Luleå HF

91758 inlägg · 863 ämnen

Han är Luleås nya backstjärna

1832137 · » Till forumet


Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf: Nada, bara ett konstaterande utifrån artikeln du länkade till och ditt resonemang i ditt inlägg om fördelningen av offentliga medel i gruvklubben i Twelwefingerstown.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Hockeysverige har en intervju med Anders Nilsson, som är hemma i Luleå.

Intressant och bekräftande det man kunde tro.

"Vancouvers GM Jim Benning har uttalat att Markström och Nilsson får göra upp om det."

Det var väntat eftersom Markan inte riktigt fått till det med Anders gjorde en klart starkare säsong.

Och mycket trevligt upplägg för Anders. När han kom till Edmontons camp var han inte ens påtänkt för NHL men höll nollan hela försäsongen och petade därigenom förre förstamålvakten Ben Schrovens. Vilket han följde upp med att mer eller mindre spela spaden av Talbot. Men Oilers hade investerat bra med kulor på Talbot och med hänvisning till dennes fina säsonger som tvåa bakom Henke i NY var han mer eller mindre beslutad vad än ANders gjorde.

Och mindre uttalat men detsamma gällde i Buffalo där tränaren men speciellt GM hade stuckit ut hakan alldeles oerhört för Lehner innan Anders kom dit. När de spelat halva säsongen och Anders var starkare än Lehner tog de ändå beslutet att köra Lehner hela våren "för att kolla om han höll massor av matcher".

Så ANders har gjort det bra senaste åren, men inte haft en rättvis och sportslig chans. Men det har han nu!

Och klokt tänkt av Vancouver. Min gissning är att både Anders och Jacob kommer att gå bra och god chans att Vancouver kan vaska fram minst en blivande etta under säsongen.

Men det var inte bara Vancouver som var intresserade. En hel del NHL-klubbar hörde av sig. — Jag vägde för- och nackdelar, men kom fram till att Vancouver kändes bäst ur många aspekter.

Trevligt. NHL-klubbarna gjorde samma bedömning som vi:-) Men Anders har med all sannolikhet bedömt att i andra klubbar skulle det varit svårare att få chans på förstaspade - troligen värvad som NHL-ready duktig tvåa bakom stark etta - men i Canucks blir det rättvist med jämna villkor. En så rejäl lön som 2,5 miljoner per år i två år indikerar ju dessutom att Canucks fick ta i för att signa Anders i konkurrens med andra klubbar.

KUL!

Frågan är vad de andra NHL-klubbarna - som fick nej av Anders - ska göra nu?

Jag vet! De köper in den internationelle supermålvakten mApkyss från Spartak Mockba. Han är ju med bakgrund från egna Apbygden, där de visionärt haft en vaktutbildning som ligger minst 10-20 år före övriga världen, bästigast som de är.
Uppladdat:

450x299-images-kopia-2.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Se nedan en bild på de sju kommuner som landskapet Västerbotten består av.

Som synes utgörs hela norra Västerbotten av Apkommunen.

Vilket innebär att det löfte som Apklubben dyrt och heligt avlade att "5 av 10 spelare ska komma från bygden; med bygden avses i första hand Skellefteå i andra hand norra Västerbotten" innebär följande:

Apan lovar dyrt och heligt att 5 av 10 spelare ska komma från Skellefteåbygden.

Vilket de ljuger om att de håller trots att de fyller laget med köpespelare - se bara hur de tog sig till elitserien med 83% köpespelare, vilket måste vara rekord: köpeklubbarnas KÖPEKLUBB! - och nu sitter hala och slimma apledare och tolkar att alla spelare som de kan hitta på apbakgrund på kommer från bygden.

Snart får vi reda på att det räcker att en köpespelare kommer till Apschtaan timmen före sin första match för Apan för att Apan ska hävda: Apbakgrund! Han kom från bygden när han klev in i Apkraftarenan!
Uppladdat:

220x300-skarmavbild-2017-07-02-kl-204608.png

+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Vilket vi följer upp med att presentera vilka BYGDENS HJÄLTAR som ingick i det lag som tog köpelagens KÖPELAG Apan till Elitserien 2006: skammens lista:

1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

25. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
26. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
27. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
28. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
29. Bygdenspelare, Thomas Larsson**
*Sparkades direkt, fick inte följa med till Elitserien, ersattes av köpespelare.
**Sparkades efter någon säsong, i 20-23-årsåldern, ersattes av köpespelare.
Uppladdat:

450x299-treapor_17.jpeg

+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Och nu är det dags att pulvrisera själva basen för apmonstrens j-a gnyende om köpespelare.

Apklubben formulerade ett dyrt och heligt löfte - att 5 av 10 spelare i laget skulle komma från bygden, och definerade bygden som i första hand Skellefteå, i andra hand norra Västerbotten.

Som synes på kartan nedanför består den helt vidrigt överdimensionerade apkommunen - Sveriges absolut största kustkommun - av i princip hela norra delen av landskapet Västerbotten. Så det kan inte vara så j-a svårt att skrapa ihop spelare från "bygden",

Senaste tio åren har tvenne apmonster suttit och öst hat och hån mot Luleå Hockey med påståenden om att vi saknar spelare från bygden medan de lyfter fram att Apan minsann bara har egna produkter från egna led.Och apmonstens förvirrade attacker använder kommungränserna som "skamgräns".

Alla, med bara gem fingrar per hand och outbildade på banjospel, ser förstås omedelbart att Luleås kommunalgränser inte kan utvidgas, eftersom vi är omgivna av kommunerna Piteå-Boden-Kalix, men att spelare från dessa platser finns närmare Luleå än delar av geografiska Apkommunen befinner sig orten Schtaan. Och i praktiken fungerar dessa kommuner vid Norrbottenskusten som en samlad enhet.

Men de galna apmonstren skiter i det och fortsätter sitt infama köpespelare, köpespelare, och har t o m mage att Luleåspelare som Joel Lassinantti, Karl Fabricius och Per Ledin minsann inte är från Luleå utan från Antnäs, Avan och Bergnäset.

