Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831625

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och i morgon får vi veta vilka vakter Las Vegas Golden Night plockar.

Eftersom Marc-ANdre Fleury släpps av Pittsburgh som behåller Murray för framtiden är det självklart att Vegas har sin förstaspade ordnad så där är det klart.

Men det finns fler starka namn i form av back-up-vakter som presterat så bra att de kan få chans på förstaspadar i rätt klubb. Sådana vakter kan plockas av Las Vegas och användas för att byta till sig bra spelare och ersättningar från andra klubbar. Så här gissas det att Vegas också kommer att plocka:
• Petr Mrazek
• Michal Neuvirth
• Antti Raanta
• Calvin Pickard
Kanske inte samtliga men vem vet.

Las vegas måste plocka minst 14 forwards, 9 backar och 3 vakter men sedan återstår 4 ytterligare valfria så när det finns så fina vakter att tillgå verkar det vara en fin möjlighet att sno dem för att byta bort mot bättre utespelare än de annars kan få. Kanske de vid sidan om nämnda fyra vakter dessutom plockar en billig men lovande ung vakt som t ex Linus Ullmark? De ska ju ha vakter i AHL dessutom, även om de flesta anser att Ullmark är mogen en andraspade i NHL nu.

Fram mot slutet diskuterades det rätt livligt bland buffelsupportrar hur den nye sportchefen och coachen skulle responsera om vakter sedan de tidigare Lehner-runkarna Murray och Bylsma fått silkessnöret.

Men när Buffalo valde att skydda Lehner har alla tolkat det som att Buffalo för kommande säsong kommer att lira med Lehner som etta och Ullmark som tvåa. Förutsatt att Vegas alltså inte plockar Ullmark förstås.

Då är vi åter till det som vi räknat med under hela den här säsongen och att Anders Nilsson får räkna med att hoppas på en chans hos något annat NHL-lag för kommande säsong 2017-2018. Och efter hans starka insats under senaste säsongen bör det ordna sig. Han blir ju om någon vecka unrestricted free agent och bör kunna hitta ett erbjudande med höjd lön framöver t ex 1,5 miljoner två år?

Spännande dag i morgon:-)
Kommentera