Luleå HF

115808 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1932580

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mikael Holm kom ut ur zebragarderoben i går och förklarade, avseende Roselli-Olsens fula påhopp mot Guter (för vilket norrgalningen numera blivit avstängd) att:

"– Det vi bedömer när det är en tackling är om tacklingen träffar rakt i huvudet. När vi ser det live och på jumbotronen kan vi inte bedöma om tacklingen tar direkt i huvudet eller om Mattias lägger in bakhuvudet i plexit, eller vad det är som gör att han får en hjärnskakning om han nu får det. Det är i så fall jättebeklagligt.
- Du tycker inte att han lyfter och hoppar in i situationen?
– Jättesvårt att säga. Frågan är om han hoppar eller om han sträcker sin överkropp."

Zebrornas medicinska kompetens övergår allt förstånd: "Guter råkar luta huvudet mot plexit och därför fick han transporteras direkt till sjukhus med hjärnskakning."

Harrejavvlar!

Nej visst, vi törs inte se det fula överfallet mot huvudet inför ett fullsatt Scandal-i-analium. Vi kan inte med hubdraprocentig visshet utesluta att Rosseli-Olsen enbart träffade kroppen, och av ren slump lutade Guter samtidigt huvudet mot plexit samtidigt och det ska man akta sig för, sådant kan ju ge hjärnskakning.

Efter en sådan monumentalt värdelös bedömning bör vederbörande zebra inte släppas fram på SHL-is igen.

Vi placerar den på hyllan för riktigt vidriga zebrapåståenden. Tillsammans med när höjdhopparen tvingade Obsut att sitta kvar i utvisngsbåset medan Frölunda gick från 0-0 till 3-0 mot Luleå. Och när en Frölundaback la av deceniiet fulaste inhoppade axeltackling i ansiktet på Abbott och avslutade dennes karriär; också utan att bli bestraffad och avstängd.

Liksom av en händelse talar vi om tre zebrainsatser i Scandal-i-analium mellan Frölunda och Luleå....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är faktiskt helt sjukt hur fega och inkompetenta domare vi har. Det är helt olika nivåer beroende på vilket lag de dömer och i vilken arena. Om jag direkt, utan repriser, kan se att det är en jävligt ful tackling som hoppades in med ena armen i nyllet på Guter...varför kan inte de där dårarna som faktiskt har en jävligt bra lön se det med hjälp av jumbotronen? Det hade garanterat gett Luleå lite blodvite om de fått 5 min PP i det läget av matchen. Skyller inte förlusten på domarna då det kändes som en sån där dag då inget går in för oss och de gör turaktiga flippermål efter flippermål, men det är fan dags att göra något åt domarna som blir korrigerade av disciplinnämnden gång på jäkla gång. Det vore intressant att veta hur många avstängningar som DN tagit i efterhand för att korrigera domarnas bristande förmåga att använda ögonen. Det känns som jäkligt många faktiskt och straffen i efterhand hjälper aldrig någonsin det lag som blivit bortdömt, snarare tvärtom.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-1 till Småkronorna inför andra perioden men då inleder Slovakien starkt. Innan de tar en utvisning och i PP gör vi snyggt 3-1 :-)

Lill-Nisse är riktigt duktig; kan nog få ta en ordinarie plats i något av backparen efter nyår.
Kommentera