Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831643

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ap-pravda Norran lördagen 3 juni:

Platt fall för Luleå Hockey ekonomiskt: Luleå Hockey redovisar ett sällsynt dåligt ekonomiskt resultat för budgetåret! -4,9 miljoner.
gottar sig sektjournalisterna med och under artikeln hela 102 kommentarer av apsupportrar:

"Skräplaget från norrbotten har gått minus flera säsonger dom 7 senaste åren. Värdelösa på och utanför isen. Hoppas dom åker ur SHL!!! En stöddig klubb som bara leverar en massa fiasko!...sanna ord om en förening i fritt fall. ...Förstår det med eran ekonomi. Hur kan ett lag gå så mycket back när ni får så mycket statliga och kommunala bidrag? Lyxfällans HF verkar bortskämda som en korkad snorunge som inte kan hantera veckopengen. Läste Nyströms krönika i Expressen, han sågar er redaninför kommande säsong...."

och här på hockeysnacket fyllde förstås apmonstret på med "a fem millar back är ju inte så illa pinkat! hihihihi! Undrar hur många miljarder hamstern behöver pumpa in i det läckande piratskeppet innan de kan mäta sig med oss? Enligt mina beräkningar, någonstans mellan 10 och15 miljarder per säsong."

Klockan 10.00 idag läser vi på Apans hemsida:

"Skellefteå AIK Hockey gör ett minusresultat på 17 miljoner kronor för verksamhetsåret 2016/2017. Huvudanledningarna är att föreningen inte nått samma sportsliga framgångar och lägre publiksiffror i grundserien."

Vi kan ju till att börja med konstatera att hybrisapornas hån och hat i riktning Luleå Hockey drabbats av ett rejält nemesis när Apan två veckor senare själv presterar den värsta ekonomiska kollapsen i svensk hockeyhistoria: ett haveri av sådan dimension att inte ens Apans enorma kassakista - uppbyggd genom kommunaldoping på >10 miljoner årligen till priset av släckta julgranar och stängda lekplatser - kan räcka i all oändlighet: tre år till på det här sättet och Apan kommer att sparkas ur Elitserien SHL då de på ekonomiskt obestånd inte längre uppfyller kriterierna för att få vara med.

Och detta trots att Pea dragit in miljoner till Apan genom att brottsligt ha krävt parkeringsavgifter av folk som parkerat på kommunal mark som Apan inte har rätt till; en brottslig gärning han fortsatte med trots att kommunen gång på gång påtalade att det stred mot lagen, och när en journalist synade Peas lögner vägrade denne svara på frågor men hotade journalisten med att de som hade värdegrunnnnnnd skulle hämnas om han publicerade apbrottet".

Tidigare, när Apan gått +10 miljoner år efter år har de ju berömt sig själva som bästigast att hantera ekonomi trots att alla insett att det endast handlar om att kommunen petat över >10 miljoner i doping.

Så, hur ska de göra nu? Ska apledningen erkänna att de är sämstigast på ekonomi?

Nejdå. Apan själv gör aldrig fel. De förklarar nu att de som ansvarar för -17 miljoner är
a) publiken, som inte var tillräckligt många på matcherna i grundserien
b) spelarna, som blev utsparkade redan i kvartsfinal.

Nja, när det gäller det sista kan Apan förstås inte lasta sina egna spelare, de är ju per definition ofelbara, eftersom de är apor. Och går vi till Apans egen historiebeskrivning finner vi ju att de förlorade inte kvartsfinalen mot Frölunda pga att Frölunda var bättre. Sådant finns inte i den klubb som "unnar ingen annan framgång". Nej, de förlorade kvarten pga domarna! Det har de själva förklarat: det var ett domarmisstag som gjorde att de förlorade mot Frölunda, inte att Frölunda var bra.

Så ansvarig för Apans -17 miljoner är i första hand domarna, medan apledarna är en grupp ekonomiska Einsteins, precis som vanligt.

