Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829338

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jodå.

Då gäller det förstås knappast att Luleå hanterat små pojkar illa utan snarare att vår återväxt på ledarsidan inte varit optimal.

Sant är att Luleå under massor av tid levt gott och hållt sig kvar i eliten som följd av att vi haft en stor andel spelare som tillhört klubben under massor av år och i princip blivit klubben trogen som spelare och ledare och det har vi haft stor glädje av.

Under första tio åren i Elitserien hade vi en trupp som dominerades av Luleå- och Norrbottensspelare som etablerade en konkurrenskraftig trupp bland elitseriens topplag och vi nådde dessutom målet: vi blev mästare.

Sedan hamnade vi i ekonomiska problem som innebar att vi hade mycket lite pengar för att bli konkurrenskraftiga och det som räddade oss närmaste tioårsperiod var att alla dessa spelare lirade kvar för små pengar och räddade oss år efter år efter år. Faktum är att vi inte längre stred i serietopp, tvärtom låg vi ofta pyrt till vid och under strecken, men på något vis tråcklade vi oss till slut till slutspel och ofta upp till semi fram till en bit in på 2000-talet då det blev respass i kvarten år efter år.

Och sedan kom nästa steg, fortfarande med små medel, men med en Ost som ofta lyckades skaffa duktiga allsvenska spelare och bra finnar att komplettera laget med. Och alla dessa legender som ofta lirat hela sin karriär väsentligen i Luleå under >10 år lyfte och blev dugliga assisterande tränare och ledare. Åkerström, Burra, Bulan, Rönken och ...Skuggan.

Skuggan är väl den ende, vars insatser efter spelartiden inte lyckats så väl som alla andra. Inte i junislaget, inte i A-laget och nu har han fått chansen högre upp, men lyckas han inte där är det nog kört. Då får vi acceptera att fantastisk spelare, men inte tränare och ledare.

Detta gör att man som Luleåsupporter inte är så där oerhört säker på hur närmaste år kommer att bli. Kommer Skuggan att lyckas? Annars blir nog huvudmålet för Bulan att i första hand hålla oss kvar i serien och når vi slutspel är det en bonus.

Nej. Skuggan behöver bevisa att han fungerar i nuvarande roll. Annars måste det bli ändring.

Men något som vi aldrig pysslat med är ett sprida en bild där vi är bästigast av alla och att vi inte kan erkänna att andra lag är bra och bättre än vi när de vunnit.

Inte heller har vi utan att bry oss om unga pojkar kört sektpress på dem och tvingat fram en underkastelse och obrottslig lydnad in absurdum.

Och våra största konkurrenter har vi älskat att möta. Utan att sprida hat och lögner om dem.

DET är jag stolt över.

När det gäller sportsliga framgångar kommer vi igen. DET är jag också övertygad om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: känns mest som media skapat och eldat på den "Bästiga bilden" vilket har genererat duktigt med hybris! själv är jag så klart glad över framgångarna men man kan lika gärna vara i kval året efter! som den där artikeln som Pettersson skrev för ett tag sen att luleå har aldrig fått "svettas" vilket gör att ni aldrig har fått känna på dom där riktigt jobbiga nederlagen och då räknas inte ett missat slutspel som sist. nä man får vara glad för det lilla! kan lika gärna gå åt helvete i morgon!
Kommentera