Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1920584

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag har sedan något år tillbaka ägnat mig åt egen ölbryggning. Importerar humle, mäter och väger och är allmänt steril (något man unnat apmonstrens mammor) i byggprocessen.

Resultatet? Ja det blir väldigt bra kvalitet. Räknar ungefär med en kostnad på 15kr/litern, och då får jag fina öl. Främst ipa och kölsch just nu.

Här har vi min lilla kyl som står och mår bra ute i förrådet.
Uppladdat:

450x300-img18291.jpgimg18291.jpg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Grym kyl hörru. Jag blev högst deprimerad nu när jag började tänka på vad jag har i min egen kyl, dvs enbart såna där onödiga saker som t.ex. ost, ketchup, mjölk, smör och liknande :/
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Satan i gatan! Det ser helt enklet ljuvligt ut, mycket imponerad! Håller tummarna för att din IPA är riktig;-) Och Kölsch är en härlig öl, gärna i riktigt fint tunnglasigt litet glas och allra bäst förstås avnjuten under Kölnerdomen, en helt egen nisch tillsammans med Altbier, Rauchbier och flera andra mellan de större tyska dominanterna tysk pilsner och bayersk.

(Jag var också inne i självtillverkning för ett antal år sedan, men hamnade i ett specialfack jag kallade "Djungeljuice", som snällt sagt hade karaktären av ett trappistöl med röd kapsyl, även om nedre tredjedelen av buteljen bestod av fällning. Sedan har jag inte haft tid på många år och på somrarna hade jag fördelen på södra Öland att kunna njuta Morgans olika brygder; han hade ett eget mikrobryggeri som gjorde succé. Tyvärr brann hans bryggeri upp så nu står man sig slätt. Småfunderar på att fixa ett mikrobryggeri där i fritidshuset där vi har gott om plats i lador etc. )

Att du var en klok och kunnig sympatiskt person, det visste jag ju av dina hockeydiskussioner. Men nu växer du ännu mer! Härligt! :-)
Kommentera