Luleå HF

115790 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1880958

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag hoppas att din skicklighet att förutspå fortsätter. Efter vår bleka insats i måndags trodde jag inte vi skulle vinna vid full tid idag, efter att bara ha gjort det 1 gång på senaste 21 försöken, för runt sex år sedan då Fleury satte 0-1 efter en halv minut och vi försvarade den ledningen 59,5 minut.

Om tacklingarna håller jag helt med om att nog ska det ta hus i helvete om Blomqvists tackling - som utan vidare var den med överlägset högst risk för hjärnskador - skulle frias såväl i match som av DIFiplinnämnd, medan övriga tre ska redan ha fått 2 x 10+2 samt dessutom i efterhand ska straffas ytterligare.

DIFiplinnämnden har verkligen målat in sig i ett hörn efter den slarviga och inkompetenta bedömningen av tacklingen på Emil.

Men jag blir inte förvånad alls om Sondell anmäls av situationsrummet i morgon och därefter åker på avstängning.

På nedanstående finns en sekvens av "överfallet på Nilsson som försatte honom i "hjärntrappa"".

Jag tycker allvarligt talat bara att det är fånigt att dra upp den händelsen. Seriöst?

Längre ned visar samma twittrare Sondells tackling och när jag nu ser den tycker jag att det är axelkåpa i ansiktet och svårt att tro annat än 5 matcher på den.

Ytterligare längre ned har vi Blommans på Emil och den som ser den - föreställ er vad som händ om Emil gått direkt i isen och inte räddats av att hans fall helt dämpades då han träffade Granström. Och kom då ihåg att den första smällen nästan aldrig är den allvarliga - det är den andra, när huvudet slår i isen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du hoppas att min skicklighet att förutspå matcher fortsätter? Min nästa profetia är ju att vi förlorar på ett brutalt och orättvist sätt, som alltid mot Brynäs, på fredag :)

Jag kommer dessutom att se matchen i stugan där Luleå av någon jäkla anledning sällan vinner. Vet inte om jag vågar jinxa till det med att köpa en skumpa som jag tidigare gjort då matcher ska beskådas där ute... jag brukar tjura ihop och inte röra dem vid förlust men den bubblande olycksbringaren måste bort innan nästa match börjat så den brukar motvilligt drickas upp till slut ändå. Vi får se om den kanske får stå där tills fotbolls-VM eller då nästa hockeysäsong startat.

Apropå stuga i skärgården... Visst fan är det mysigt att ha fyra byggnader på tomten under sommaren och när det kommer många gäster, men det är riktigt jävla omysigt när all förbannade snö måste skottas bort från taken :)
Kommentera