Samtidigt som de räknar in de pojkar de stulit från Umeå och Norrbotten som "egna produkter", från "egna led" eftersom de uppfyller den "nya" definitionen "bakgrund i junislaget", alltså nu släpper man löftet om egna bygden och räknar fram "bakgrund för highsticking Lindström trots att han stack till MooDoo vid 15 års ålder och blev borta 11 år, väsentligen hos MooDooisterna.

Jag anser att i och med denna karta har apmonstrets j-a aptjatter om "egna kommunen" en gång för alla slagits i bitar!
Uppladdat:

254x300-samling.png

+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf: Javisst kamrat, och min gissning är att pensionärerna i Apschtaan redan förutsett att fläskberget Hollywood kommer att kräva en monstersjukpension på typ en halv miljon per månad livet ut och då blir det inget kvar för alla andra, bara ättestupa.

Kan tänka mig att politikerna i Apkommunen försöker förhandla ned summan med fläskberget, men då kommer han och hans agent att gå ut i media och plantera rykten om att fläskberget redan har erbjudits monsterpensioner från ett flertal KHL-klubbar och dessutom en klubb i Schweiz, så det blir nog bara att krypa till korset för Apschtaans politiker. De får väl lägga ned damhockeylaget igen, redan innan det börjat och starta hockeyskola för flickor 3-5 år och förklara att de väljer att satsa på att långsiktigt bygga upp bygdens egna produkter. Och kanske de säljer ut apkraftarenan som lagerlokal så kör de i fortsättningen hockeymatcherna på Folkets Parks Stora Scen, precis där de kommer att köra första isträningen 8 augusti.

Den is det handlar om är förstås isen i paraplydrinkarna, troligen is i lagets svarta och gula färger - en färgkombination av isen de erhållit på naturlig och ekologisk väg, genom återanvändning av nummer 1 och nummer 2 från Apkommunala avloppssystemet.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Och det blir lite spännande att följa de svenska målvakterna i NHL kommande säsong.

Redan nu vet vi följande:

Vancouver Canucks
Jacob Markström och Anders Nilsson

Buffalo Sabres
Robin Lehner* och Linus Ullmark
(*med brasklapp att vi väntar på att kontraktet presenteras)

New York Rangers
Henrik Lundqvist
Vår störste någonsin, är i slutet av sin karriär och levererar senaste åren bara måttligt bra i grundserien men fortfarande anser man borta i the big Apple att i slutspel växer Henke till ett lejon.

Minnesota
Nilklas Svedberg gjorde en "Anders Nilsson" och körde ett år i KHL och har nu fått nytt kontrakt med Minnesota. Men de har väl kvar Dubnyk, som hade 60 spadar i fjol och levererade utomordentligt starka 92,3% - samma som Anders Nilsson - och gissningsvis väsentligen bara chans att slå sig in som back-up för Niklas.

Nashville
Inget lag ville riktigt tro på Anders Lindbäck längre pga skador men han åkte hem till Sverige och fick i Rögle visa att han håller. Belönades med nytt NHL-kontrakt nu med starka Nashville. Där har förstås duktige finnen Rinne ett klart grepp om spaden, men han är 34 år nu så vi får se hur det blir framöver.

Calgary
Eddie Läck har pendlat på förstaspadar men hamnat i kontig resa där han fått gå från klubb till klubb. Nu får han starke Mike Smith som etta i Calgary och får sikta på att bli stark back-up - vilket han lyckats med i många klubbar redan.

Jhonas Enroth?
En svensk vakt som ofta levererat säsonger på 91-92% nivå i NHL men det tycks inte ha räckt utan han har ändå skeppats vidare till klubb efter klubb. Det är igen-kligen inte möjligt förklara varför han inte fått chans på förstaspade men jag gissar att det beror på att under de år som varit har NHL "bestämt" att vakter på bara typ 180 cm - som Enroth - inte duger hur väl de än lyckas. Som om att Dominik Hasek inte funnits. I detta nu vet jag inte om Enroth överhuvudtaget har något kontrakt för kommande säsong? Senast skeppades han från Toronto till Anaheim som back-up men där blev ju inget och nu antar jag han står utan kontrakt?

Sedan har vi förstås 24-årige Anton Forsberg i Chicagos organisation men inte något som talar för att han lyckas ta sig in på NHL-kartan. Och enstaka ytterligare yngre svenska vakter, redan över Atlanten eller med kontakt, men ingen av dem är någon som man kan tro blir aktuella i närmaste laget.

Nästa kommande svensk vakt som kan bli att räkna med är sannolikt Filip Gustafsson från Luleå. Filip signades ju av Pittsburg i andra rundan i fjol redan, men han har bara precis fyllt 19 år och för hans egen skull hoppas jag att han inte går över för tidigt. Jag tror att den bästa plan han kan ha är att köra minst tre år med Luleå och om det innebär att han - gärna tillsammans med Lassi - etablerar mycket starkt vaktande, samt släpps fram i Tre Kronor och får etablera sig mot internationellt motstånd...ja, då kan det vara rätt tid att gå över för att få en realistisk chans att slå sig in i NHL och få möjlighet på en förstaspade. Går han över tidigare finns risken att han bara stannar upp i utveckling, blir kvar i AHL och slösar bort sin karriär, vilket drabbat många andra svenska vakter.

Joel Lassinantti hade ju en inte så mäktig säsong i fjol, men innan dess var han sagolik och på en nivå som borde ge honom NHL-chans. Men 174 cm kort är NHLs nuvarande tänk att han måste vara extremt mycket bättre än alla längre vakter, så tills vidare får man nog räkna med att Lassi inte blir aktuell i NHL.

Många vakter blir det. Men nu har jag ju glömt bort den störste av alla!

