Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1879116

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: AIK? Nja, tror inte att Gnaget skulle vara aktuellt.

Men för att gynna hockeyn i norra Sverige skulle ett gott samarbetsklimat mellan Luleå, Apan, Pite och Burkölen varit att önska men frågan är om det kan åstadkommas, så länge som Apan sätter prioritet att hata Burkölen och Luleå.

När det gäller Piteå behöver man bestämma sig för om man önskar samarbete med den närmaste klubben Luleå eller den längre bort belägna Apan samt om man är villig att arbeta för Norrbottens hockey eller som landskapsförrädare vill arbeta för Västerbottens hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu var du å peta i antaganden igen...det där med löven å Skellefte...faktum är att lövens högsta ledning(inte tränardelen) har ett samarbete med Skellefteås motsvarande...lövens ekonomi blir ju starkare å starkare för varje säsong numera. Å vad det gäller mer samarbete mellan dessa lag är det nog helt uteslutet...och det är isåfall ömsesidigt till 100%...inte bara den enes fel...d.v.s från din synvinkel bara Skelleftes fel ;)

Historiskt så är Skellefte "arbetarlaget" å löven det "finare" laget...det håller väl på att suddas mer å mer ut...men det är där för närvarande...

Å en annan sak...du skrev att Skellefteå har som prioritet att hata löven...men även Lule...man får för sig att det är bara ensidigt där medans Lule eftersträvar kommande samarbete. Är det så?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå - Pölsan i åttondelsfinal

De flesta - framför allt externa - räknar med att det här blir en enkel match för Luleå.

Pölsan har ju helt tappat stilen på slutet när de har två oväntade segrar med 2-0 på Djurgårn och Apan, men i övrigt förluster med 1-4 mot Kronan, 1-2 mot Frölunda, 2-6 mot Morsan, 1-5 mot Pungen och 3-8 mot Frölunda.

Luleå har ju tvärtom gått som tåget. På senare tid har vi förluster mot Läjkers (1-3 efter att ha haft 1-1 till slutet av tredje) HV (då vi vann skotten 21-5 i första, men 0-0, innan kollapsen i andra-tredje då HV drog iväg till 1-7) samt Apan (med 0-1 i en match vi helt dominerade) nen under samma tid vinster med 3-2 mot Djurgårn, 3-2 mot Pölsan, 5-0 mot Öret, 5-1 mot Kronan, 3-0 mot Morsan, 2-0 mot Malmö samt 5-3 mot Röglarna.

Men det är ju bara siffror.

Den som vet, vet att Pölsan är vårt bogey team. Och mest så i slutspel.

I år har vi mött Pölsan fyra gånger. Först i B2B 7-9 december dit båda lagen kom med fyra vinster i rad och Pölsan vann båda matcherna mot Luleå med 6-0 och 6-1. Sedan möttes vi 4 januari och då spelade Luleå bra men det hjälpte förstås inte - Pölsan vann med 4-1. Men så lyckades vi vinna 8 februari med 3-2. Utan att ha kollat är alltså Pölsan det lag vi gått absolut sämst mot i år. De opassar oss helt enkelt. Och vi passar Pölsan.

Men årens resultat är snarast jublande bra, jämfört med hur det gått när vi råkat på Pölsan i slutspel.

1989

Luleå kom 4 och Pölsan 6 i Elitserien och inbördes hade Pölsan vunnit 3/4 matcher med 2-0, 3-2, 6-5 medan Luleå vunnit den fjärde matchen med 8-1.

Vi möttes i kvartsfinal som på den tiden spelades bäst av tre.

Luleå vann första matchen med 3-1.

Pölsan vann returen med 4-1.

Avgörande matchen spelades i Delfinen och stod 1-1 långt in i tredje, men då satte Pölsan tre snabba mål och vann med 1-4 varpå Luleå var utslagna.

Vi var nära, men Pölsan slingrade sig ur greppet och vann mot ett Luleå som kände sig lurade på konfekten.

