Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1879311

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Å andra sidan...varför samarbeta...vilka andra SHL-lag samarbetar? Det är ju trots allt igentligen inte hokky klubb/föreningar längre...det är väl mer rena företag,eller? Volvo Lastvagnar å Scania samarbetar ju inte...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Tänker igen-kligen att bäst är ett samarbete mellan ett starkt allsvenskt lag och ett starkt SHL-lag, så nära beläget att spelare kan bo kvar hemma, men växla mellan lagen.

Så kan SHL-laget ha en bred trupp där spelare som "blir över" kan lira på hög nivå ändå, och speciellt gäller det förstås junisar som inte direkt går in i SHL.

Samtidigt kommer det allsvenska laget att få tillgång till starka spelare inklusive kunna dra till sig spelare som vet att de har en snabb väg upp till SHL om de lirar bra.

När det gäller samverkan mellan två SHL-lag tror jag mer det skulle handla om att komma överens om att inte stjäla spelare av varandra (dvs det som Apan har pysslat med en tioårsperiod) för att därigenom inte slösa resurser på inbördes konkurrens.

Luleå hade ju en väl fungerande ordning när Asplöven var uppe.

Apan däremot har ju bränt broarna gentemot Burkölen - så fort de försökt tycks supportrarna ha krävt på årsmötet att Apledningen aldrig gör om det (ett löfte de sket i förstås, men försökte luras genom att säga att spelaren gick till "allsvenskan" isf till Burkölen). Pite har ju Apan pysslat med, men det har ju bara blivit ned i ettan och "samarbetet" har inte tagit Pite till allsvenskan.
Kommentera