Jag talar om mApkyss "sållet" Svensson, den internationelle supermålvakten - enligt apmonstret - som redan för några år sedan förklarade att han var beredd att ta en NHL-spade. Det hängde ju upp sig på en liten detalj - att inga NHL-organisationer var intresserade av honom - men jag är övertygad om att mApkyssens fantastiska säsong borta hos Spartak Mockba inte gått NHL-scouterna förbi. Jag menar, det var ju många matcher då mApkyssen slapp sköta båsdörren och faktiskt ta spaden och i matcherna med spade lyckades han ju rädda imponerande hela <90% av skotten! mApkyssen hävdar ju att man ska räkna in de matcher han skötte båsdörren som 100% med följd att han sammanlagt når nästan 95% räddningar - dvs ungefär som Anders Nilsson erhöll under ett år i KHL då han blev ligans bäste vakt och satte ryskt rekord.

Så blir det nog. När som helst får vi beskedet om att mApkyssen fått ett monsterkontrakt med Columbus, Wahington, Pittsburg, Chicago eller något annat lag som inte har en internationell supervakt på mApkyssens bästigaste nivå.
Uppladdat:

260x300-skarmavbild-2016-08-16-kl-170023.png

+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Ja, tack broder nu trillade poletten ner. Så det finns sedan länge dokumentation hur äldre i Apschtaan förfars allt för att i löndom slussa medel för att hålla Apan under armarna. Och Apschtaaan som har så stor andel äldre, förstår de vad som väntar?
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf: Jag tror han syftade till din tidigare information om nedmonteringen och kollapsen inom äldreomsorgen i Apschtaan - något som nämnde teratolog skrev om för många år redan för sedan i boken "Äldreomsorgen i övre Kågedalen".

Förfallet i apkommunen när det gäller social omsorg om de äldre har tydligt pågått länge och när nu alla kommunala medel ska skeppas till Apan kommer de väl strax att inrätta en ättestupa för att kunna skära ned pensionskostnader till noll och öka möjligheten för Apan att dela ut svarta miljoner under bordet.
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Det kanske händer att folk tycker jag är taskig när jag förklarar att det lilla apmonstret, hatbrottslingens sidekick, stod sist i kön när vår herre delade ut hjärnor.

Men det gör jag kallt och beräknande eftersom han a) är riktigt dum b) kommer med riktigt obehagliga hatbrottsliga påståenden som att karakterisera norrbottningar som "undermänniskor" - en terminologi som inte varit aktuell sedan 1940-talet då en nation på kontinenten hittade på att beteckna andra som just "untermensch" vilket de tod som anledning till att gasa ihjäl miljoner av sådana s k "untermensch".

Riktigt äcklig och vidrig typ, detta apmonster, verksamh inom äldreomsorgen i övre Övik. Vidrig och dum i huvudet.

Nu har han fått för sig att framgångarna för Luleå Hockeys egen produkt ur egna led från egna bygden Anders Nilsson beror på att andra klubbar lyckats lära Anders till målvakt, sedan de varit tvungna lära om honom helt eftersom han i Luleå lärde sig "helt fel målvaktsarbete". Men nu har Anders fått lära sig riktigt vaktarbete, något som Apan var tidigt och bästigast ute med.

Jahaja.

Som alla vet har Luleå Hockey speciellt senaste drygt tio åren formligen massproducerat målvakter på hög Elitserie SHL-nivå och därutöver; kommande säsong kommer t ex FYRA SHL-klubbar att ha Luleåutbildad vakt med spaden.

Samtidigt som att Apan aldrig någonsin lyckats utbilda en vakt och varför? Ja, det vet vi ju. Filip Gustafsson har ju berättat varför han stack från Apschtaan i 15 års ålder: han hade noggrannt kollat upp planerana och Apan hade svarat: nej, vi kommer inte att ha någon målvaktstränare för pojkar och juniorer. Det kommer att fortsätta som tidigare, vilket, med Filips egna ord, bara bestod i instruktionen "ta pucken". Så Apan har hela tiden köpt, köpt och åter köpt färdigutbildade vakter från annat håll.

Så j-a korkad är han alltså, den lille hatbrottslingen som t o m blev utsparkad från Apschtaan och fick flytta till Övik för att få jobba inom äldreomsorgen.

Pure white trash.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
bisterfinnen: Har ingen aning vad du menar eller ville ha sagt men vi får väl tacka dig för ditt hockeyrelaterade(?) inlägg.

Ha en bra dag!
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf:

"Äldreomsorgen i övre Kågedalen", av Nikanor Teratologen. Sad but true.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage:
Känns som ett bra val, lär få mkt att göra och en hel del matcher. Den korta versionen;) kan det bli två med dubbla svenska målisar, Buffalo kan kansk få Ullis/Lwhnr
+1
Kommentera


Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Och i glädjen över Anders Nilsson framgång, måste vi förstås uppmärksamma den vakt från norra Sverige som vissa menar är den allre störste vakten - jag talar om Markus "sållet" Svensson, som enligt förståsigpåare som Apmonstren, av den erkänt fantastiska målvaktsutbildningen i Apan (instruktionen: ta pucken!), utvecklats till "internationell supermålvakt" kommande från bygden som egen produkt från egna led, eftersom han kom till Apan redan som ung 29-åring.

"sållet" själv hade ju för två år sedan bestämt sig för att bli NHL-målvakt - en målsättning som var mycket nära att lyckas och bara föll på den lilla detaljen att ingen var det minsta intresserad av honom.

Men nu har han lirat i Mockba en säsong med stor framgång. Han levererade visserligen <90% räddningar dvs nästan 4% sämre än Anders Nilsson säsongen innan då Anders blev bäste KHL-vakt och satte ryskt rekord - men "sållet" har kontrakt med Mockba en säsong till. Säkerligen är Mockba nu övertygade om den internationelle supermålvaktens storhet. Säsongen som gick satte de ju "sållet" att hantera båsdörr alltsom oftast och lät bättre vakter sköta spaden, men nu - med facit <90% - kommer de säkert att hårdsatsa på "den internationella supermålvakten".

