Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832125

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Se nedan en bild på de sju kommuner som landskapet Västerbotten består av.

Som synes utgörs hela norra Västerbotten av Apkommunen.

Vilket innebär att det löfte som Apklubben dyrt och heligt avlade att "5 av 10 spelare ska komma från bygden; med bygden avses i första hand Skellefteå i andra hand norra Västerbotten" innebär följande:

Apan lovar dyrt och heligt att 5 av 10 spelare ska komma från Skellefteåbygden.

Vilket de ljuger om att de håller trots att de fyller laget med köpespelare - se bara hur de tog sig till elitserien med 83% köpespelare, vilket måste vara rekord: köpeklubbarnas KÖPEKLUBB! - och nu sitter hala och slimma apledare och tolkar att alla spelare som de kan hitta på apbakgrund på kommer från bygden.

Snart får vi reda på att det räcker att en köpespelare kommer till Apschtaan timmen före sin första match för Apan för att Apan ska hävda: Apbakgrund! Han kom från bygden när han klev in i Apkraftarenan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Han är Luleås nya backstjärna
Hockeysverige har en intervju med Anders Nilsson, som är hemma i Luleå.

Intressant och bekräftande det man kunde tro.

"Vancouvers GM Jim Benning har uttalat att Markström och Nilsson får göra upp om det."

Det var väntat eftersom Markan inte riktigt fått till det med Anders gjorde en klart starkare säsong.

Och mycket trevligt upplägg för Anders. När han kom till Edmontons camp var han inte ens påtänkt för NHL men höll nollan hela försäsongen och petade därigenom förre förstamålvakten Ben Schrovens. Vilket han följde upp med att mer eller mindre spela spaden av Talbot. Men Oilers hade investerat bra med kulor på Talbot och med hänvisning till dennes fina säsonger som tvåa bakom Henke i NY var han mer eller mindre beslutad vad än ANders gjorde.

Och mindre uttalat men detsamma gällde i Buffalo där tränaren men speciellt GM hade stuckit ut hakan alldeles oerhört för Lehner innan Anders kom dit. När de spelat halva säsongen och Anders var starkare än Lehner tog de ändå beslutet att köra Lehner hela våren "för att kolla om han höll massor av matcher".

Så ANders har gjort det bra senaste åren, men inte haft en rättvis och sportslig chans. Men det har han nu!

Och klokt tänkt av Vancouver. Min gissning är att både Anders och Jacob kommer att gå bra och god chans att Vancouver kan vaska fram minst en blivande etta under säsongen.

Men det var inte bara Vancouver som var intresserade. En hel del NHL-klubbar hörde av sig. — Jag vägde för- och nackdelar, men kom fram till att Vancouver kändes bäst ur många aspekter.

Trevligt. NHL-klubbarna gjorde samma bedömning som vi:-) Men Anders har med all sannolikhet bedömt att i andra klubbar skulle det varit svårare att få chans på förstaspade - troligen värvad som NHL-ready duktig tvåa bakom stark etta - men i Canucks blir det rättvist med jämna villkor. En så rejäl lön som 2,5 miljoner per år i två år indikerar ju dessutom att Canucks fick ta i för att signa Anders i konkurrens med andra klubbar.

KUL!

Frågan är vad de andra NHL-klubbarna - som fick nej av Anders - ska göra nu?

Jag vet! De köper in den internationelle supermålvakten mApkyss från Spartak Mockba. Han är ju med bakgrund från egna Apbygden, där de visionärt haft en vaktutbildning som ligger minst 10-20 år före övriga världen, bästigast som de är.
Kommentera