Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829786

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ryssarna hade 2-0 på Kanada i semifinalen men i tredje perioden ökar Kanada trycket, ryssarna drar på sig utvisningar och innan matchen är över har Kanada vänt till 2-4 och är i final.

Dryg timme kvar till den andra semin, mellan Tre Kronor och de blåvita lejonen.

Aftontrasan slår på stora katstrof-rubriken "Stjärnduon petas mot Finland" illustrerat med en bild på svenska spelare där två är dolda under rejäla röda kryss.

VAD?

Tänker man. Hur fan kom de på att peta Bäckström-Nylander, är de inte kloka?

Klickar upp artikeln, finner att det är trasaljug som vanligt, för att generera intänkter.

Det trasan finner extremt överraskande är att Omark inte är ombytt. Det har han inte varit senaste matcherna. Inte heller Carl Söderbergh. Men det förstos ju alla eftersom han bänkades redan mot Schweiz i andra perioden och sedan inte fick spela mer i matchen.

Så, speciellt oväntat var det inte. Men varför har det blivit så här?

Grejen är ju Calle Söderbergh. En lite knepig spelare med tanke på ett antal händelser kring mannen under hans karriär. När han gick över till NHL till slut - först till Boston, sedan tradad till Colorado, har han legat på runt 50 poäng varje år.

Till senaste säsongen som varit ett rejält misslyckande med bara ynkliga 14 poäng på 80 matcher.

Ändå togs han ut till Tre Kronor. Där det - inte oväntat - inte fungerat alls.

Något är fel med Calle Söderberg. 1p totalt på massor av matcher med Tre Kronor nu.

Linus Omark då? Ja, han har imponerat hela säsongen. Inte bara i KHL då, utan konsekvent i landslaget innan VM och en kunnig bedömare som t ex Sanny Lindström anser att Linus Omark är den bäste sveneks hockeyspelaren som lirar i Europa/KHL. Jag håller med.

Inledningsvis i VM var Linus Omark fortsatt en av Tre Kronors bästa spelare.

Så, vad hände?

Ja, det var Calle Söderberg som inte fungerade. Så han fick flytta till en ny kedja och lira pmed Linus Omark eftersom Grönberg hoppades att Linus skulle få fart på Söderberg. Men dey gick inte. De fick några matcher tillsammans men inte ens duktige Linus Omark kunde få fart på VMs absolut kallaste spelare, blysänket Söderberg, och med Söderberg som ej fungerande center kunde Omark och den andre vingen Kruger inte gör något.

När väl Niklas Bäckström anlände fick Grönberg vips plocka ut en spelare och knepigt nog plockade han Omark i stället för den orörliga cementklossen Söderberg. Så Omark - som varit en av Tre Kronors bäste spelare, fick sitta på läktaren, medan Söderberg som inte lyckats med något senaste året fick fortsätta flera matcher till och fortsatte förstås att misslyckas.

Efter första perioden i semin bänkades äntligen meningslöse spelförstöraren Söderberg och nu sitter han på läktaren. Synnerligen väntat, bara att det borde ha skett för länge, länge sedan.

Trist ändå att Linus Omark kom i kläm som följd av det helt väntade fiaskot för Söderberg - verkligen ett stort misstag av Grönberg att ta ut denne fiaskoklump.

Vad händer nu?

Ja, naturligtvis är det inte möjligt att i en semifinal börja spela ihop nya formationer, dvs ta in Linus med bättre komplement som kan bli en vinnarlina. Samtidigt blöder Tre Kronors PP och fungerar inte alls. Men nu är det för sent. Grönberg skulle förstås ha plockat bort cementklumpen Söderberg för massor av matcher sedan; han skulle inte ens ha tagits ut förstås.

Nu har Grönberg kört in lite komplementspelare typ grythunden Ap-Lindberg och kan inte gärna börja om även om han behöver mer kreativ stjärnglans; grythunden får bli kvar förstås.

Nu är det förstås kört alltså. Mycket trist och klart att det finns en risk att om nu inte Tre Kronor lyckas i detta VM kan det vara pga brist på en kreativ lina och en kreativ PP-formation ytterligare.

Och alltså en följd av misstag att a) ta ut Söderberg till Tre Kronor b) inte plocka bort Söderberg i tid när han (inte oväntat) inte fungerade alls, samt c) att han plockade bort stjärnan Linus Omark från laget och lät nollan Söderberg fortsätta flera matcher till, trots att han ofungerade, d) väntade för länge och nu i tidslön inte har någon chans att plocka in Omark igen - om nu inte Bäckström skulle bli skadad eller liknande.

Synd.

Jag trodde att Grönberg var lite modigare och snabbare att se vad som bör göras och göra vad som bör göras.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tillägg.

Nu har laget kommit upp.

Nej, helt otroligt makalöst har de med blysänket Söderberg fortfarande.

Fjärde uppställningen består av fyra forwards Kruger, samt Joelarna Eriksson Ek och Lundqvist - samt blysänket Söderberg.

Vad fan är detta? Är Grönborg och Söderberg bundis på något sätt?

Ja, va fan.

Skulle det gå åh helsicke har vi ju en förklaring förstås.
Kommentera