Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1927566

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zebrorna tar en billig utvisning på en pölsa som tydligen inte får vidröra en apas klubba med sin klubba.

När PP börjar tycker Apans supertalang Albin att det är en god idé att sätta en armbågstackling blindside i huvudet på en pölsa och åker förstås på fem minuter och matchstraff.

Undrar om Albin ska ut och festa nu, när han blivit ledig?

Rautio blocker nu puck och NATURLIGTVIS åker samtliga apor då in i målgården och börjar slåss. Så går det ju till hemma i Apkraft Arena och vem är förvånad?

Jag noterar att senaste två gångerna som Pölsan mött Apan har det slutat så här:

2018-03-03 Brynäs IF - Skellefteå AIK 2 - 0
2018-10-06 Brynäs IF - Skellefteå AIK 3 - 1

Kanske Pölsan håller på att etablera en lång streak av att spöa Apa?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan får spela PP i slutminuterna och kör 6 mot 4 men Pölsan står emot. När de klarat boxen lägger Pölsan in 0-2 och vinner matchen.

En utomordentligt fin kämpainsats av Pölsan som vuxit fram som apdödare när de nu vinner med två mål för tredje matchen i rad.

Och vi får kommentera matchens bäste spelare David Rautio Berguv som räddar 44 skott i matchen!

Faktum är att Berguven nu hållit nollan tre matcher i rad - enda insläppta i justitiemordet på övertid mot Frölunda, när den ryske vodkazebrab helt j-a sjukt utvisade Berguven för tripping sedan han blivit pååkt av en ex-apa.

Vet ju att pölsasupportrarna var pessimistiska när den duktige vakten Karhunen lämnade, men det känns som att Berguven visat vad han går för nu:-)

Grejen är den att Berguvens vaktspel bygger på att ha ett försvarsspel som det Pölsan nu levererar och Luleå brukade leverera när Berguven utvecklades hos oss: David kan stå emot tunga skott från distans och även skott han inte ser samt inspel framför mål och i sådana matchbilder kan han vara riktigt j-a bra och det var han idag. Däremot är han inte en vakt bakom ett försvarsspel, där medspelarna står och tittar på och inte tar sin del av jobbet. Nu tror jag att han och Pölsan har det perfekta samspel de behöver och det här kan fortsätta fint för Pölsan.

Trevligt att se att Apans fulspel inte betalade sig och idag radade de upp vårdslöst spel. Supertalang-Albins armbågstackling blindside i huvudet på ej puckförande spelare kommer att bli avstångning. Fläskis pååkning på Rautio. Highstickings våldsamma samurajsvingande med klubban. Apans påhopp och utdelade slag när pucken blockerats. Och allt övrigt fulspel däremellan.

Pölsan höll sig kall, trots Apans vidrigheter, och spöade det inköpta primadonnalaget. Härligt när rättvisan segrar:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: FYFAN vad underbart det är att spöa Sixfingers!!!
Kommentera