Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1879323

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Tänker igen-kligen att bäst är ett samarbete mellan ett starkt allsvenskt lag och ett starkt SHL-lag, så nära beläget att spelare kan bo kvar hemma, men växla mellan lagen.

Så kan SHL-laget ha en bred trupp där spelare som "blir över" kan lira på hög nivå ändå, och speciellt gäller det förstås junisar som inte direkt går in i SHL.

Samtidigt kommer det allsvenska laget att få tillgång till starka spelare inklusive kunna dra till sig spelare som vet att de har en snabb väg upp till SHL om de lirar bra.

När det gäller samverkan mellan två SHL-lag tror jag mer det skulle handla om att komma överens om att inte stjäla spelare av varandra (dvs det som Apan har pysslat med en tioårsperiod) för att därigenom inte slösa resurser på inbördes konkurrens.

Luleå hade ju en väl fungerande ordning när Asplöven var uppe.

Apan däremot har ju bränt broarna gentemot Burkölen - så fort de försökt tycks supportrarna ha krävt på årsmötet att Apledningen aldrig gör om det (ett löfte de sket i förstås, men försökte luras genom att säga att spelaren gick till "allsvenskan" isf till Burkölen). Pite har ju Apan pysslat med, men det har ju bara blivit ned i ettan och "samarbetet" har inte tagit Pite till allsvenskan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jamen då kommer det aldrig nånsin att funka mellan Skellefte å Lule...även om dom(som du skulle önska emellanåt) skulle trilla ur SHL.

Å det där med att "sno" spelare finns det ju lag som sysslade innan Skellefte började med det...Karlsta-laget tänker jag närmast på...med en viss fd. Gottlänning vid rodret...

Åsså verkar du ha snöat in på att det endast är Skelleftes fel att broarna har brunnit mellan löven å Skellefte...vill minnas att det snackades om nån typ av samarbete med Skellefte från lövenlednings håll för x-antal år sen...o herrejävlar vilket liv det blev...har ju jobbat med och runt hundratals lövare genom åren å tillåmed jag fick ta en hel del skit för den tanken..precis som om jag satt med i Skelleftes styrelse ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: tror det är oerhört svårt att samarbeta med en klubb i ettan då det inte är tillräckligt bra nivå för bra utveckling. Jag hoppas att Pite tar sig upp vid nått tillfälle för om inte annat att kunna se lite vettig hockey på hemmaplan och om dom fixar det skulle det vara riktigt kul om både lhf och saik skulle bidra med spelare. Som du säger Sven väldigt nära för båda klubbarna. Tror att Asplöven hade tyvärr sitt säte lite väl "långt bort" för att kunna attrahera många att flytta dit och det borde vara lättare för Pite som är en väldigt trevlig stad att bo i
Kommentera