Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1830076

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Nashville vann mot Anaheim i natt och är därmed klara för final om Stanley Cup. Laget har ju hela sex svenskar i truppen vilket är extra roligt.

I final kan de få möta Ottawa med fyra svenskar inklusive den fantastiske Erik Karalsson, men just nu lutar det väl mer mot fjolårsmåstarna Pittsburgh, med bara tre svenskar.

Mycket svenskt i vilket fall. Noterar att Apan imponerande nog har tre spelare i nämnda trupper även om det för närvarande väl bara är lille Arvidsson som har plats i laget. Vore ju intrikat om nu et tredje ex-Apa får ta med sig Stanley Cup till norra Sverige under 24 timmar. Svårt att snacka bort, t o m för en bortsnackare som jag själv;-)

Nashville.

Ett lag som jag gärna skulle se lägga beslag på Anders Nilsson inför nästa säsong. Inte bara eftersom det är ett starkt lag att vara vakt i och eftersom det säkert är en trevlig stad med skönt klimat att vara proffs i.

Dessutom kan det finnas öppningar för en förstaspade i laget kanske.

Lagets båda vakter är finländare. Dels ettan 35-årige Pekka Rinne, dels påläggskalven 22-årige Juuse Saros.

Under serien hade Rinne de flesta spadarna, levererade 91,8% dvs 0,5% mindre räddningar än Anders Nilsson, medan unge Saros fick något färre spadar än Anders och nådde samma räddnings%.

Under Stanley Cup har dock Rinne växlat upp något oerhört, tagit samtliga spadar och har >94% räddningar dvs bäst av samtliga med undantag för Pittsburghs fjolårshjälte Matt Murray, som dock bara fått enstaka matcher då laget konstigt nog hårdsatsat på Fleury i stället.

Men grejen är den att Rinne fyller 35 år i år och kommer förstås att börja tackla av snart vilket innebär att det kommer att finnas chans för någon att spela sig in för att axla Rinnes mantel.

Anders har ju nu två år i rad fått chansen till 20-30 matcher och både i Edmonton och i Buffalo startat säsongerna alldeles utmärkt. I Edmonton tappade han stilen på slutet när Oljan helt plötsligt hårdsatsade på Talbot, trots att ANders haft senaste åtta spadarna och officiellt diskuterades att ta över förstaspaden. I Buffalo har han hållt stilen säsongen igenom, även om Lehner fick i princip ta över spaden under våren eftersom Buffalo ville fastställa om han kunde hålla en hel säsong med massor av spadar. Men med den bakgrunden senaste åren kan Anders ha tillräcklig erfarenhet för att - om han får chansen i Nashville och platsen efter Rinne är öppen - lyfta ytterligare en nivå och på så sätt få grepp om en första spade.

Vi hoppas. Spännande tider framöver. Om ungefär en månad kommer Las Vegas första tjing på för draften och fram till dess och strax efter kan det bli viss rörlighet på vaktsidorna i många NHL-lag. Och Anders blir alltså s k un-restricted free agent om fem veckor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Guld-Grönborg har trott på Nashville sen han var däröver, så de borde ligga bra till:)
Kommentera