Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831896

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Blister Brigade: Jag tror Luleå befinner sig i en förändringsfas. Innan Rönken och Bulan hade vi Rograrna som varit ytterligt nära ta oss till kvalspel, men därefter har vi vant oss vid att tillhöra de bästa lagen och gå långt i slutspelet.

Men den tiden har runnit ut och exakt hur illa det kan gå i år är svårt att förutse. Med överblick och långsiktigt känns det alltså som att vi kan gå sämre än i fjol; som måste vi ned rejält innan det kan vända uppåt.

Ser man på spelarmaterialet år för år verkar det ju ganska tveksamt i år. Det hopp man kan ha är förstås att Bulan kan göra något av denna trupp och att vi får ett för Luleå normalt vaktande av Lassi och Filip. I så fall ska vi väl i alla fall överleva i år och hoppas på att vi fr o m säsongen därefter kunde börja en resa uppåt.

Vid intervjun i morse förklarade Skuggan att målsättningen är att ta sig till kvartsfinal och ta det därifrån sedan. Dvs i så fall måste vi till att börja med komma minst plats 7-10 och därefter vinna åttondelsfinal om vi får spela sådan.

Kan det lyckas?

Det är jag inte säker på. Långt ifrån säker på att vi kan hålla minst fyra lag bakom oss när tabellen är slutspelad. Lyckas vi iaf ha två lag bakom oss är jag nöjd.

Men vi får se.

Apan?

Ja bara att bli av med blysänket fläskberget bör ju betyda att laget lyfter en nivå. Och visst hade ni runt en femma junisar som inte alls höll för SHL i fjol men nu är de ett år äldre och en säsong SHL-erfarnare så de kan nog bli bra. Vidare var det knepigt att ni tappade så pass ifjol men jag tänker nog att om inte Oscar Möller blivit borta länge hade ni lyckats betydligt bättre förstås. Kanske intenått final men semi iaf.Nu har jag ingen kunskap om hur det gått/går för fru Möller men helt säkert kommer det också i år att ha den största betydelse för hut väl Apan lyckas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Har varit borta från hockeysnack här ett tag, dels givetvis beroende på att hockeysäsongen har varit över för SHL ett tag samt att man har haft h-vettes mkt att göra med jobbet, men några intressanta saker har hänt sen sist man skrev här....
Tre Kronor lyckades ta ett litet oväntat VM-Guld, där Bäckström nog var den till slut bidragande faktorn att det svängde över åt det hållet.
Pittsburgh bärgade Stanley Cup.
Och Luleå verkar nu vara klara med värvningarna inför kommande säsong. Vet inte riktigt vad jag ska säga om truppen...några spännande värvningar men allt känns som att det hänger på att om Bulan får ihop truppen till en sammansvetsad enhet.
Tror dock inte att Luleå gör en sämre säsong än gångna iaf....kvart, är väl ingen dålig gissning :-)
Kommentera