Luleå HF

115476 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1907702

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter:

Ja fast jag vill först se om det blir bättre, detta betyder ju att ca 98.4% av Yoda och Barbros inlägg kommer fastna i filtret. Några saker väldigt bra och sedan en liten Skellefteå twist på det hela.

"För övrigt så ska alla här börja använda de officiella namnen på alla lag, eller de förkortningar som är vedertagna av de lagens fans."

Officiella namnet är ju Skellefteå AIK, alla förkortar det SAIK (kolla på tv-sändningarna inte fan står det AIK), så skriver du ett inlägg med SAIK åker du ut eftersom det inte är vedertaget av lagets fans, väldigt löjligt och nitisk inställning, liknar lite nordkorea där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Där kom första personangreppet "Jag tror dock att du har stora personliga problem med Skellefteå AIK. Försök få ur dig det du bär på så kommer du se klarare." Från någons farbror som heter Barbro och dessutom är bryster till sina syskonkusiner, jaja personangrepp från henom på dig, intressant se hur lång avstängning det blir. 😆
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Rytter, bisterfinnen och Knegare}: Ett internettroll är numera en vedertagen psykiatrisk diagnos och det finns hur mycket information som helst tillgängligt om detta. T ex den länkade artikeln där man skriver:

"Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists.
An Internet troll is someone who comes into a discussion and posts comments designed to upset or disrupt the conversation. Often, in fact, it seems like there is no real purpose behind their comments except to upset everyone else involved. Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response. Researchers have demonstrated evidence that strongly linked trolling with the "Dark Tetrad" of personality traits: narcissism, Machiavellianism, psychopathy, and sadism. Trolls truly enjoy making you feel bad. Both trolls and sadists feel sadistic glee at the distress of others. Sadists just want to have fun ... and the Internet is their playground!"

Hockeysnacket tillhandahåller en ljuvlig möjlighet för alla som älskar hockey att mötas och prata med varandra, även om man inte håller på samma lag, och de flesta av oss är tacksamma för detta.

Men en sådan öppen och välkomnande plats riskerar alltid att hemsökas av internettroll och det är nödvändigt att kunna identifiera och hantera ett troll - speciellt för en moderator - även om denne narcissistiska och sadistiska psykopat (skenbart) håller på samma lag som man själv gör.

Att i stället bestraffa de svar som trollerierna inducerar eller blunda för det egentliga problemet och ägna fokus åt annat, t ex en fråga om namn, är dömt att misslyckas. Då fungerar man i stället som ett skydd och en garant för trollet och fortsatta trollerier.

Knegares förslag om att nonchalera trollet är förvisso den sedvanliga rekommendationen för hantering av ett troll, men när det gäller det särdeles elakartade exemplar som härjar på apsidan sedan åratal tror jag, som ett flertal andra moderatorer på snacket, att mer effektivt är att stänga av detta troll på livstid.
Uppladdat:

450x300-images_50.jpegimages_50.jpeg

Kommentera