Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1821386

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Det är främst tre situationer som har upprört Armbågen som tar i huvudet på Bertisson, Huvudtacklingen på Ölund och slewfooten på Ikonen. Samtliga hade renderat i 5+game under serien och säkert även renderat i avstängningar med. Visst höjs bedömningsnivån under slutspel. Men det ska INTE ske på tilltag som kan skada spelare allvarligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: "Visst höjs bedömningsnivån under slutspel. Men det ska INTE ske på tilltag som kan skada spelare allvarligt."

Mycket klokt sagt. Jag är säker på att vi alla gillar matcher som zebrorna blåser sönder genom att ta fjantiga utvisningar för sådant som väsentligen inte påverkar spelet, saknar större konsekvens är att det märks att det är tuffare i slutspelet. Dessutom kan de aldrig hålla en sådan nivå och därför skiftar nivån från period till period eller beroende vilket lag som åker på utvisningarna: i samtliga fall sabotage av match utförda av zebror som saknar sunt förnuft.

Men när det gäller farligt spel, överfall som riskerar att ge motståndare hjärnskakningar, svåra ansiktsskador svåra knäskador eller liknande måste zebrorna omedelbart reagera. De zebror som inte kan skilja på hantering av dessa och hantering av de, nämnda i föregående stycke, har inte karaktär och kompetens att släppas lösa i betydelsefulla slutspelsmatcher.

Vi i Luleå klagar ju rejält på herr höjdhoppare Sjöberg, detta efter ett flertal fadäser men allra värst var följande, i kvartsfinal mot Frölunda, i Scandal-i-analium, våren 2009.

Första perioden, ställning 0-0. Frölunda har pucken i Luleås zon, men inte speciellt farligt. Obsut crosscheckar en Frölundait i ryggen mot sargen. Inte speciellt hårt, men Frölundaiten var i rörelse med dålig balans och går ned på knå men är omedelbart uppe. Spelet fortsätter några sekunder och Luleåvakten blockerar puck. När det skett blir det vanligt smågurgel framför vår vakt där Frölundaiter försöker bulta sig fram, Lulespelare bultar bort dem. Bl a bultar Obsut en Frölundait i bröstet, inte hårt alls.

Då väljer Höjdhopparen att visa ut Jaroslav Obsut 2x2 minuter! Ena utvsiningen för crosschecking, andra för roughing!

Helt j-a värdelöst av höjdhopparen. Ingen av situationerna var utvisning. I så fall hade han kunnat ta bortåt tio spelare för 2-4 utvisningar var vid varje avblåsning framför mål i vissa av årets slutspelsmatcher.

Men galningen höjdhopparen har publikvrålen av Scandal-i-analium som stark påtryckare och Luleå tappar Obsut i 4 minuter. Riktigt bedrövligt eftersom Frölunda har seriens giftigaste PP.

Mycket riktigt. Frölunda går från 0-0 till 3-0 medan Obsut sitter utvisad.

Luleås ledning speciellt Bulan var upprörd och försökte förklara reglerna för höjdhopparen och fick svaret "nu håller du käft, ett ord till och jag visar dig upp på läktaren".

Det fanns ytterligare utvisade från båda lagen men jag hoppar över deras inblandning - du kan lita på mitt ord att samordningen med dessas utvisningar också de hanterades fel av herr höjdhoppare och också de i anti-Luleå-riktning.
Hur ini helvitte kan det ske, undrar vän av ordning?

Svar: det kan inte ske. Övriga zebror försökte förgäves förklara för höjdhopparen att Obsut skulle släppas in, men herr höjdhoppare vägrade. På läktaren satt en domarkontrollant - jag tror det var Lahti - som visste att höjdhopparen hade fel, men han lät det vara. Höjdhopparen var nämligen säker på sin sak, eftersom matchsekretariatet sa till höjdhopparen att reglerna var sådana och herr höjdhoppare litade mer på det av Frölunda avlönade matchsekretariatet (de där som brukar hantera glappande klockor) än på sina tre domarkollegor.

Efter matchen kommenterade Frölundas dåvarande tränare - galningen Dahlén - bara med orden "Frölunda har inte gjort något fel".

Hela hockey-Sverige ansåg att felet av höjdhopparen var så grovt och allvarligt att det enda rätta var att spela om matchen. Förbundet hade någon sorts grupp som snabbutredde frågan på några timmar och höll med om att det korrekta sportsliga beslutet var att spela om matchen "men det fanns inte tid för det så resultatet fick stå"....

Jag har ju tagit upp detta många gånger - bara för att det är så illustrativt för hur galen höjdhopparen är - men då brukar jag bara nämna att Obsut fick inte komma in trots att Frölunda målade. Nu kompletterade jag med att också redovisa hur extremt felaktiga dessa utvisningar var, eftersom det associerade med sunt förnuft och höjd nivå i slutspel.

I sammanhanget kan också nämnas att den förbannade höjdhopparen tillhör den typen av zebror som innan match bestämt sig för att "nisse och kalle" ska jag hålla ett speciellt öga på och sedan snabbt visar ut dessa för ingenting medan han missar massor av andra. Obsut var t ex en sådan spelare som höjdhopparen tog ut i tid och otid. När Ilari Melart var ny i Luleå var det samma sak - höjdhopparen visade ut honom för skitsaker så snart han fick chansen.

Fick jag bestämma skulle höjdhopparen omedelbart pensioneras med motiveringen "avsaknad av den karaktär som krävs av elitdomare".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Bertilssons situation ser mer ut som kollision och olyckshändelse...det har jag även för mig att Tommy Sjödin tyckte och det ska inte vara avstängning...slewfooten på Ikonen tycker jag är mkt svårbedömd...först och främst är slewfoots svåra att se för domarna under match och den såg jag inte heller själv. Har sett det i efterhand men tycker personligen själv att det mer är en tripping eftersom Frölundaspelaren inte gör en stor bakåtgående armrörelse vilket måste göras vid en slewfoot samtidigt som benet hjälper till och fäller den spelare som blir utsatt...för mig ser det mer ut som en tripping och det granskades ju inte heller i efterhand....tycker det är en stor skillnad på den som "Kapten" Fläskberg gör på Donovan i kvarten då han gör en mkt tydlig armrörelse bakåt samtidigt som han fäller Donovan med benet.
Däremot huvudtacklingen på Ölund kan jag inte yttra mig om, för den måste jag ha missat, satt väl inte vid tvn då.
Kommentera