finalen eftersom man ville mer än vi. Jag respekterar, ja t o m njuter av det, men skulle vi mötas idag tror jag att viljan varit p vår sida. Förr eller senare når vi ända in i kaklet och jag kan vänta. I denna tråd har jag väntat 4-5 år redan och några till är bara njutning.

Osten signade ju så många för fortsättning och sedan har Skuggan fixat ytterligare. Förhoppningsvis med stöd av Bulan. Men jag tvivlar på att laget kan fixas till inför kommande säsong. Lemiux skrev ju tidigare att Skuggan förklarat att man INTE rekryterat Olle för att centra en förstalina och att man fortsatte fiska efter den centern. Det låter ju spännande. Lyckas man kan det bli intressant framöver. Men backsidan behöver fixas något. Schira och Melart som vi släppte var iofs backar som är starka för vilket SHL-lag som helst. Men ser man på vår backuppsättning är den inte komplett. Jag skulle önska några rejält trygga defensiva backar att komplettera med. Typ två stycken Robin Jonsson. Visserligen fint med de lite offensivt lagda backar vi haft men i första hand vill jag se stora starka backar som rensar slottet och vaktnära området från motståndarforwards. Sådana var de flesta förr, men nu är de svårare att finna.

Harju?

Ja, det är lite jobbigt. Så länge i Luleå och en sådan duktig skytt men så mycket han inte får till tyvärr. Dock tycker jag att han mognat senaste åren och jobbar bättre överallt i många matcher, om än inte alla. Skulle han ha uppdrag som t ex Petter Emanuelsson även om inte detsamma hade det fungerat perfekt men han blev nog kapten för att det inte fanns konkurrens; landslagsjanne vägrade som en Salming och K-Fab kanske kunde tagit det; men väsentligen saknades.

I vilket fall tycker jag faktiskt att Harju gjort ett bra jobb som tex intervju-person och ofta uppträdande, speciellt om man jämför med fuskaräcklet fläskberget.

Fick jag välja den perfekta lagkaptenen för alltid för Luleå Hockey skulle jag definitivt såga Bulan. Inte som kanpp utan överlägsen vinnare. Hälften pite, hälften lule - kan det bli bättre?
Kommentera