Det är bara att sträcka vapen och erkänna att Apan kan det här med vaktutbildning och apmonstren kan det här med vaktbedömning. Bästigast på det, liksom Apan är bästigast på allt; sjätteplatsen i serien, utsprakade i kvarten och fimpade i åttondelen i Europamästerskapet berodde bara på dåliga domare, juh.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
HURRA!

Anders Nilsson har skrivit på två år för Vancouver med 2,5 miljoner per år☺

Från Anders sida är det mest positiva att han får ett kontrakt som sträcker sig över hela två år och dessutom med en rejäl löneförhöjning.

Senaste två åren har han ju gått med 1 miljon per år på ettåriga kontrakt där han setts som en back-up till en redan mer eller mindre beslutad förste målvakt - och i båda fallen (Oilers och Sabres) har han spelat så övertygande under hösten att många röster höjts för att han skulle få kontrakt på förstaspaden i stället.

I Oilers tappade han ju stilen när han haft spaden senaste tio matcherna och vunnit senaste fem - när Oljan oväntat beslutade bra betalt flerårigt kontrakt med Cam Talbot i stället.

I Sabres gick han bättre än Lehner men under våren valde Sabres att köra stenhårt på Lehner ändå för att kontrollera om denne höll för massor av matcher en hel säsong; ett beslut som grundades inte på att Lehner gick bättre än Anders utan på att Sabres GM hade givit bort ett förstaval i draften för Lehner vilket var en nästan unik satsning vilket väckt mycket ont blod bland många - denne GM och dessutom tränaren fick sedan sparken iofs.

Men det kontrakt som Anders nu tecknat innebär två saker. För det första att han ses som en etablerad vakt som är mycket duglig för att gå in och vara back-up på hög nivå under många matcher. Men för det andra att man ser honom som potentiell förstevakt och ger honom hela två år för att visa detta. Kan han upprepa spelet han levererade i Buffalo samt gärna under ännu fler matcher är vägen öppen för ett t o m ännu bättre kontrakt - antingen med Vancouver, om nu Markan inte lyckas, eller om Markan fixar det och tar förstaspaden hos Vancouver kan Anders Nilsson etablera sig för ett första kontrakt i annan klubb.

Det negativa är naturligtvis att Vancouver är en klubb som inte är bra idag. Senast kom man näst sist av alla NHL-lag, bara före Colorado som var extremt usla. Nu har jag än så länge ingen koll på Vancouver men förutsätter att det är en j-a svår uppgift att vara vakt där och att vilken vakt som helst kommer att ställas inför många och svåra uppgifter som Canucksvakt och det blir tufft att lyckas få speciellt bra leveranssiffror.

Min förhoppning för närmaste två åren är nog att Markan fixar det för Canucks och då att Anders får en förstaspade i ännu bättre miljö - med det menar jag nog i USA, eftersom det är mer lukrativt samt i en klubb/stad där det är ännu trevligare för Anders familj att vara; varför inte sydstaterna eller kalifornien?

Vad innebär detta för Markan? Ja, personligen tror och hoppas jag att Markström har kapacitet att lägga beslag på en förstaspade med välbetalt mångårigt kontrakt och igen-kligen är det förvånande att han inte lyckats med det ännu. Jag vet inte varför, men jag vet att om det nu synes bli Jacob och Anders i Vancouvers NHL-trupp är det nog det bästa som kunde hända för Jacob. Senaste året var det ju tänkt att han skulle etablera sig som etta och Vancouver plockade in gamlingen Ryan Miller som back-up bara, men tyvärr gick Markan inte så bra som väntat medan Miller levererade och det blev därför mest Miller vid spaden. Men Anders blir med all säkerhet en perfekt partner till Markan. Under senaste året körde ju Anders med Robin Lehner - en något speciell person och helt klart att han och Anders hittade en alldeles utomordentlig samverkan som gynnade båda. Nu får alltså Markan samarbeta/konkurrera med Anders Nilsson och dessa två svenska norrlänningar bör tillsammans gå skitfint - om nu inte Markan skulle vara en knepig person, men det har jag ingen anledning att tro.

Kollat av lite på Canucksforum och när nyheten om att klubben skulle signa Anders kom var det dominerande positivt. Väsentligen uppfattade man Anders som en etablerad back-up som kunde ta NHL-spade och leverera utmärkt spel, men man var ändå inkörd på att långtidssatsningen var att Markan skulle etableras som etablerad NHL starter goalie. Ju mer diskussionen gick - och det har diskuterats flitigt - började folk inse och lyfta att Anders kanske skulle kunna etableras som en alternativ för förstaspade. Inledningsvis visste ingen kostnaden och man diskuterade om 1,25-3 miljoner per år skulle bli lönen - så småningom nblev man tämligen överens om att runt 1,5 miljoner var rimligt. Så när beskedet att Cannucks signat för 2,5 miljoner per år blev det ramskri om alltför mycket. Men själv tror jag det signalerar att Canucks har uppfattningen om att det finns en chans att Anders spelar till sig förstaspadesnivå - i canucks eller annan klubb - och själv menar jag att det är en helt riktig bedömning.

Och den lön som Canucks fick ge Anders signalerar förstås att det fanns andra klubbar som delade min uppfattning och var bereddda att ge Anders bra villkor - Canucks la 2,5 miljoner och tvåårigt, eftersom Anders annars skulle ha signat för någon annan klubb.

Om vi jämför Jacob och Anders finner vi till att börja med att båda är 27 år och typ 197 cm långa men Markan anges 89 kg mot Anders 104 kg. \"Typ\" eftersom det handlar om nätuppgifter som varierar och ofta inte är uppdaterade.

Ser vi över de bådas historia i NHL (plus Anders KHL-år) finner vi (beklagar att jag inte kan tabellinlägga på snacket):

Jacob Anders

2010-11
Florida 1 .857

2011-12
Florida 7 .923 New York Islanders 4 .911

2012-13
Florida 23 .901 0

2013-14
Florida 12 .874 New York Islanders 19 .896
Vancouver 4 .868

2014-15
Vancouver 3 .879 Ak Bars Kazan KHL 38 .936

2015-16
Vancouver 33 .915 Edmonton 26 .901
................................................St. Louis Blues 3 .909
2016-17
Vancouver 26 .910 Buffalo Sabres 26 .923

Jacob drog över som 20-åring medan Anders väntade tilol han fyllt 21.

