Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1889083

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Sorry för sent svar. Haft fullt upp med påskfirande, jobb och annat tjafs :)

Min åsikt angående värvningarna är att jag är mycket nöjd med förlängningarna av Olausson och Javalanti. Känns som det är extra viktigt att ha kontinuitet under Bulans ledning, så jag håller tummarna för att vi inte tappar några av våra bärande spelare som redan sitter på kontrakt till nästa säsong, exempelvis Cehlin, Larsson, Einar, Engsund, Kovacs m.fl. (såg nu att du redan nämnt de flesta redan :P)

Mikkelson tycker jag ska få fortsätta, trots en rätt usel start där han spelade upp sig mot slutet, det är hans sista kontraktsår om jag inte minns fel, och de utländska spelarna brukar vara som allra bäst då av någon knepig anledning :P
Sedan transatlantback nr 2, Ryan Johnston, som jag inte tyckte var så dålig faktiskt, får erkänna att jag är lite konfunderad till varför han skeppades iväg...kanske väldigt dyr?

Styrman får mig enbart att gråta. Jag kan inte se någon som helst anledning till den värvningen annat än att han är en så kallad "egen" spelare från rätt sida av landet. Jag bryr mig inte nämnvärt om hans utspel till media, men förstår inte vad han ska tillföra med sin klena defensiv och obefintliga offensiva spel. Jag är verkligen inte nöjd med denna värvning då jag hellre hade sett någon talangfull back från AS eller juniorlaget få chansen.

Sellgren är jag ganska nyfiken på hur han hanterar SHL-spel. Var riktigt duktig i J-VM då jag punktmarkerade honom lite extra då det redan då gick rykten om att han var klar för Luleå. Han känns som ett spännande framtidsnamn och tror det var Sanny som skrev att han har stor potential för att en dag spela i NHL.

Rubin och björklövaren vet jag alldeles för lite om för att kunna uttala mig, men kan bara hoppas att Skuggan scoutat speciellt lövaren väl och inte bara värvat honom som "lokal" förmåga.

Precis som dig så vill jag hemskt gärna se en BRA första center. Man är mer än bara lite less på vårt konstanta misslyckande av centrar där den ena är sämre än den andra, trots att man inte trodde det var möjligt på förhand.
Det ska bli spännande att se vart lagbygget slutar men en riktigt bra offensiv back och stjärncenter vore så klart önskedrömmen. Plus att jag vill ha in en ny Emil Sylvegård i laget. Vill inte vi ska vara det där mesiga laget som inte klarar av fysiskt spel som under Rönkens tid. Alla lag behöver 1-2 busar och vi har gjort oss av med dem på löpande band på sistone.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Lugnt, jag själv är inte så aktiv här längre, har för mkt annat att göra :-)
Känns som att det kommer att bli viktigt för Luleå att Skuggan äntligen lyckas fixa en första center till oss och en offensiv back om det inte ska bli respass redan i åttondelen igen för oss nästa säsong.
Och precis som du vill också jag se mer köttiga busar i laget...sist Luleå var i semi för två år sedan då vi dessutom va det laget som pressade de blivande mästarna Frölunda bäst så hade vi Sylvegård, Granström, Hedman och Petrell i laget...var det en slump? Tror inte det :-)
Tycker fortfarande att det var synd att Osten skeppade iväg Petrell som verkligen ville vara kvar här.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Vår Sellgren tror jag Ni är att gratulera att ni värvat! Visserligen tog han inte ytterligare steg i vintras, nästan bättre säs före i Modo (som många andra, fick han en dipp efter JVM) - men med ytterligare en bra försäsongsträning kan han bli HUR bra som helst! Bryt o passningssäker, bra offensivt, ja KAN bli helt komplett! Vi kommer definitivt sakna Jeppe i Modo.
Nu ska vi röd-grön-vita sia o spekulera i Björn H's spelide, nyförvärv o annat. SHL känns rätt avlägset, tyvärr.
Kommentera