Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1828235

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Elitserien SHL 2017/18 startar 16 september och avslutas 10 mars.

Ett knappt halvt år, sånär på en vecka, då hockeylivet lever.

Utöver serien finns det möjlighet till en spännande avslutning när slutspelet om SM startar, men i år slogs vi snabbt ut redan innan kvartsfinal och trots att Bulan är åter känns det inte alls säkert att han hinner få ordning på laget redan i år. Det kan ta något år till att få fason på oss och för att Bulans intåg ska slå igenom ordentligt.

Och dessutom får vi i år inte ens delta i gruppspelet för vår egen turnering Europamästerskapet, trots att vi efter Frölunda är näst bäst i Europa under åren European Trophy/Champions Hockey League pågått.

En väldigt viktig del för planeringen av det halvår hockeyn lever är våra matcher mot närmaste konkurrenten, Apan. Apan kommer visserligen att vara skyhöga favoriter i år eftersom Näsan öppnat den kommunaldopingsmärkta plånboken och köper dyrit in allt han kan.

Men matcherna mot Apan är de vi ser mest fram mot ändå.

Optimalt skulle förbundet dela upp serien i sex enmånadsperioder och lägga vår första match mot Apan efter c:a en månad. Då hinner man bygga upp sig och längta dit. Och sedan nästa match mot Apan en månad senare, och så vidare efter den frekvensen. Det skulle innebära som mest åtta matcher att vänta till varje gång vi möter Apan. Mycket fint!

Nu har vi fått säsongens schema och mötena mot Apan kommer:

Omgång 20. Tisdag 21 november Luleå-Apan
Omgång 21. Torsdag 23 november Apan-Luleå
Omgång 31. Lördag 30 december Apan-Luleå
Omgång 51. Torsdag 8 mars Luleå-Apan

Vad säger man?

Hur fan kan förbundets galningar säkert 100% i maskopi med Cmore få för sig att förstöra genom att lägga två möten i rad i slutet av novemberlunken? Öka intresset? Vad fan är det för skitsnack. Här behövs inte öka något intresse. Det blir fullsatt i Luleå. Eventuellt också i Apschtaan - eftersom så många Luleåsupprotrar reser dit då - även om intresset för hockey i APschtaan är på extrem lågvattennivå och publiksiffrorna ramlar varje år, nu bland bottenlagen.

Men det är iaf bättre än senaste säsongerna då dårarna Cmore/förbundet saboterade maximalt genom att lägga dubbelmöte Luleå_Apan på mindre än 24 timmar redan i seriens inledning. Nu får vi i a f vänta 40% av serien till första mötet, sedan betas två möten av raskt, följt av lördag-före-nyår i Apschtaan och sedan sista mötet näst sista omgången.

Hade jag fått önska skulle jag lagt första mötet omgång 10 och sista omgång 40. Det hade varit perfekt.

Men låt oss se glaset halvfullt och glädjas åt att slippa avverka 50% av mötena med Apan redan när serien börjar, som vanligt med 5-6 pinnar förlorade - en j-a skitinledning av serien:-(
Kommentera