Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1906080

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Yep, vi hoppas!

ANdra perioden över nu och fortfarande bara 1-0.

Luleå har haft ett "större spel" med snabbare och längre pass som når mottagare och därigenom kommit fram till en del chanser och borde satt några baljor till.

Håller ofta puck länge i TIK-zon där försvaret är ganska försiktigt och inte riktigt går på, ingen aggressivitet. När TIK väl tar över puck finner de dessutom att de möts av checking över hela isen och har därför svårt att hantera och komma till snabbare kontringar och bättre möjligheter.

Men mot slutet av perioden varvade TIK upp i offensiv och tryckte på och checkade på lulespelare och lyckades ta fram iaf någon rejäl målchans, med Rubin var i vägen.

Dessutom lite mopsa upp sig i vår zon och Jalvanti har redan varit framme i två situationer där handgemäng varit på G, till skillnad från övriga, som inte tagit fram allt utan kör betydligt lugnare.

Ja, vi får se. Inte omöjligt att TIK repar ännu större mod nu och kan måla i tredje. Men i vilket fall känns det som att laget behöver lyfta om de inte ska fastna nere vid och under strecken. Tydligen tre spelare skadade och borta idag och det kan så klart betyda mycket om det är viktiga spelare. Och om de som sputnik säger bör ta in 1-2 backar - och Nubben har väl stålar nu i SHL - kan det bli betydligt bättre.

Jag hoppas på det, ser ju gärna TIK kvar i SHL på bekostnad av något lag från Sydbotten. Eller varför inte genom Apans fall?

Kom ihåg att det var Apan som myglade bort Timrå från Elitserien. Genom att lura till sig en massa ekonomiskt stöd av kommunen efter löftet att spela med 5 av 10 spelare från egna bygden. Och sedan gick de upp med ett lag som till 95% bestod av rena köpespelare. Gick upp, genom att Timrå fick gå ned...

Intressant att läsa på Timrå-snacket där man mest talar om att Luleå är inte så imponerande medan jag är säger att Timrå inte är så imponerande:-)

Vi har säkert rätt på båda sidor. I alla fall idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Vem menar du är Apan?
och var finns han nu?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
10 minuter kvar. Timrå betydligt mer aggressiva och försöker verkligen nu, medan Luleå fortfarande är kvar på 95% och matchen har därför ib tredje varit rätt jämn, även om inget av lagen direkt kommer fram till många chanser.

Kan väl sluta hur som helst, som sagt. Det kan bli 1-1, eller 2-0 eller så står sig 1-o tiden ut.

Mycket konstig känsla att se Luleå Hockey i Delfinen utan några som helst ljud från publöiken där i synnerhet Luleås klack brukar hålla igång från första till sista sekunden.
Kommentera