Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832088

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Och i glädjen över Anders Nilsson framgång, måste vi förstås uppmärksamma den vakt från norra Sverige som vissa menar är den allre störste vakten - jag talar om Markus "sållet" Svensson, som enligt förståsigpåare som Apmonstren, av den erkänt fantastiska målvaktsutbildningen i Apan (instruktionen: ta pucken!), utvecklats till "internationell supermålvakt" kommande från bygden som egen produkt från egna led, eftersom han kom till Apan redan som ung 29-åring.

"sållet" själv hade ju för två år sedan bestämt sig för att bli NHL-målvakt - en målsättning som var mycket nära att lyckas och bara föll på den lilla detaljen att ingen var det minsta intresserad av honom.

Men nu har han lirat i Mockba en säsong med stor framgång. Han levererade visserligen <90% räddningar dvs nästan 4% sämre än Anders Nilsson säsongen innan då Anders blev bäste KHL-vakt och satte ryskt rekord - men "sållet" har kontrakt med Mockba en säsong till. Säkerligen är Mockba nu övertygade om den internationelle supermålvaktens storhet. Säsongen som gick satte de ju "sållet" att hantera båsdörr alltsom oftast och lät bättre vakter sköta spaden, men nu - med facit <90% - kommer de säkert att hårdsatsa på "den internationella supermålvakten".

Det är bara att sträcka vapen och erkänna att Apan kan det här med vaktutbildning och apmonstren kan det här med vaktbedömning. Bästigast på det, liksom Apan är bästigast på allt; sjätteplatsen i serien, utsprakade i kvarten och fimpade i åttondelen i Europamästerskapet berodde bara på dåliga domare, juh.
Kommentera

Svarskommentarer