Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1862004

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hängmatch i SHL just nu - HV-Warulfven som står 2-0 i första perioden.

Det är ju imponerande hur j-a jämnt det är från plats 2 och nedåt. Bara de fyra sista lagen som fallit ifrån och får köra egen kamp om att slippa kvalspel - en kamp som Kronan kommer att förlora och de får sällskap av antingen Morsan eller Öret.

Luleå har torskat senaste tre matcherna mot lag i omgivningen: mot Pölsan i en match där vi tydligen var så bra att vi kunde ha vunnit, samt mot bottenlagen Morsan och Öret.

Faktum är att om vi inte slarvat bort dessa tre senaste matcher utan i stället vunnit dem,..då hade vi haft 58 poäng nu och alltså legat på delat 2-5 plats.

Alltså nio lag på plats 2-10 som under den knappa 40% andel av serien som återstår kan komma att hamna lite var som helst från plats 2-10, beroende av hur lagen presterar nu under våren.

Djurgårn
Igen-kligen klart bättre än övriga, men har tappat rejält medan Engqvist varit skadad och dessutom saknar viktiga spelare i junis-VM. Får Djurgårn tillbaka fullt lag lär de utan vidare ta andraplatsen.

Frölunda
Smygaren. Frölunda har ju gått lite knackigt under året men utan att man märkt något verkar de ha tätat ihop försvaret och i skymumdan klättrat medan andra lag tappat.

HV71
Haft många borta länge och gått halvknackigt men kommer alla spelarna tillbaka blir de starkare, men frågan är just hur starka?

Malmö
Lite slött lag som när de vill kan vara j-t bra. Kan gissningsvis hamna 5-8 plats typ, beroende av hur bra det går för övriga lag.

Warulfven
Riktigt starka inledningsvis men har sedan tappat under serien och frågan är om de kan klättra upp ur den långsträckta formgropen.

Pungen
Ligger där och lurar för en fin placering men känns inte riktigt kompletta för att bli riktigt farliga.

Apan
Har ramlat rejält när de saknat några köpespelare och det är tydligt att laget inte är så starkt raktigenom utan beoende av att köpespelarna är med och levererar. Den här obalansen gör att det är svårt att tro på laget framöver. Kan åka redan i kvarten i år igen.

Pölsan
Inledde riktigt dåligt men sedan laget kom igång tillhör man seriens allra bästa lag och kan man vara fortsatt starka kan det nog bli en klättring till riktigt hög position eftersom det är så jämnt för närvarande.

Luleå
Stort frågetecken. Laget kunde inledningsvis inte vara stabila utan tappade en massa matcher i tredje perioden. Men kom sedan igång rejält och har presterat som ett lag som bör ta en toppsexplacering, med undantag för några rejäla tapp i B2B mot Apan, i B2B mot Pölsan och i tre senaste. Kan vi silppa skador framöver och få tillbaka Cehlin och Olle samt Isac och även övriga 3-4 spelare som just nu saknas så att vi har en bredare trupp...ja, då kanske Bulan får ihop det. Men långt ifrån klart att vi fixar det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja tabelläget är hyfsat ovanligt får man tillstå

Det är större poängdifferens mellan lag 10 & 11 än vad det är mellan lag 2 & 10
Kommentera