Som 24-åringar hade de båda något fastnat sedan de inte levererat övertygande i den klubb de signat för. Florida skickade jacob till Vancourver; Islanders erbjöd inte något nytt kontrakt till Anders.

Därefter fick Jacob till en fin säsong 2015-2016, men när Vancouver skeppade iväg andra alternativvakter och bara tog in Miller som backup blev senaste säsongen en liten missräkning för Jacob.

Anders å andra sidan drog till KHL och levererade en enastående fin insats för AK Bars och blev hela KHLs bäste vakt. Därefter kraftigt imponerande under hösten för Oilers, även om han tappade taget (lusten, antar jag) därefter, och nu senaste säsongen riktigt mäktig insats för Sabres; tionde bäst av alla NHL-vakter som hade spade lika många eller fler matcher än Anders.

Objektivt sett skulle jag nog vilja påstå att i detta nu kan Anders ligga liiite bättre till som Canucksvakt än Jacob, faktiskt, men det är oerhört svårt att gissa innan man sett honom spela med det inte så imponerande canuckförsvaret framför sig.

Vi har en spännande höst och år framöver☺ Prognosen är att en svensk vakt kommer att spela sig till en förstaspade och ett mångårigt lukrativt kontrakt och det kan bli Jacob Markström eller Anders Nilsson och allra helst ser jag förstås att det blir båda två☺
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf:
Tunga sponsorer är generellt bra men i regel är det bästa om de nöjer sig med att få rapporter från verksamheten. Framförallt blir det väldigt oroligt om de skall hålla på som i länken nedan.. Sedan finns ju alltid en oro om de ligger kvar över tid, då känns det tryggare med kommunen i ryggen;)

Att Kenta J drog var nog det sämsta som hänt Örebro, SHL misstroende dessutom en rätt trevlig tränartyp.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
ivandrago: Som lök på laxen har Örebros tunga finansiär stora ekonomiska bekymmer med bla konkurs i bolaget Concenta som skulle bygga jätteprojektet "På gränsen" i Haparanda. En konkurs som drabbat Asplöven hårt och som det ser ut att begåva gränsstaden med en egen Stålverk 80 tomt, en vattenfylld grop med en massa betongpålar som sticker upp. Inte vad man vill ha som första intryck när man kommer in i Sverige österifrån.

Killen har väl mer eller mindre själv bekostat spetsen i Örebro genom åren så det blir spännande och se var detta innebär för dem, men som nämnts Örebro är en av Sveriges största städer men det är ju även Västerås och se hur det gick för hockeyn där....
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage:
Tendensen sedan 14 lag infördes är att 2 lag blir rejält avsågade, så sköter man sig hyfsat så skall man nog klara sig. Tror ni klarar er från den absoluta botten, Berglund har en spelidé som skall räcka för det. KHK tror jag inte har det ekonomiska underlaget för att överleva i SHL en längre tid. Örebro skulle nog kunna skaffa det på sikt men just nu verkar det rätt rörigt där, Örebro är ju trots allt en av Sveriges större städer.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
ivandrago: Håller med du. Vi MooDooister och Luleå Hockey-supportrar har ju lång överblick och vet att de rookielag som kommer upp ofta har en väldig medvind något eller några år men därefter blir det snabbt en tung verklighet som innebär att de faller ifrån.

Öret och Kronan är ju i just det läget nu och kan mycket väl plocka plats 13-14 kommande vår - i Örets fall gäller det nog inte minst att lagets ledning - som garanterat ordningen under avancemanget och de första åren nu havererat och delvis ersätts av nya, villiga förmågor med ovisad kompetens för uppdraget.

Från en Luleå-horisont är det förstås tacksamt i så fall eftersom det finns risk för att vår kommande säsong blir en lång formgrop där kvalplatserna kan komma att hota. Våra viktigaste motvapen är förstås Bulan som headcoach samt tron att Lassi och Filip i kombination kan komma att leverera högnivåvaktande.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage:
Har en känsla av att Örebro är ett av de två kommande kvallagen, troligen tillsammans med KHK. Laget ser inte jättestarkt ut, men vi får se. Tar de två bottenlagen under 50p så borde de allsvenska lagen ha en rätt hygglig chans.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
ivandrago: Kort svar: bra!

Vi har ju rekryterat många nordamerikanska backar senaste åren typ Billings, Schira, Sigalet, Mikkelson och Todd och generellt har det varit mycket bra scoutat. Sedan har inte alla fått ut sin fulla potential hos Luleå vilket nog snarare berott på övriga laget än spelaren i fråga. Känns ändå trist att bra rekryteringar hamnat i andra klubbar och inte blivit kvar.

När det gäller högerfattade Todd har styrkan varit ett hockeyskickligt och kreativt tänk med puck och med en ambition och förmåga att snabbt gå från försvar till anfall med fina pass och möjlighet till skott, PP-mässig.

Min bedömning är att när Todd spelar är han en definitiv tillgång som kan gå in och förstärka vilket SHL-lag som helst.

Baksidan av myntet är skador. Tror han varit skadebenägen hela karriären och i våras kommer jag ihåg att vi t o m diskuterade om karriären kanske var över av det skälet t o m.

Kan han vara väsentligen skadefri framöver bedömer jag att Öret gjort ett riktigt bra kap, men det är lite av en chansning och risken är alltså att han kan bli borta pga skador.

Tror att jag kan tala för alla supportrar av Luleå med omdömet att en oskadad Todd hade vi definitivt velat ha i laget och hans insatser i Luleå kan sammanfattas som med beröm godkända.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage:
Hur var Todd hos er?
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
M.Lemiux: Jo, så är det nog. Bland ex-apor som kommer hem finns de som fått upp ögonen för världen utanför Apschtaan eller rättare: utanför Apan.

