Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1881170

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bradberry: Som jag läser det har inte Dansbandwolf argumenterat för en friande dom för Sondell. Det har inte Bulan heller och inte jag heller.

Däremot har vi alla ifrågasatt den friande domen på Blomqvist med DIFiplinnämndens snarast legendariska beslut efter några minuter: "Vi vet inte".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ingen nyhet att DN helt saknar kontinutet. Jag misstänker att det faktum att Brynäs haft två spelare avstängda inom kort tid har påverkat beslutet. Jag tycker personligen att fem matchers avstängningen på Lucas Carlsson är på tok för hård. "Återfallsförbrytare" hette det även om den första situationen för avstängning var hårt dömd från början. Jämför man med det fula rappet som renderade i avstängning här om sisten (kommer inte ihåg vem det var) som även det renderade i fem matcher.
Men visst bör Blomman bli avstängd. TVÅ måls ledning med ett par sekunder kvar att spela gör tacklingen HELT onödig. Visst matchserie, sätta sig i respekt osv. Men man måste samtidigt VISA respekt. Och det gjorde inte Blomman alls.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu "förklarar" sig DIFiplinnämndens ordförande alexanderramsay efter att han har formulerat ett beslut som får en att undra vad han kan ha varit påverkad av:

"När vi har de material vi har på Blomqvist kan vi inte säkerställa att den träffar med huvudsakliga kraften i huvudet, vi kan inte se det. Det ser ut som den först träffar axel eller armhåla och sen glider upp. Det är skillnaden. Vi kunde inte göra bedömningen och kan man inte göra det spelar det här med blind side ingen roll. Det finns ingenting som heter olovlig blindside-tackling. Blindside är en omständighet som anses försvårande. Men det har ingen egen bestraffningsgrund. "

Vi väntar bara på nästa identiska beslut av Ramsay:

"Jo, det är riktigt att 120 kg Bertil Bärsärk tog sats från halva planen och kom upp i en avsevärd fart innan han dammade in 70 kg Staffan Stackrig bakifrån. Stackrig hade ingen aning om att han skulle bli påkörd och åkte i isen med en uppskattad fart av 80 km /tim och ådrog sig en massiv epiduralblödning och avled direkt trots försök till återupplivning. Nu har vi granskat situationen och kan inte med intill visshet gränsande säkerhet fastställa att den HUVUDSAKLIGA kraften träffade huvudet. Gissningsvis är det bara 49% medan 51% träffade övriga Stackrig och att det hela utspelar sig blind side har ingen betydelse i sammanhanget. Vi har våra rutiner och våre prejudikat. Och arbetar intensivt och hårt för att motverka våld mot huvudet. Herr Bärsärk frikänns naturligtvis."

DIFiplinnämnden har nio ledamöter inkl en adjungerad och enligt regelverket behöver 45-årige ramsay (bild) från Kallinge bara ringa upp två av dessa för att ta ett beslut.

Alexander Ramsay Ordförande
Johan Nordin Vice ordförande
Josefin Mallmin Vice ordförande
Hans-Göran Elo
Ulf Lindgren
Fredrik Carlman
Christoffer Norgren
Stefan Persson
Gunilla Andersson Stampes
Cattis Zethelius Adjungerad sekreterare

"Disciplinnämnden sammanträder på kallelse av ordföranden och är beslutför med tre ledamöter....sammanträder nämnden mestadels i form av telefonmöten."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ok, då misstolkade jag tonen...
Kommentera