Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907341

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På Apsidan diskuteras Apans värdegrund, vilken förstås är en naturvidrig uppgift; att ta en sådant ord i samma mening som man talar om en klubb som blivit vida ökända för jockar, tjafs och tjorv efter varje avblåsning, därtill ledda av ett fläskberg till kapten som erkänner att han fuskar och dessutom är landets värste filmare.

Nej, det går förstås inte, och det visar sig att apmonstrum efter apmonstrum har noll koll, lika lite som CryBert.

Dessutom länkas till något som påstås vara Apans värdegrund.

Där upptäcker man det övergripande "visionen" att "minst 5 av 10 spelare ska komma från den egna verksamheten" vilket alltså är en grav felskrivning från det löfte, som Apstyrelsen beslutat alltid ska gälla: "minst 5 av 10 spelare ska komma från den egna bygden".

Men sådant ljug är ju vad Apan alltid pysslat med.

Vidare tar de upp "strategiska mål" dvs milstolpar som ska uppfyllas för att visionen ska lyckas. Mer eller mindre löften alltså, som ska följas upp för att visa att man håller det man lovat. Där ser vi:

"Innan 2016 ska Skellefteå Kraft Arena vara fullsatt vid varje match."

För att lyckas med det beslutade man att bygga om arenan och minska från 6001 till 5801 platser, så det skulle bli enklare att uppfylla löftet.

OK...då kollar vi fakta. Hur många åskådare har man i snitt dragit i Elitserien/SHL?

2013-14: 5225
2014-15: 5030
2015-16: 5042
2016-17: 4686
2017-18: 4642

Ja, Gudars skymning, det är ju rena natta. Trots att de minskat antalet platser och trots att kommunen går in och stödköper alla platser i arenan då och då och bjuder gratis tillträde för förskolebarn och uteliggare, trots att Luleå supportar kommer ned och fyller aparenan några gånger per år, trots allt detta går det bara ner och ner och ner.

Jag tycker att Ligan ska förbjuda klubbar att delta i SHL, när de har så j-a få åskådare. Ingen stämning, ingen underhållning, ingen riktig hockey.

Folk undrar väl varför så få vill se Apan, men jag tror att det handlar om att de riktigt kunniga hockeyintresserade i Apschtaan gett upp, och avstår från att gå dit för att bara få se en fuskande lagkapten, fulspel och utdelade jockar.

Och vi andra förstår dem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ska man tro att snittet minskar ännu mer denna säsong i banjo-arena? Svårt för en skithåla som Skellefteå att bära ett elitlag med publikintäkter. Å andra sidan ger väl kommunen vad som behövs även om viktiga samhällsfunktioner måste stängas ner?
Kommentera