Och man förstår att de väljer bort Apan. Och att Lundberg gjorde så var en spark i veka livet på apmonstren:-)
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Herminator: Jo, jag kan förstå det. Påminner om den lille Burkölensupportern som på uppmaning av journalist frågar Peter Forsberg om han kan tänka sig att spela för Burkölen efter NHL och kommenterar det nekande svaret med "MooDoo-röv".

Nu är en annan tid en annan värld än då. En tid då försvar mot apmonster kan te sig som pladder utan självdistans. Hä ä int lätt å begrip.
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Det var en annan tid en annan värld 45 år sedan. Hä gå int å förklar för en som int begrip.
+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Först och främst, inte kan jag direkt påstå att Martin Lundberg skrämmer slag på moståndarna, han kanske arbetar hårt framför motståndarmålet, men nån "tuffing" är han inte.
Men som du säger va det inte svårt att anta att tonen ändrades när han valde Växjö istället.
Man kan mer undra varför han gjorde det. Kanske det också har nått att göra med ryktena man har hört om Viktor Arvidsson, att Viktor var missnöjd med lönesituationen han hade i SKAIK och att han definitivt var öppen för andra klubbar i Elitserien om/när han kommer tillbaka.
Lundbergs sektkontrakt var väl över och valde en trevligare klubb istället :-D
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Herminator: Håller med. Din kommentar på min kommentar om din kommentar bekräftar sig själv. Eller tvärtom; troligen både-och.

Eftersom du är på besök så frekvent vore det väl trevligt att diskutera något. Vad tycker du exempelvis om någon som...spottat på Börje Salming?
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Självdistans? Nja inte direkt..
+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
"Herminator: På tal om att dränka boken i pladder..."

Ja, jag håller med.

Du har helt rätt.

Det ovanstående inlägget av dig måste karakteriseras som just "pladder".
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Apans damhockey...

Ja, som alla känner till la ju Pea ned Apans damlag i riksserien för att tjäna in en miljon vilket varit en summa han under bordet som signonbonus delat ut till köpespelare från utlandet.

Sedan dess har kritiken varit monumental mot Apan och mot kommunen som kommunaldopar med >10 miljoner årligen en klubb som så äckligt könsdiskriminerar, och till slut fick Apan gå ut med att de tar upp damhockeyn igen.

Men de förklarade att de skulle bygga allt på bygdens flickor och i lugn och ro utbilda unga flickor för att på flera års sikt bygga upp ett damlag baserat på just bygdens egna flickor, egna produkter från egna led.

Man vad händer?

Med >50 miljoner väsentligen bestående av gratispengar från kommunaldopingen och en sektmentalitet som de förklarar baseras på en dominans av spelare från egna bygden fastän vi alla genom fakta inser att det handlar om köpelagens KÖPELAG så är det klart att de måste köpa, köpa och återigen köpa.

Nu har de öst upp pengar och köper tre spelare från Luleås damhockeylag och gissa om de får tuppjuck lokalt när deras köpementalitet får effekt.

De basunerar ut nyheten om de tre genomförda köpen på Aphemsidan och spelar ficktennis över detta så att byxorna går sönder.

Men hur mycket bryr de sig i övrigt om damhockeyn? Finns det t ex information om truppen och så vidare?

Nej. Ingenting alls. Det är inte "tillräckligt" intressant. Men att de lyckats KÖÖÖÖÖPA från Luleå Hockey - det var värt att publicera...

Jag tycker synd om unga vaktlöftet Tindra Holm, den unga målvakten som tyvärr nu luras kvar hos Apan trots att hon i våras fick greppa spaden för Luleå Hockeys damlag när vi uppe i seriematch flyttad till malmfälten spöade (kommande svenska mästarna) Damgården med 8-0.
Uppladdat:

202x300-skarmavbild-2016-12-02-kl-204827.png

316x300-skarmavbild-2016-12-03-kl-001726.png

+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Herminator: Vadå pladder? Det är ju ren sanningspoesi och det är delt valfritt att läsa. Passar det inte så var då inte här!

Ha en bra dag.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: På tal om att dränka boken i pladder...
+4
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Daddeh: Du har helt rätt att fakta visar att trollen i apboken är ynkliga varelser IRL; dessutom finns numer en psykiatrisk diagnos definierad för sådana som Fjodolf och hans sidekick.

Nu dränker de apboken i pladder som får en att undra vad de igen-kligen använt för att röka på. Syftet är förstås att det ska "svaras" i den här boken, allt med den underliggande förhoppningen att en viss förteckning ska försvinna ur synhåll.

Men så blir det inte.

Skammens lista över de spelare med vilken Apan tog sig till elitserien förtjänas att upprepas. Kom ihåg att det handlar om den klubb som dyrt och heligt lovat att laget skulle domineras av pojkar från bygden - något som de sedan dess ljuger om att de gjorde och som följd sitter fårskocken av apmonster i härvarande apbok och bräker - om andra - köpelag, köpelag.

Men nu
har vi facit. Nu har vi fakta. Nu vet vi sanningen.

Här kommer Apan 2005-2006 - köeplagens KÖPELAG!

BYGDENS HJÄLTAR:
1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

25. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
26. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
27. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
28. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
29. Bygdenspelare, Thomas Larsson**
*Sparkades direkt, fick inte följa med till Elitserien, ersattes av köpespelare.
**Sparkades efter någon säsong, i 20-23-årsåldern, ersattes av köpespelare.
Uppladdat:

450x299-treapor_16.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Ja det är nog tyvärr bara att ge upp tanken på att de där två trollen i Skeåplanket någonsin beter sig som folk. Jag tror den mentala förmågan är för knaper för att någonsin växa upp. Håller med dig om att det är grymt patetisk med detta eviga tjatande om de lögnaktiga "mordhoten" och jag är 100 % säker på att bägge två är bland de fegaste små fjantar irl. Om inte annat så har Robert Aschberg bevisat i Trolljägarna hur ynkliga dessa troll är irl.
+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Extremt sorglig figur, apmonstret Fjodolf. Han har aldrig, vare sig kunnat eller önskat diskutera något baserat på fakta, utan föredrar lögn för att reta upp folk.

