Luleå HF

115631 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929106

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I Luleå kör Bulan Big Makeover och ändrar kompositionen av samtliga linor.

Goalies
34. Lassinantti, Joel
31. Rubin, Niklas

1st Line
29. Gustafsson, Erik
23. Sellgren, Jesper

11. Emanuelsson, Petter
20. Connolly, Jack
36. Larsson, Emil

2nd Line
27. Lundkvist, Nils
19. Jalvanti, Joonas

10. Emanuelsson, Einar
16. Olausson, Niklas
96. Kovacs, Robin

3rd Line
39. Själin, Pontus
32. Engsund, Oscar

44. Guter, Mattias
14. Berglund, Jonas
24. Harju, Johan

4th Line
2. Styrman, Fredrik

9. Forsberg, Johan
15. Mattsson, Carl
52. Fabricius, Karl

Extra Players
5. Edström, Viktor (RW)

Jaha, strax nedsläpp då. Själv har jag hamnat i en riktigt eländig planering under denna december och blir - hur sjukt det är är - upptagen med annat kl. 18.00....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ett annat stort problem som SKAIK har är centeruppsättningen.
Vill minnas att Imp-Barbrud satt och smårunkade år deras centrar, men ärligt??

Adam Pettersson
Linus Lindström
Andreas Swingerli
Hollywood Eriksson
Mathis Olimb

Nja, denna centeruppsättning är snudd på bottenklass i SHL.
Deras poängmässigt bästa center sett till föregående säsonger är Adam Pettersson, som dock denna säsong totalt misslyckats.
I mina ögon vette fan om han ens platsar i Luleå denna säsong.
Hollywood och Swingerli är ju enbart duktiga på att utdela "jockar" och filma.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, vilken underbar dag detta var....mina grabbar har spelat hockey idag och det gick alldeles utmärkt, speciellt eftersom det var rätt handledning i båset ;-) .... Luleå vinner över Skansen och tar tillbaka första platsen i tabellen samtidigt som SKAIK blir utklassade av RÖGLE ?????
Nåväl, dags att öppna en pilsner och titta på en bra film....SKÅL tammefan Luleåbröder :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det var en svår match som jag fick följa på mobilen under bordet. Och vid ställningen 2-1 till Luleå trodde jag det var över, eftersom matcherna mot Djurgårn slutar på det viset mest hela tiden.

Men när gådarna tar ut vakt i slutet får vi lägga inte bara 3-1 utan också 4-1 i tom kasse vilket var precis det som krävdes för att vi skulle passera Warulfven och nu kommer Luleå att toppa tabellen närmaste 12 dagarna . Eller kanske längre, vi har Morsan hemma 19/12 när Ulfven har Öret hemma.

Tänk så underligt att trots att det varit så jämnt i toppskiktet har Luleå i stort sett toppat serien sedan 3 november då vi krossade Apan fram nu till åtminstone 19 december, dvs mer än sex veckor. Enda undantagen då Frölunda rankades högre en omgång på samma poäng, samma målskillnad men ett mer mål gjort, och senast då Ulfven rankades förbi på samma poäng men ett mål bättre målskillnad.

Det är förvisso fortsatt mycket jämnt och drygt halva serien kvar att spela. Vi kan räkna med att det kommer att bli väldiga omkastningar i tabellen beroende av hur lagen uppträder andra halvan.

Är inte speciellt rädd för att Luleå ska braka igenom. Den Bulanhockey som Bulan fick igång efter första handfull matcherna känns nåt grymt stabil. Alla spelare vet vad de ska göra och alla trivs i laget.

Det är härligt att vara Luleå-supporter:-)

I botten ser det ut som att det nu är hög risk för att Morsan, Timrå och Öret kan bli avhängda och fortsätter de lika jämnt som nu kan det ju bli fortsatt streckstrid in till målsnöret.

På tionde plats har vi Apan. De försöker och de försöker och det ser ju delvis ut som att de spelar hockey, men ändå lyckas de så dåligt med det som saken gäller: att vinna matcher.

Numera har väl alla utom de värsta aprunkarna insett att laget är felkomponerat. De har köpt in massor av spelare som kan "se ut som att de spelar hockey" men det leder ju så sällan till något. De skulle förstås behöva byta ut 2-3 spelare i varje femma för att det skulle fungera och det hr kommer de inte att kunna rätta till genom att sparka spelare eller sparka tränare.

Den som skulle ha behövt sparkas är förstås Näsan som köpt ihop detta felfungerande lag, samt de som varit Näsans stöd för att plocka ihop det här gänget: jag syftar till de båda ass-tränarna CryBert och Mummelklockare.

Kan Tommy Dalton få ordning på detta?

Nej, det tror jag inte. Jag tycker att Tommy är en duktig grabb, men allvarligt talat ifrågasätter jag om han hängt med och kan leda ett lag att tampas i elitserien för herrar i Sverige. Tommy kom ju hem till Warulfven 2014 och nådde plats 7 i serien, sparkades direkt ut av Pölsan i sociala slutspelet. Året efter kom Ulfven 5a, men sparkades direkt ut av Luleå i kvarten. Och då sparkades han av Warulfven. Sedan åkte han ned till kontinenten igen, men sparkades då av Ingolstadt.

Och då köper Näsan in honom till Apan. Man får ju förstå Näsan eftersom alla huvudtränare han försökt lura till sekten har tackat nej, men Näsan - som hade varit utanför hockeyn i tio år och arbetat som säljare - har ju själv ingen aning om vad som krävs i modern elithockey och får ta vad han kan - och Tommy Dalton blev svaret.

Nej, jag ser inte hur Apan ska kunna skärpa sig. "Jobba hårdare" verkar vara det enda de kan försöka, men när de inte har någon aning om vad de ska jobba med och när det dessutom inte hjälper eftersom laget är helt felkomponerat och fullständigt nedlusat med primadonnor som alla vill bli servade.... det går inte.

Vilken jätteskillnad mellan Luleå Hockeys situation och Apans situation. Känns ganska tydligt vilka som numera helt tagit över hockeyn i norr.

Man blir glad.
Kommentera