När det gäller minskad publik har jag ju tidigare visat upp detta och kontrollerar man siffrorna finner man att Apans totala publik på hemmamatcherna var:
2015/2016: 131 132
2016/2017: 121 844

Apan har alltså dragit knappt 10 000 färre senaste säsongen. Hur storekonomisk förlust betyder det? Har inte koll riktigt vad man räknar med att tjäna netto per åskådare men kan det vara t ex hundra kronor? Möjligen något mer när det gäller marginalsåkådare eftersom grundutgifterna då redan är betalda och förutom biljettpriset kommer ju dessa motgångssupportrar att berika Apan genom att betala för att berusa sig under matcherna.

Men låt säga 100 spänn på 10 000 försvunna. Det blir bara en miljon i förlust.

Ska vi då tro att Apan förlorade -16 miljoner på att bli utslagna efter maximala sju matcher i kvarten?

Hmm. Om de nu budgeterade med att spela final "som vanligt" hade det med tanke på deras för Apan usla sjätteplacering i serien inneburit max 3+3=6 hemmamatcher i en arena som max drar in 5 801 åskådare, dvs 35 000 extra åskådare för dessa matcher. Nu utgår jag från att Apan inte kunde tagit betalt för alla dessa eftersom jag utgår från att många hade säsongkort som innefattade även slutspelet (t ex säljer de för kommande säsong "Ståplats - hela säsongen. I säsongskortet ingår träningsmatch/-er, alla grundseriematcher i SHL + SM-slutspelet.")

Men låt oss säga att de budgeterat med att spela max antal matcher i semifinal och final och då sålt 30 000 extra biljetter. 16 miljoner / 30 000 = 533 spänn och ska de dra in det netto var alltså planen att sälja biljetterna för minst 600-700 spänn styck.

Då förstår vi. Det var den geniala plan, som Einstein-ekonomerna i Apledningen kläckt ur sig. Genialt, en apkraft på raketforskarnivå! Och allt var på god väg att lyckas om inte domarna gjort sitt misstag.

Slutsatsen och den övergripande sanningen i sektschtaan blir alltså att domarna stal 16 miljoner av Apan, som för övrigt gjorde en fantastisk säsong rent ekonomiskt och lyckades begränsa förlusterna till bara en miljon, trots tapp av 10 000 åskådare.

Så är det!

Att Aplasse J lurades skriva på ett kontrakt med fulspelande, filmande, fuskande fläskberget på 24 månader som innefattade 300 000 i månadslön, på det sociala avgifter på >50% extra, samt okända summor i sign-on-bonus (svart handpenning under bordet) inklsuve eventuella ytterligare bonuspensionsinsättningar...d v s en utgift för ett misslyckat fläskberget på MINST 12 MILJONER och antagligen mer än så...det har naturligtvis ingenting alls med saken att göra. Inte alls. Det är domarnas fel.

Vidare ska vi inte tro att Apan betalt ut massor av pengar för att fylla laget med köpespelare. Nejdå, inte alls. de har inte behövt betala dyra pengar för köpespelare, eftersom laget domineras av spelare från bygden. Från apbygden i UMEÅ, ÅSELE, LYCKSELE, ÖSTERSUND, STRÖMSUND, ÖRNSKÖLDSVIK, KIRUNA, NYBRO, SPÅNGA, STOCKHOLM, ÅBO, TIMMINS, ELLERSLIE-VIDERSFORD, WAPELLA, WEST ISLIP och strax ULEÅBORG!

Igen-kligen har nog Apan gått plus i år. det är ju inte Apans fel att domarna gör misstag som visar en fantastisk brist på respekt för Apan; domare utan värdegrunnnnnd, som journalister som skriver om ointressanta grejer som lagbrott och sådant.

Igen-kligen har apraketkraftforskar-Einsteins i Apledningen återigen levererat vinst! Vänta bara till dess att årsrapporten uppdateras efter det att Apkommunens extra bidrag räknats in. De ska bara dra in de daghem som återstår så är det kirrat.

Halleluja!
Kommentera