Om någon skriver något kontrar han med att NN skriver detta varpå han hoppar på med hat och hån.

Bara det att vad han påstår att NN skrivit bara är fantasifoster i hans av tomrum dominerade skalle.

Exempel:

1. Olle skriver att "Aplagets försvarsspel har sina brister".
2. Fjodolf skriver "Olle hävdar att apbackarna är koprofager men jag tycker snarare att lukten avslöjar Olles lag som skitätare".
och så vidare.

Eller för den delen en ideligen upprepad lögn av Fjodolf:
1. Jag skriver att "om någon uppträdde som Fjodolf i verkliga livet skulle han få på käften".
2. Fjodolf skriver "Mordhot! Mordhot! Han hotar att mööööörda mig!".

Ja fyfan. Där billigt rödtjut rinner in, rinner sans och vett ut. Och när det gäller apmonstret finns där inget att rinna ut redan från början och följden blir ...Urk! vämjelig.
+4
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Hmm, 28 juni och på lördag blir Anders Nilsson UFA för första gången i sitt liv med följd att han kan teckna avtal själv med vilken NHL-klubb han vill.

Svårt att överblicka vaktsituationen eftersom det varit en j-a rulle inför Las vegas stölddraft och dessutom massor som händer t ex en j-a massa svenska vakter som försökt men inte lyckats etablera sig som Anders just nu - och då att märka att Anders inte alls är speciellt etablerad, men det är ju å andra sidan få svenska vakter i NHL. Kung henrik ja, men han faller snart för ålderstrecket. Markan har inte riktigt lyckats så vi får se vad som händer framöver. Robin Lehner troligen, men gissningsvis inte lyckats få totalspaden utan kanske ett mer mittemellanavtal med Bufflarna om de slår till?

Men Anders tillhör etablerade NHL-ready tvåor minst, och där finns många andra, men läser nu att hans namn nämns bland andra alternativ för Vancouver och New York Rangers.

Att komma tillbaka till the Big Apple och få lira med Lundqvist vore förstås j-t bra om det skulle ske.

Väntans tider.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Och i Apboken surrar apmonstren vidare, mer förvirrat än tidigare sedan de blivit helt tillintetgjorda av icke alternativa fakta i form av att Apan avancerade till elitserien med ett lag till 83% bestående av KÖPESPELARE!

Nu yrar apmonstret Fjodolf till sidekicken och hittar på att jag "...brukar ju fantisera och skriva väldigt nedlåtande om dig att du jobbar på ett äldreboende i ö-vik, som om det vore det värsta någon kan göra, att göra en samhällsinsats för de äldre"

Nja, så är det inte. "...som om det vore det värsta någon kan göra..." är helt taget ur luften - typiskt apmonstret Fjodolf, Trump och andra galna troll att lägga till något påhittat ljug att använda för att attackera någon annan. Patetiskt, okunnigt och ointelligent.

Däremot har jag ju förstått att sidekicken just arbetar inom äldreomsorgen i Övik och då är det självklart att travestera detsamma i Apschtaan, känt för Nicanor Teratologens "Äldreomsorgen i Övre Kågedalen".

Men jag förstår att det undgått apmonstret Fjodolf som inte är så beläst, med undantag för att han gång på gång försökt förstå instruktionerna för att ta fram tappkranen på lådorna med billigt rödtjut han sörplar i sig - förgäves, kan tilläggas, och det slutar alltid med att han tar fram hammare och spik och kör som han brukar när han öppnar favoritkosten surströmming från en minst tre år gammal burk som konverterat till klot snarare än cylinder.
+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf: Ja, man upphör inte att förvånas över hur sekt-Apan leds av en überboss av typen ofelbar profet.

De riktiga supportrarna på North Power förklarar att deras uppfattning är att i vilket marknadsmässigt företag som helst skulle überbossen sparkats direkt av ägarna efter sådana rekrordröda siffror.

Men i sektschtaan kör man bara vidare och drar in på omsprg för barn, äldre och vuxna för att finansiera månglarna i templet medan sektförtrycket lägger sin förlamande boja över everyhopa och profeten förses med gloria för att ta plats i Hall of Fame, jag menar parnassen för Gudars jämlike typ Valhall.
Uppladdat:

359x300-skarmavbild-2016-05-23-kl-122002_0.png

+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Jaca: Håller med till fullo, har själv erfarenhet av Av detta med en dement mamma och att det sämsta man kan utsätta vedebörande av är att rubba invanda mönster med en flytt. Nuff said i ämnet men en rejäl skopa badwill i riksmedia till Skellefteå :)

Ser för övrigt att uberbossen i Apan får förnyat mandat trots svenskt rekord i rött bokslut. Så går det till i slutna sällskap och sekter och att döma av bilden på vederbörande så går tankarna osökt till Knutby/frikyrka/Sientologerna.....

(Ni skall inga andra gudar hava jämte Apan...Är ni inte med oss är ni emot oss...Vi unnar ingen annan framgång...Amen)
Uppladdat:

450x276-image.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
DansbandsWolf:
Måste få tillägga en sak...
Det har inget med hockey att göra...
Har själv jobbat inom vården ca 15år som Undersköterska på ett äldreboende, kan säga att OM man flyttar en multisjuk dement patient så kan det skapa en oro för denne som kan då visa sig att personen slutar att äta!
Vi pratar alltså om en 90årig cancersjuk människa som vägrar att äta, dessutom kan kanske läkaren bedömt denne med "0 HLR", vilket är att "ingen hjärt och lungräddning skall sättas in" om detta blir nödvändigt!
Patienten är helt enkelt relativt pigg men statusen är så pass dålig att denne inte skulle klara denna behandling!

