Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829791

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag är fortfarande skeptisk till målvaktsvalet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Du kan ha rätt. Jag förstår nog att de sätter Lunkan med spaden och inser förstås att på något vis diskuteras det inte alls utan att de flesta ser det som en självklarhet.

Även om jag inte alls vet att han är tillräckligt bra numera. Vi får se.

Detsamma gäller Calle Söderberg, målspruta för Pungen i Elitserien, men kass i NHL hela året och vidare detsamma här i VM.

Känns lite som att Grönberg inte har modet att ställa folk som får spela pga namnet.

Inför matchen förklarade ju Sexpressen, Cmore och andra s k experter att Finland var kassa och fega och bara skulle stå som fem extramålvakter, sikta på sargut och kontringar.

1-1 nu inne i första perioden och Finland är det lag vars spelare med fart och skicklighet tar sig in i vår zon och etablerar spel emellanåt, medan Tre Kronor inte passerar finnarna uppställda vid blålinjen så lätt utan det blir mer dump and chase.

Första perioden över. Tycker inte att matchen fått riktig karaktär ännu. Det har mest handlat om att kriga och kämpa och neutralisera motståndet vilket väsentligen lyckats utmärkt för båda lagen. Inte många chanser alltså, men Tre Kronor har ändå skotten med 12-5 även om jag inte har uppfattningen att skottsiffrorna speglar chanserna för båda lagen.

Vi får se om Tre Kronor kan ändra något och lyfta en nivå, äga puck och spel?

Eller tappar man konceptet och låter motståndarna ta över ägandet, som många matcher tidigare under andra perioder här i VM?
Kommentera