Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1944280

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi DamApan, som lyckades vinna mot Luleås hobbylag med 2-6 ikväll.

Som alla vet tvingades ApPea bilda ett nytt damlag för två år sedan - annars skulle dopingkommunen dra in de >10 miljoner man sponsrar Apan med. Vi ska bygga från grunden och bli det lag som utvecklar unga flickor från Västerbotten och Norrbotten, förklarade ApPea, och veckan efter köpte han in tre etablerade spelare från Luleå Hockey.

Att Luleås stöd för DamApan haft stor betydelse såg vi ikväll när inköpet från Luleå Henriette Sletback gjorde 3 av 6 apmål.

Nu återstår två matcher i hobbyserien:

2019-02-09 Skellefteå AIK - IF Björklöven
2019-02-16 Skellefteå AIK - MODO Hockey

när tabellställningen är

1. BurkaDamen 17m +85 38p
2. DamApan 16m +23 36p

Det betyder alltså att om Apan på lördag mot BurkaDamen

• tar 3p är de klara för kval mot Tälje eller Bajen
• tar 2p måste de ta minst 2p av DaMooDoo Hobby för att nå kval
• tar 1p tar BurkaDamen kvalplatsen
• tar 0 p tar BurkaDamen kvalplatsen

DamApan har övervikt inbördes mot BurkaDamen i år men nu gäller det - vinna eller försvinna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja ojojoj hur ska detta sluta! Vinst mot Lules damlag är så klart skönt men vilket dramatik det här kommer att bli! frågan vi alla ställer oss nu är hur många damer från MSSK/LHF kommer att dyka upp på lövens roster!?


Samtidigt händer detta ivrigt påhejat av Olas orkester! ;) www.facebook.com/andreas.harnvi/videos/2007038026058199/
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vennerlind tänker till. Som alla vet är han en inbiten runkare av Trottoarkanten vilket han blev för massor av år sedan och därefter har han väl inte sett någon hockey utan sovit.

Men nu tar han upp Trottoarkantens överklagan till RIN av Ritolas avstängning 5 matcher, speciellt eftersom Ritola i väntan på RINs beslut fick spela den viktiga matchen mot Burkölen ikväll när Trottoarkanten vann med 1-4 efter att Ritola satt 0-1.

Vennestig tycker inte att Ritolas tilltag var värt fem matcher och påpekar att det förvänar inte honom att det överklagas till RIN och tror dessutom att det kommer att öka, eftersom svensk hockey blivit "avstängningsgalna".

Jag kan hålla med om att så allvarligt var det kanske inte - men en j-a idiot som t o m i samma byte uppför sig på det sättet: han kunde fan gott ha fått 10 matchers avstängning tycker jag för så j-a illa beteende är det så så j-a fel uppfattning har han fått efter sitt år i Apan då han utmärkte sig genom att köra över en målvakt i ett försök att allvarligt skada denne.

Han påpekar att på 21 dagar i januari kom 25 fällningar av DN väsentligen gällande SHL, vissa i SDHL.

Och jämför med NHL där man under hela året haft 19 avstängningar varav 17 på 1-3 matcher.

Hmm, Vennerman har lite rätt där, t ex att överklaganden till RIN kommer att öka eftersom klubbarna inte kan räkna med rättvis hantering av hockeyns eget regelverk.

Men jag har sett rätt mycket NHL-hockey i år och jag kan lugnt påstå att så mycket attacker mot huvuden som man ser i SHL - det ser man definitivt inte i NHL.

Vidare tror jag det är uteslutet att tänka sig att någon i NHL skulle göra det som Ritola gjorde i Allsvenskan - att han i ett enda byte först bakifrån och medvetet klappade klubban i ansiktet på en försvarslös motståndare för att 10 sekunder senare - efter avblåsning - åka in framför mål och som tredje gubbe hoppa fram och crosschecka en motståndare i ansiktet.

Jag går alltså inte - som Vennrsohn - enbart på satsestetik som jag plockat fram som stöd för en felaktig uppfattning - utan på det man verkligen ser hända.

Och så mycket kan jag säga att ett stort antal av de huvudtacklingar jag ser i SHL skulle inte förekomma i NHL eftersom den som vågade sig på något så jävla fegt och fult - den skulle få rejält med stryk på isen omedelbart.

Likaledes skulle en halvportion som Ritola - om han i NHL försökte sig på det han gjorde i nämnda byta - få så mycket stryk att han skulle få bäras ut.

Jag tillhör de som faktiskt fortsätter att tro att en del av sporten hockey är slagsmål för att se till att sporten blir mindre farlig, eftersom de fega överfallen a la psykbrytet lindström skulle väsentligen försvinna.

Den typen av "renhållning" hade vi tidigare men under ett antal år hade förbundet en ordförande från aptrakter som lät allt rinna iväg för att etablera PK-fasoner som handlade det om att koreografera balett. Slagsmål blev det värsta tänkbara för dessa inkompetneta och den som försvarade sig när den blev påhoppad dömdes betydligt strängare än den som verkligen stått för ett fult överfall, farligt för motspelares hälsa och fungerande hjärna.

När jag tänker på detta kan jag bara förklara att "jag mår illa och måste lägga en pizza". Fy fan!
Kommentera