Tror att det skulle vara på sin plats med en oberoende bedömning av denna händelse och inte bara från anhöriga och en politiker som inte har en blekaste aning om vad vårdarbete handlar om!!!
+4
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Kamrat!
Inte nog med att julgranar släcks, indragen snöskottning, inga fåglar i Svandammen och svarta parkeringsavgifter nej för att rädda till gröna siffror i Apbokslutet tar kommunen i med hårdhanskarna och nu är det stackarna på äldreboenden som drabbas.

Man ger fan i att mata dem helt enkelt och vips skapas en "naturlig avgång". Sparade pengar som nu kan skottas in i Apan.
Här skyr man inga medel för att hålla Apan bästigast, alla måste bidra för att behålla det enda positiva som finns i hålan Twin Peaks om man så skall dö på kuppen. :)
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
He he, det hatbrottsliga apmonstret Fjodolf gör ett lönlöst försök att neutralisera SKAMMENS LISTA genom att köra copy-paste och lägga den i apboken.

Och så drar han en ficktennis och njuuuuuter av att Apan då hade hela fem spelare från bygden.

Men som alla vet är apmonstret inte att lita på och mycket riktigt är det inte mina fakta han presenterar - utan alternativa fakta, som vanligt.

Han har nämligen tagit bort den extra informationen om de enstaka fem bygdens pojkar, som för övrigt vanligen blev kvar på bänken i båset.

Apmonstret nöjer sig med att hylla de fem:
25. Bygdenspelare, Mikael Petterson
26. Bygdenspelare, Mikael Brancalion
27. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist
28. Bygdenspelare, Johan Ramstedt
29. Bygdenspelare, Thomas Larsson

Och låt mig då konvertera apmonstrets alternativa fakta till korrekta fakta, genom att lägga till:

Petterson, Brancalion och Sundqvist fick sparken när Apan kommit tvåa i kvalserien och avancemanget till elitserien var klart.

De ersattes av tre köpespelare.

Ramstedt och Larsson fick testa på Elitserien, men fick sparken någon säsong senare när de var bara 20 år respektive 23 år.

De ersattes av två köpespelare.

Köpelagens KÖPELAG köpte sin plats i Elitserien genom landets och historiens vidrigaste kommunaldoping, den som numera släckt alla julgranar för barnen i Apschtan eftersom alla pengar ska skyfflas in till Apan.
Uppladdat:

374x300-skarmavbild-2016-09-22-kl-164736.png

+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Apmonstren är slagna i grunden och har inget att komma med. Nu öser de inlägg där de förklarar att pelle är kass, ville är kass bara de spelar för Luleå Hockey.

Fördelen med sådana intelligensbefriade inlägg är att de säger ingen ting alls om ämnet, men däremot säger det massor om de som skriver sådant.

Själva lyftar vi fram SKAMMENS LISTA. Truppen, då Apan tog sig upp i Elitserien, som Apledningen lovat skulle domineras av pojkar från bygden:

BYGDENS HJÄLTAR:
1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

25. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
26. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
27. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
28. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
29. Bygdenspelare, Thomas Larsson**

*Sparkades direkt, fick inte följa med till Elitserien, ersattes av köpespelare.

**Sparkades efter någon säsong, i 20-23-årsåldern, ersattes av köpespelare.

Köpelagens KÖPELAG!
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
M.Lemiux: Ja, det var för dråpligt fniss fniss fniss

Där satt apmonstren och la inlägg efter inlägg och förklarade att SUPERMANNEN Lundberg skulle komma "hem till bygden" och skärmma slag på alla motståndare i varje lag Apan mötte.

Och så sket han i Apan:-)

Det var en rejäl örfil på Apan och monstren bröt förstås ihop och kunde inte förklara hur någon kommit på bättre tankar och undviker sektmentaliteten bland banjoekvilibristerna.

Så i stället övergick de till att förklara att han var ju ingen SUPERMAN utan en tämligen begränsad sargbrunkare;-)

De hittade alltså "alternativa fakta" för att förklara verkligheten, som vanligt i denna byhåla där varje invånare skulle fått Bagdad Bob att te sig sanningsenlig;-)
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Daddeh: Jo, jag såg den och det verkar ju vara en trevlig kille. Vi håller tummarna för att hans hockey är lika sympatisk:-)
+1
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Jo, man tänker inte så mkt på hockey under dessa tider :-)
Men en sak som har gått under min radar iaf, men mest troligt har du väl noterat det, är att Martin Lundberg spelar för Växjö kommande säsong......hur kan det komma sig att Martin hellre valde att gå till Växjö istället för SKAIK, dit spelarna mer eller mindre flockas bara för att få spela gratis (nåväl, bara enligt en del troll iaf)??
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Sven.Savage: Har du sett intervjun med våran nya back? Får lite Jacob Legace-vibbar av hans personlighet då han verkar vara en riktigt trevlig och glad prick. Fruktansvärt stor skillnad i karaktären om man jämför med t.ex. TjockSteffe som satt och småburpade hela intervjun eller Dead Kennedy som alltid såg ut som att hans hund och familj precis hade dött. Får mycket bättre vibbar av Ryan Johnston och finner mig själv vara försiktigt optimistisk inför kommande säsong. Räknar självklart inte med något stordåd men vi har ÄNTLIGEN en bra tränare och många lovande unga spelare (samtliga egna produkter enligt Skeå) så det ska bli mycket intressant att följa laget.
+3
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Wilhelmsson: He he, så kommer det att bli! Dessutom räknar jag med att Pea kräver parkeringsavgift av samtliga oberoende av om de parkerat eller inte - t o m gående som stannar upp tillräckligt länge får pynta pea parkering annars blir det straffavgift; allt medan han glatt spelar "Lovely Pea Meter Maid" på som vanligt ostämd banjo, designad för sexfingrade.
+2
Kommentera

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Wilhelmsson: Vi kan nog hantera en rejäl förlust bara den inte blir återkommande då vi ändå har en bra kassa. Men 17m är sjukt mycket!
+2
Kommentera

1832137 · »