Luleå HF

115822 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1860911

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmö-Apan 0-4 och mindre än sex minuter kvar av matchen. Då kämpar sig Malmö till 4-1 och växer och sätter 4-2 dessutom och blir sedan helt oemotståndliga medan Apan krymper och Malmö sätter 4-3. På 1 minut ock 8 sekunder har Malmö gått från 0-4 till 3-4 och fortsätter köra sönder Apan.

Då släpper Apan in fläskberget och vad händer?

Se den tragiska historien illustrerad nedan.

1. Lindholm och Alvarez i närkamp om pucken och de båda i full fart mot sargen.

2. Alvarez lyckas hindra Lindholm, som drar sig tillbaka in centralt för att passera där.

3. Alvarez är plötslig fri från Lindholm och vänder upp, han har nästan hunnit nå sargen. Då kommer fläskberget mot honom i full fart. Om något är det alltså fläskberget som kommer väsentligen blindside mot icke puckförande spelare och dammar in i honom med full kraft.

4. Men när de träffar varandra har fläskberget inte för avsikt att sätta in en tackling utan en filmning. Se på bilden hur han först lyfter vänster fot på isen. Nu åker han bara på höger ben när han ska träffa Alvarez.

5. Och direkt efteråt slänger han också upp höger ben. Eftersom han själv inte har någon kontakt med isen blir träffen inte hård mot stabile Alvares, men Fläskberget har iscensatt en filmning.

6. Här syns att Alvares knappt blivit berörd, han har inte träffats med kraft av Fläskberget som helt sonika håller på att lägga sig.

7. Alvarez har inte upplevt någon speciell träff alls och byter riktning för att åka efter pucken. Fläskberget däremot har - efter att först ha slängt upp vänster sedan höger ben - sett till att han faller "pladask" på isen.

Var god tänk efter. Om det vore en korrekt interferens - hur ramlar den som blir tacklad?

Han ramlar bakåt på rygg med huvudet före.

Här faller fläskberget totalt tvärtom och detta utan att han och Alvarez träffats speciellt - i så fall skulle inte Alvarez stå oberörd med balans sedan >90 kg fläskberg dammat in i honom.

Händelsen finns helt enkelt inte i ishockey. Annat än som filmning av en medveten fuskare.

Det är alltså fråga om en ren och skär filmning. Alvarez var till att börja med inte alls inställd på att hindra fläskberget. I rörliga bilder ser man hur han vänder sig när Lindholm kliver bort och när Alvarez tittar upp är det Fläskberget som dammar in i honom. Men någon större träff blev det inte: fläskberget kastade upp båda sina ben i luften bakåt och hade alltså ingen kraft i träffögonblicket. Dvs borträknat gravitationskraften, som ofelbart drog det överviktiga Fläskberget till isen när han agerade som kunde han flyga.

De inkompetenta och extremt Apfavoriserande zebrorna köpte fläskbergets uppvisning och det vilt jagande Malmö åkte på att spela box och förlorade hälften av den tid de hade på sig för att nå ikapp Apan.

Nu försvarade sig Malmö i två minuter och satte sedan igång igen och lyckades kvittera, och satte sedan vinstpuck i förlängning.

Men utan det fuskande, filmande fläskberget kunde Malmö ha avgjort inom full tid och tagit alla tre poängen.

Jag betackar mig för att vi i svensk ishockey ska ha denna ursäkt för en sportslig hockeyspelare, detta vidriga fläskberg på isen.

Fy fan vilken j-a fuskare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Frågan är vad Fläskberget tillför. Jag har ju visat upp en bildsekvens som tydligt visar hur han filmade mot Malmö. Samt rapporterat hur han överfallit spelare bakifrån och vidare ramlat upprepade gånger på isen samt inte hunnit med när andra spelare åker skridskor.

Det kan förstås tyckas som detaljer och man behöver ta in de övergripande resultaten.

Malmö - Apan förlust 5-4
Morsan - Apan förlust 3-0
Apan - Pungen förlust 2-3

Till det kommer förstås

Frölunda - Apan förlust 4-1
Apan - Frölunda förlust 1-2

följt av Frölunda - Apan förlust 3-2 men den matchen räknas väl bort eftersom fläskberget var avstängd efter fult överfall och dessutom vägrade åka med laget till Göteborg.

Ingen match för Apan förrän kommande fredag-lördag då man har B2B med Öret. Kan vi räkna med att Fläskberget fortsätter och förlänger sin svit då?

Apan är ju känd i hockey-Sverige för anor av att vara ett förlorarlag - snacka om många förlorade finaler men än värre/bättre alla förluster i kvalet som inneburit att laget fått stanna i allsvenskan.

Mycket passande att förlorarlaget Apan symboliseras av en sådan förlorarspelare som Fläskberget.
Kommentera