Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1879241

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu var du å peta i antaganden igen...det där med löven å Skellefte...faktum är att lövens högsta ledning(inte tränardelen) har ett samarbete med Skellefteås motsvarande...lövens ekonomi blir ju starkare å starkare för varje säsong numera. Å vad det gäller mer samarbete mellan dessa lag är det nog helt uteslutet...och det är isåfall ömsesidigt till 100%...inte bara den enes fel...d.v.s från din synvinkel bara Skelleftes fel ;)

Historiskt så är Skellefte "arbetarlaget" å löven det "finare" laget...det håller väl på att suddas mer å mer ut...men det är där för närvarande...

Å en annan sak...du skrev att Skellefteå har som prioritet att hata löven...men även Lule...man får för sig att det är bara ensidigt där medans Lule eftersträvar kommande samarbete. Är det så?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: När det gäller Luleås inställning till Apan tror jag att den generellt varit positiv. Dels som följd av Apans framgångar under sjuttiotalet då många i Norrbotten var glada över att ett lag från norra Sverige hade framgångar och där bilar med supportrar åkte E4 ned för att se matcher. Dels eftersom det innebar ett allmänt ökat intresse som följd av att vi fick derbymatcher när Apan kom upp.

Dock har nog den allmänt Luleå-fientliga hållning som Apan uppvisat inneburit att allt fler ogillar Apan, d v s de i Apan som ligger bakom sådant. Brännvinsjournalisten hade ett nära samarbete med Apan och spred lögner om allt som hade med Luleå att göra samt använde sin ställning att hävda sig objektiv medan han subjektivt lyfte all skit han kunde hitta om Luleå och hittade på, om han inte hade något - medan han höll käft om motsvarande när det gällde Apan. Hans kampanjer under ett antal år innebar att folk i allmänhet vande sig vid att om så mycket skit sprids om Luleå måste det finnas en eld bakom så mycket rök. Fortsatt Apans strategiska arbete att motverka allt de kan som har med Luleå att göra med det långsiktiga målet att sänka oss.

Tror du att Luleå för närvarande eftersträvar ett samarbete med de som står för detta?

Jag tror att på sikt kan Luleå och Apan gynnas av ett samarbete men jag tror dessutom att det inte är möjligt så länge sekten leds av nuvarande Luleå-hatare. Min gissning är att Apan behöver kollapsa och åka ur Elitserien SHL för att översteprästerna ska försvinna och ersättas med mer normala hockeyfolk.

Då, men först då, ser jag gärna Apan tillbaka igen och dessutom att ett samarbete etableras.
Kommentera