Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831171

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spelare från bygden?

Vi ser igenom trupperna i SHL säsongen 2016-2017. Det här är ju något en ej så stor tänkare på Hockeysverige gjort häromveckan och efter att ha kollat upp moderförening på Eliteprospects menade han att Apan var bäst på att utveckla egna spelare.

Apan gnydde och menade att även de talanger de stulit innan hockeygymmet skulle räknas in och vederbörande räknade fram att Apan knappt "vann" igen.

Nåja. Vi som vet, vet ju att Apkommunen öser miljoner på Apan vilket innebär att i Apkommunen finns inte så mycket mer att göra än att träna hockey hos Apan medan de enda lokalkonkurrenterna Clemens och Lejon går kräftgång. Därför fås de lustiga siffrorna för Apan.

På de flesta andra ställen finns ju många små och stora klubbar som erbjuder pojkar hockey och helt naturligt får pojkarna börja var de vill för att så småningom om de är tillräckligt bra landa i elitlagen på orten.

Apan gavs ju dessutom vid kommunalsammanslagningarna helt sjukt stora omården och blev störst i Norrland med följd att en pojke kan vara född 10 mil från Aporten och ändå påstås nvara från Apschtaan.

Som sagt. Jag kollar upp trupperna från säsongen 2016-2017 för att räkna fram vilka spelare från "bygden" som varje lag spelade med. Dvs de kan ha en annan moderförening men ska vara bosatta sån att de utan vidare kan bo kvar hemma när de spelar för SHL-laget.

Djurgårn 20

Apan 12
Malmö 11
Warulfven 10


Pölsan 5
Frölunda 5
HV-71 5
Rögle 5
Luleå 4
Kronan 4
Öret 3
Trottoarkanten 2
Pungen 2
Läjkers 1

Hm, där ser man.


Djurgårn är det lag i SHL som i särklass förtjänar epitetet bygdens lag med hela 20 spelare från närområdet.

Sedan kommer det en samling där t ex Apan och Warulfven befinner sig på en sådan geografisk långtbortistan-plats att alla som växer upp inom rimligt avstånd får spela hockey i klubben eller i något mindre lag i närheten. Men bland dessa finner vi också
det lag som i landets hockeyhistoria mer än något annat lag blivit skälld som "köpeklubb". Malmö. Mycket överrakande och än mer imponerande.

Sedan är det väl väsentligen jämnt skägg men intressant att konstatera att Läjkers och Pungen fortfarande bara har enstaka spelare från bygden. Pungen trots att de vatit uppe så länge nu.

Och ett rejält underbetyg till Frölunda som trots att de kan få alla spelare från VGregion ändå har så pass få.

Vår genomgång har sålunda visat följande:

HELA BYGDENS LAG
Djurgårn vinner överlägset och Malmö får hedersomnämnande

KÖPELAG
Frölunda de relativt största köparna men ohedersomnämnande för Pungen.

Och Apan som påstår att de är bästigast genom att spela med en majoritet från bygden får gult kort eftersom de ljuger med fakta och spelar med mer än två tredjedelar av laget från obygden, dvs köpespelare.
Kommentera