Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1930749

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Intressant är bara förnamnet...

En annan som blir jäkligt intressant att följa är Aplövens tidigare tränare o sportchef Per Kenttä som ska lämna Oskarshamn pga familjeskäl. Just familjeskäl borde tyda på en framtid norrut. Den mannen måste kunna välja och vraka bland jobb. Hur stora är oddsen att han blir erbjuden en massa parkeringsavgifter för att axla det Norran ansåg vara "hockeysveriges tuffaste jobb"
Ja herrejösses...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Jo, många apor hoppades på Kenttä, inte oväntat efter så lång och lyckad erfarenhet han skaffat sig lierad Asplöven-Luleå Hockey och sedan Oskasshamm. Men som nedan anfört tycks ju spåren leda till Burkölen. Kul, i så fall eftersom det säkert innebär ett lyft för Burkölen som därmed framöver kan tänkas ersätta Västerbottens inslag i SHL. Vore ju fint att se en sådan anrik klubb med riktig värdegrund tillbaka i elitserien SHL:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kentää är tydligen på väg till Löven. Han gör då ett bra val tycker jag. Den klubben har helt klart en bättre framtid än grannschtaan.

Några tankar om huvudskador. Har länge tänkt att allt arbete med att ta bort spelförstörande moment varit ett feltänk. Det blir för lite fysisk kontakt, enormt hög fart, tråkig och ointressant hockey när det blir mycket "åka fram och tillbaka" som det ofta blir, tacklingar blir ett problem för man blir förbispelad och hinner inte backchecka och minsta beröring ger ofta utvisning och avstängning och skapar ängsliga spelare. Närkontakt sker ofta med stor kraft och risk för skador. Tycker att en stor del av kärnan i sporten har försvunnit.
Vad sägs om lite mer hakningar, fasthållningar, tjuvnyp och blockeringar. Det skulle minska farten och även konsekvenser i form av huvudskador. En lite mer intressant matchbild där det händer mer på isen. Jag fattar att det är tvärsemot allt som man ska tycka men vem saknar inte Lasse Lindgrens "ansiktsvärmare. Närkontakt höjer temperaturen på isen och ger mer hetta hos spelarna som sprider sig till publiken = roligare match. Så kan jag tänka när man utan att se röken av en närkamp, utvisning eller avblåsning gäspar sig igenom en 0-0 match i tredje perioden.
Kommentera