Luleå HF

115800 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1820833

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter resultaten och kritiken mot PorkaBork då damkronorna förlorar allt mer och blir upphunna och passerade av blåbärsnationer på damsidan, krönt av fiaskot i dam-VM växte kritiken till orkanstyrka mot PorkaBorken och allt fler krävde att han skulle sparkas.

Belägrade av media förklarade förbundet att de "ska utreda saken" vilken de flesta av oss förstår betyder att de vägrar svara på diskussionen under valfri tid genom att "hänvisa till att utredning pågår".

Och sedan, i en avlägsen framtid släpper man rapporten, gärna mitt i sommaren när alla är på semester och bara ett halvår återstår till OS.

PorkaBorks kompis, sexpressens Nyström - som hela tiden blundat för PorkaBorks misslyckanden och övertramp som ansvarig ledare, kom efter VM ut med påståendet att "om spelarna vill bli av med honom måste han gå".

Synnerligen meningslöst av Nyström. Vi som förstår bättre, förstår att det inte bara är spelarnas åsikt som betyder något. Visst har de varit närmast, men de är självklart också jäviga. För det första känner de mycket väl till att spelare som tidigare "anonymt" har krävt PorkaBorks avgång har röjts och sparkats från damkronorna under all framtid, följt av att PorkaBork fått stöd för åtgärderna av förbundet.

Dessutom: ponera att PorkaBorken tagit ut IFK Byskes C-lag för damer i sitt "landslag" som han ska ta till OS om 10 månader, och de inser att om PorkaBork sparkas är risken stor att de inte får komma till OS och uppleva det. Eftersom alla stjärnor som PorkaBork portat kommer att ta deras platser när PorkaBork ersätts av en kompetent ledare. Hur många tror att de svarar "javisst, PorkaBork är galen och han måste ersättas. Och javisst, jag inser att min plats till OS då är i fara slash jag kan vinka jöjö till det stora äventyret".

Antingen begriper Nyström inte det. Eller så har han - kompis till PorkaBork som han är - propagerat för att PorkaBorks spelare ska tillfrågas - eftersom han inser att där har PorkaBork bäst chans att få stöd. Eftersom de är jäviga och delvis talar i egen sak. Och då är det skamligt av Nyström.

Nu har radiosporten - kompisar till PorkaBork utgår jag ifrån till motsatsen eventuellt visats - "anonymt" frågat de 23 spelarna vad de tycker. Och förklarar att "en överväldigande majoritet av spelarna vill ha kvar PorkaBork.

Det framkommer att 4/19 som svarat vill ha bort PorkaBorken.

OK. Då frågar vi oss vad de som vägrat svara kan tänkas tycka. Att de inte svarat kan mycket väl bero på vad som hänt tidigare med de som kritiserat PorkaBork. Han har sparkat dem. Och förklarat att de har "uppträtt på ett sätt som inte är förenligt med att delta i mitt lag" och nu skiter jag i dem närmaste 2-3 åren dvs så länge som jag bestämmer.

Dessa 4 är med stor sannolikhet emot PorkaBorken. Och Vips inser vi att det betyder att 4+4= 8 dvs 8/23 vill ha bort PorkaBork.

Då frågar vi oss: hur många spelare inser att om PorkaBork får sparken och en ny ledare tillträder och släpper in de stjärnor som PorkaBorken sparkat; då tappar jag min plats i laget och chans i OS?

Min gissning är att bortåt 10 spelare måste vara rädd för att det skulle ske och kunna drabba dem. Alla som inser att de inte är tillräckligt bra för att vara säkra på plats om stjärnorna kommer in och tar sina platser.

Men nu ska jag vara snäll. Jag nöjer mig med att påstå att 4 spelare varit jäviga och röstat för att PorkaBork ska vara kvar, för att rädda sina egna platser.

Och då får vi 4+8=12 vilket betyder att 12/23 spelare skulle svarat att de vill ha bort PorkaBork.

Efter att ha granskat undersökningen och konverterat den på rätt sätt finner vi alltså att:

EN MAJORITET AV DAMKRONORNA ANSER ATT pORKAbORK MÅSTE SPARKAS!

Detta, om vi bedömer inställningen till PorkaBork bland de spelare han själv tagit ut.

Skulle vi frågat de spelare han INTE tagit ut framför allt de största stjärnorna i svensk damhockey som PorkaBork sparkat, tränare, ledare och andra kunniga på området är jag bombsäker på svaret: en förkrossande majoritet anser att PorkaBork måste sparkas och det borde skett för länge sedan.

Var kommer då PorkaPorks uttagna spelare ifrån?

DaMooDoo 5 spelare
Dampölsan 3 spelare
Damgnaget 3 spelare
Dampungen 3 spelare
Damgården 2 spelare
University of Minnesota 2 spelare
Dam-Luleå 2 spelare
Damtrottoaren 1 spelare
Damsundsvall 1 spelare
DamHV 1 spelare

Då kollar vi SDHL sluttabell

1. Luleå 96
2. Damgården 79
3. Dampungen 78
4. DamHV 58
5. Damgnaget 55
6. Dampölsan 53
7. Damtrottoaren 50
8. DaMooDoo 43
9. Damsundsvall 17
10. Damderyd 11

Slutspelet:
1. Damgården
2. DamHV
3-4 DamLuleå samt Dampungen
5-8. Damgnaget, Dampölsan, Damtrottoaren och DaMooDoo

Nu har lagen varierande antal utländska stjärnor i laget. Men den som inbillar sig att det endast är de utländska spelarna som gjort att vissa av lagen är överlägset bättre än andra räcker upp handen.

Det är ganska tydligt att snedrekryteringen drabbar framför allt de klubbar där PorkaBorken valt att sparka de största stjärnorna från.

Nu kollar vi hur många spelare födda utanför Sverige som ingår i varje lags trupp:

1. Damsundsvall 14 st
2. Dampungen 13 st
3-4. Damderyd 11st
3-4. DamHV 11 st
5. Luleå 10 st
6. Damgården 9 st
7. Damtrottoaren 7 st
8. Dampölsan 4 st
9. Damgnaget 2 st
10. DaMooDoo 0 st

Enligt PorkaBorkens filosofi är det förstås mest sannolikt att hitta svenska spelare i DamMooDoo eftersom de "bara" har svenskar i laget.

Samtidigt frågar sig vän av ordning. Hur troligt är det att ett av SDHLs allra sämsta lag innehåller svenska spelare som är bättre än de svenska spelare som lyckas ta plats i SDHLs allra bästa lag?

Tänk er motsvarande för herr-landslaget. Om man skulle ta ut 20-25% av spelarna till Tre Kronor från det tredje sämsta laget i SHL.

Där har vi en analys som någon som är intresserad av svensk damhockey kan göra. Det exkluderar förstås sexpress-Nyström. Han är INTE intresserad. Inte av damhockey. Men han är intresserad av att göra det han kan för sin kompis PorkaBork. Uselt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara att säga grattis Brynäs till finalplatsen. Vilken kämpaanda av Brynäs att vinna denna avgörande match i Skandinavium med 3-1 fastän man är mer eller mindre tillbakapressade hela matchen, men Brynäs har en ruggig effektivitet när väl chanserna bjuds med Frölunda sumpar sina.
Ska bli kul att följa finalen där jag ändå ser HV71 som favoriter, men det kommer att bli intressant, minst sagt.
Kommentera