Men det skulle bli värre. Mycket värre.

1993

Luleå slutade 6, Pölsan 2 i Elitserien och inbördes hade vi två oavgjorda 1- respektive 2-2, samt två vinster för Pölsan med 5-4 och 5-2.

I kvarten förlorade Luleå borta mot Warulfven med 4-1 och låg under i andra inför tredje perioden mot Ulfven med 0-4, varpå Delfinen tömdes på folk som rev säsongskorten och gick hem. Men Luleå vann sista perioden med 4-0 och vann sedan sudden death. Avgörande i Karlstad slutade 3-3 men Luleå vann återigen på sudden death.

I semifinalen mötte vi Djurgårn och första matchen slutade 3-3 men Luleå vann på sudden death. Därefter vann Djurgårn i Fjollblooen med 4-1 och avgörande i Delfinen slutade 3-3. Varpå Luleå vann sudden death.

Final mot Pölsan och Luleå chockade pölsorne genom att vinna första borta med 1-3 och nästa i Delfinen med 4-2. Finalen på den tiden spelades bäst av fem och aldrig hade något lag tappat en ledning med 2-0 i matcher. Luleå hade med sig en hellåda med Champagne till den Gävliga rinken för tredje matchen. Snacka om jinx.

Pölsan vann matchen med 7-4 och därefter också nästa match i Delfinen med 2-6.

Avgörande femte match i den Gävliga rinken. Luleå tar ledningen med 1-0 och håller det långt in i tredje, men på samma sätt som vid avgörande period i sista matchen fyra år tidigare sätter Pölsan tre snabba och vinner med 1-3.

En fruktansvärd förlust för Luleå Hockey.

Men det skulle komma värre…

1995

Luleå slutade 3 Pölsan 5 i serien och i inbördes möten hade Luleå vunnit samtliga fyra med 3-2, 4-2, 5-3 och 6-1.

I kvarten mötte vi Warulfven som vann första med 7-4 men sedan vann Luleå tre nästa med 8-4, 4-1, och 3-2 (sista i sudden death.

Vi var i semifinal och nu skulle vi ta revanch på Pölsan! Första matchen vinner Luleå med 4-1, andra matchen vinner Luleå med 6-3.

Bara en match till att vinna, så är vi i final mot HV - ett lag som vi inte förlorat mot under hela säsongen (3-3, 4-4, 5-1, 7-1!)

Tredje matchen mot Pölsan slutar 1-1, men Pölsan vinner i sudden death.

Fjärde matchen mot Pölsan slutar 3-3 men Pölsan vinner i sudden death.

Femte matchen mot Pölsan slutar 3-3……..men Pölsan vinner i sudden death.

Vi har mött Pölsan nio gånger under säsongen och inte förlorat en enda match på full tid men nu ärvi ändå utslagna och går miste om det väntade Gludet mot HV!

1999

Pölsan femma, Luleå sexa i serien och Pölsan hade vunnit fyra första seriematcherna med 4-3, 7-5, 5-4 och 9-4, men Luleå vann de två sista (det var under åren med extra "derbymöten) med 3-1 och 7-1.

Luleå hade slagit Trottoarkanten i kvarten och mötte Pölsan i semi.

Första matchen slutade 2-2…men Pölsan vann i sudden death.

Andra matchen vann Luleå med 4-1, tredje matchen vann Pölsan med 4-1 och fjärde matchen vann Luleå med 5-3.

För fjärde gången av fyra möjliga möten i slutspel mellan Luleå och Pölsan avgörs allt i den absolut sista matchen. Som slutar 1-1.

Varpå Pölsan vinner i sudden death……och passar sedan på med att vinna finalen mot MooDoo och ta Gludet.

2018

Den som varit med under hela denna tragiska historia vet redan hur det här kommer att sluta.

Avgörande match fredag 16 mars c:a 21.00: oavgjort efter tre perioder.

Så vinner Pölsan i sudden death.
Kommentera