Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938785

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Yep, om Anders Nilsson. Grejen är den att "en annan i förväg vald etta" hindrat honom från att slå igenom i flera år nu:
• Oilers Talbot
• Buffalo Lehner
• Canucks Markström

Henke Lundqvist brukar uttala sig om chansen att få en förstaspade att för det första måste man vara beredd genom att ha fått testa på i stora sammanhang så mycket att man har tillräcklig erfarenhet, men det räcker inte - man måste också ha flyt/tur att komma i ett läge där man får en ärlig chans att fightas om en fröstaspade och när den chansen kommer måste man ta den - för ingen får mer än en chans.

Det här kan verkligen vara Anders chans. Ottawa har inga NHL-ready vakter att plocka upp (även om Filip Gustavsson säkert kommer med tiden) och bara mångårige vaktettan Craig ANderson som konkurrent. Men Craig fyller 38 under säsongen och det är hög tid släppa in en ny etta. Om Anders briljerar under våren kan han ha en god chans att ta sig fram till förstaspoade tror jag. ANnars måste Ottawa - som är ganska snåla - köpa in en färdig etta.

Om fem timmar match St Louis-Ottawa och det är redan bestämt att Craig Anderson får ta spaden ikväll.

Det var ju vad alla väntade sig, när deras etta sedan åratal var fit for fight. Men under vårt perspektiv skulle vi förstås inte ha så mycket emot att han silar ungefär som när Högberg fick testa spaden senast och Anders fick kliva in och ta över sedan Högberg silat tre.

Ville inte skriva det där för jag vill inte hoppas på andras otur för att ge dem jag håller på tur. Men som sagt. Det har varit så många år som Anders inte fått fortsatt förtroende även när han levererat klart bättre än konkurrenten så för att det ska jämna ut sig såg man gärna att han har lite flyt med det där nu.
Kommentera