Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1842444

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Det ordnar sig. Hade varit orolig om vi tagit fler pinnar på flyt men spelet sett bedrövligt ut. Tycker som du att Bulan har fått igång mycket men det får ta tid innan allt fungerar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Man får hoppas :-) , spelet har sett onekligen bra ut och dessutom PP som inte har fungerat på flera säsonger.
Känns mer surt bara att förlora matcher då man är bättre än då motståndarna är bättre.
Örebro däremot, deras spel har varit riktigt dåligt men de har lyckats ta pinnar pga de kanske har seriens hetaste målvakt just nu...det lär dock inte hålla i längden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den stora snackisen är förstås att Melin fick sparken av Pölsan.

Pölsans GM har ju imponerat och fått en stark ställning under åren, inte bara för att han rekryterat utmärkta spelare, men också genom det tuffa beslutet att plocka bort Tommy Jonsson och rekrytera Bulan.

Visst insåg alla att det skulle bli en omställning t o m en betydande sådan att ge "Bulans lag och spelare" Melin att följa, men man trodde förstås att de i ledningen vetat om problemen och genomfört nödvändiga åtgärder för att säkra att det skulle fungera ändå.

Och så kommer inledningen med denna ideligen förlorande Pölsan och en swinging Melin som bara står stum som en fisk som en Bamsebjörn funderande på kommande idevistelse.

Mycket förvånande att det skulle hända men också mycket förvånande att det så snabbt ledde till en sparkad Melin. Visst är många tränare vana att få sparken, men enda gången Melin kickats är ju av Warulfven och då var väl anledningen mer av swinging-karaktär än av sportsliga skäl.

Så, man undrar.

Melin själv hävdar ju att hans två år 2017-2017 som tränare för Pölsan skulle bli hans avslutning på tränarkarriären.

Kan han ha lurats? Kan han medvetet ha sett detta som en ännu bättre sorti?

Jag menar. Han har redan planerat för ett liv efter hockeyn och nu får han två år med full betalning utan att behöva göra jobbet. Kan det verkligen vara så?

Det påminner om en episod i det ljuvliga humorprogrammet "Detta har hänt"; en serie som blev alldeles för kort. I episoden handlade om en nisse - Mikael Tornving - som precis anställts som VD för ett företag och vid presskonferens skulle han hålla tal, på främsta parkett satt styrelsen. På pressens fråga om den nye VDns planer förklarade han att "Bara vi kan se till att bli av med ett antal dönickar i styrelsen kan vi få ordning på företaget" varpå han omedelbart sparkades och efteråt förklarade för pressen: "Det var min plan. Nu fick jag 50 miljoner i avgångsvederlag, bra betalt för 15 minuters tal":-)
Kommentera