Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1862342

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu rapporteras det att Patrick Cehlin snart kommer tillbaka. Har ju varit väldigt lite information och ovisst medan han varit borta men nu tycks han träna för fullt.

Vi håller tummarna.

Vidare stannar Nils Lundkvist i Luleås A-lagstrupp och har idag skrivit på ett avtal fram till 2020.

Härliga besked!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Champions Hockey League är framme vid semifinalerna och i första matchen spelade Läjkrarna oavgjort 1-1 borta mot Liberec, medan JYP vann hemma 4-2 mot Trinec. Retur om sex dagar på tisdag. Ska vi tippa Läjkrarna mot JYP i final? Alltid svårt att förstå regler för CHL, som dessutom med jämna mellanrum ändras utan att det redovisas på ett tydligt sätt. Men jag tror att det lutar mot att en final mellan dessa två lag i så fall spelas i Jyväskylä. Degersig.

När det gäller CHL intervjuas Looben på Hockeysverige och han lyfter möjligheten att kanske man kunde övertala KHL att gå in med några lag i ett senare skede.

Ingen dum idé.

Som det nu är har vi 32 lag som är kvalificerade för CHL och av dessa går 16 lag vidare till slutspel.

Jag skulle föreslå att man siktade på att 12 lag ska återstå efter CHLs gruppspel och så kompletteras de av 4 KHL-lag, samt att dessa fyra KHL-lag petas in på fyra delar så att det formellt är möjligt att i semifinalerna återstår bara KHL-lag, förutsatt att de är bra nog.

KHL är ju lite blandat och de flesta lagen är inte sådär jättebästigast men ungefär de fyra bästa är rejält starka så det vore kuligt.

Eller så kunde KHLs fyra lag gå in först en omgång då bara fyra (i stället för 12) av lagen från CHL återstår.

Ja, sedan kunde man förstås modifiera gruppspelet. Det tar sin tid att finna rätt form för det där, men för att komma med synpunkter måste man använda skallen och inte bara bräka ut gnäll, gnäll och ännu mer gnäll.

Det är pinsamt att höra folk först gnälla sig blödiga över att "de bästa lagen från varje land måste in, annars blir det inte sportsligt" och när detta sedan genomförs gnälla ännu mer över att "det ingår blåbärslag som bara vill skada våra bästigaste spelare".

På sikt skulle jag kunna tänka mig att man lirade kvalificeringar där lag/länder med tidigare icke imponerande resultat i turneringen först fick möta varandra för att på så sätt eliminera ett antal så att bara de som lyckas bäst går vidare till ett gruppspel med lag från de mer etablerade länderna.

Och så körde vidare samt att KHL-lagen gick med i ett senare slash sent skede.

Skulle man vara riktigt påhittig kunde man ha ambitionen att vi ser till att det här etableras och optimeras och sedan - om låt säga 10 år - är målet att de avslutande åtta lagen ska bestå av fyra lag från CHL/KHL samt fyra lag från NHL.

Ett upplägg som skulle innebära att ett danskt lag iofs kunde gå hela vägen om de vore bra nog - dvs det sportsliga incitamentet finns där - men att som regel skulle vi få ett slutspel om världens bästa klubblag där åtta lag återstår.

Tänk t ex att vi skulle ha följande kvartsfinaler, baserat på lite ställningar i diverse ligor just nu.

Tampa Bay Lightning - SKA St Petersburg

Wahington Capitals - Växjö Lakers

Las Vegas Golden Knights - JYP Jyväskylä

Nashville Predators - CSKA Moskva

Ja, jävlars i det!

Men det faller säkert på att Apan skulle kräva att de alltid ska vara garanterade gratisdeltagande och en plats i finalen...
Kommentera